Τελευταία Νέα

26/4/13

Τα αποτελέσματα των 1ων ματς της φάσης των 4 του Europa League!


Η Τσέλσι νίκησε 2-1 μέσα στην Βασιλεία με εκτέλεση φάουλ του Νταβίντ Λουίζ στο 94' και η Φενέρμπαχτσε επικράτησε 1-0 της Μπενφίκα στην Πόλη, ενώ είχε χαμένο πέναλτι και δύο ακόμη δοκάρια.

Σπουδαίο προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Europa League απέκτησε η Τσέλσι, καθώς νίκησε 2-1 την Βασιλεία μέσα στην Ελβετία, ενώ τον πρώτο λόγο έχει η Φενέρμπαχτσε στο άλλο ζευγάρι, αφού επικράτησε με 1-0 της Μπενφίκα.
Το φινάλε στο "Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ" ήταν συγκλονιστικό, καθώς οι "μπλε" πήραν το "διπλό" με τον Νταβίντ Λουίζ να σκοράρει απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 94'.
Μάλιστα, η Βασιλεία είχε ισοφαρίσει στο 87' με ανύπαρκτο πέναλτι (σκόρερ ο Σερ), απαντώντας στο γκολ του Βίκτορ Μόουζες από το 12', ενώ δοκάρι στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου είχαν οι Στόκερ και Τόρες.
Στην Κωνσταντινούπολη η Φενέρμπαχτσε έκανε εξαιρετική εμφάνιση και λυτρώθηκε με το γκολ του Εγκεμέν Κορκμάζ στο 72', με κοντινή κεφαλιά, αφού η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.
Το δοκάρι ήταν... εφιάλτης μέχρι τότε για τους Τούρκους, καθώς είχαν τρία δοκάρια μέχρι τότε, σε κεφαλιά του Μουσά Σο, σε πλασέ του Ντιρκ΄Κάιτ και ενδιάμεσα με πέναλτι του Κρίστιαν Μπαρόνι.
Ο Βραζιλιάνος μέσος αστόχησε στο πέναλτι στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου (στην ρίζα του δεξιού δοκαριού η μπάλα και άουτ) και εν συνεχεία με την λήξη του ημιχρόνου ξέσπασε σε κλάματα, με όλους τους συμπαίκτες του να τον αγκαλιάζουν και να προσπαθούν να τον ενθαρρύνουν.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών:


Βασιλεία - Τσέλσι 1-2 (87' πέν. Σερ / 12' Μόουζες, 94' Νταβίντ Λουίζ)
Φενέρμπαχτσε - Μπενφίκα 1-0 (72' Εγκεμέν Κορκμάζ).

Οι συνθέσεις:


ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Φιλίπ Ντεγκέν, Σερ, Ντράγκοβιτς, Παρκ Γιου-Χο, Φάμπιαν Φράι, Ελ Νερί (65' Ζακ Ζουά), Ντιέ (61' Μαρσέλο Ντίας), Σαλάχ (78' Νταβίντ Ντεγκέν), Στόκερ, Στρέλερ.
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες, Λάμπαρντ (79' Οσκάρ), Μόουζες, Αζάρ (71' Μάτα), Τόρες.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Βολκάν Ντεμιρέλ, Γκιοκχάν Γκιονιούλ, Γιόμπο, Εγκεμέν Κορκμάζ, Τσίγκλερ, Ραούλ Μεϊρέλες (64' Σαλίχ Ουτσάν), Μεχμέτ Τοπάλ, Κρίστιαν Μπαρόνι, Κάιτ, Μουσά Σο, Ουεμπό.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Ζαρντέλ, Γκαράι, Μελγκαρέχο, Μάτιτς, Αντρέ Γκόμες (81' Κάρλος Μαρτίνς), Αϊμάρ (46' Γκαϊτάν), Σάλβιο, Όλα Τζον (64' Ροντρίγκο), Όσκαρ Καρντόσο.
*χαμένο πέναλτι 45'+2 Μπαρόνι.

Ο πίνακας των σκόρερς:

8 γκολ
Λίμπορ Κόζακ (Λάτσιο)

7 γκολ
Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

6 γκολ
Ροντρίγκο Παλάσιο (Ίντερ)

5 γκολ
Ραούλ Μπομπαντίγια (Γιουνγκ Μπόις)
Σαλομόν Ροντόν (Ρουμπίν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου