Τελευταία Νέα

17/4/13

6η φάση (Φάση των 4) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-1 (1os Αγώνας).

Το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε στο γήπεδο της Τούμπας με 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης στον πρώτο ημιτελικό. Δοκάρι στις καθυστερήσεις ο Αστέρας. Το Σάββατο 27 Απριλίου η ρεβάνς στην Τρίπολη.
Οι μεγάλοι παίκτες είναι για τα δύσκολα και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα χθες το βράδυ στην Τούμπα. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, επί 90 λεπτά δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του,όμως στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, έβαλε φαρδιά-πλατιά τη σφραγίδα του και με το... στήθος του ξεμπλόκαρε τον ΠΑΟΚ από τη δύσκολη θέση στην οποία είχε βρεθεί μετά το γκολ της ισοφάρισης από το Ναβάρο.
Από κοντά και ο Αθανασιάδης που έδωσε την ασίστ στο Σάλπι, αλλά πέτυχε και ένα παλικαρίσιο γκολ με το οποίο ο "Δικέφαλος" άνοιξε το σκορ.
Καθοριστικό ρόλο έπαιξε για τον ΠΑΟΚ και ο Ιτάνζ με καίριες αποκρούσεις σε καθοριστικά σημεία και ειδικά στο φινάλε που με τα ακροδάχτυλά του έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι σε σουτ του Σανκαρέ (φάνηκε να είναι οριακά οφσάιντ).
Από την αρχή του αγώνα, πάντως, φάνηκε ότι ο ημιτελικός θα είναι ένα ματς με γερά νεύρα, με ένα Αστέρα μεταμορφωμένο σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα κόντρα στον Άρη 
Ο ΠΑΟΚ πάντως έδειξε να έχει τον έλεγχο του ματς μέχρι το σημείο της ισοφάρισης που ήρθε μετά από λάθος διώξιμο του Αποστολόπουλου και αλλαγή της αρχικής απόφασης για οφσάιντ από το Μάνταλο.
Από 'κει και πέρα, το ματς είχε μία άγρια ομορφιά, η οποία προμηνύει μία συναρπαστική ρεβάνς στις 27 του μηνός. Πάντως, στον ΠΑΟΚ δημιούργησε νευρικότητα το γεγονός ότι οι παίκτες του και ο Δώνης ασχολήθηκαν πολύ με τη διαιτησία (αποβλήθηκε για διαμαρτυρία στη φάση της ισοφάρισης ο Αγγελίνας).
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Τούμπας.
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (76' Κωνσταντινίδης), Λίνο, Κατσουράνης, Σίντελφέλντ, Κάτσε (76' Ρομπέρ), Λάζαρ (83' Φωτάκης), Καμαρά, Λόρενς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Πιπίνης, Ουσέρο, Αλβάρεζ (90+ Φορμίκα), Ναβάρο (90+ Κοντοές), Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Λέντσε (46' Καλατζής).
Κίτρινες κάρτες: Κάτσε, Κατσουράνης, Λόρενς, Καμαρά, Καλατζής, Μπαρτολίνι.
Σκόρερ: Αθανασιάδης (24', ΠΑΟΚ), Σαλπιγγίδης (90', ΠΑΟΚ)- Ναβάρο (63', Αστέρας Τρίπολης).
Ξεκίνημα με πάθος.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με πάθος και από τις δύο ομάδες, αλλά και άγχος που βάραινε τους ποδοσφαιριστές και δεν τους επέτρεπε, τουλάχιστον, στο πρώτο πεντάλεπτο να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις.
Φτάσαμε στο 8' για να δούμε την πρώτη αξιόλογη φάση, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Καμαρά στο ύψος της περιοχής, αλλά το σουτ που έπιασε κόντραρε και έφυγε λίγο έξω.
Ο Λίνο στο 16' επιχείρησε μία από τις γνωστές του σέντρες "φαρμάκι", η μπάλα έφτασε στον Αθανασιάδη, όμως, από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να απειλήσει.
Η κλάση του Αθανασιάδη.
Ο Αστέρας στο 20' έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Ράγιος εκτέλεσε φάουλ και ο Σανκαρέ έγινε αποδέκτης της μπάλας σε θέσης βολής μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ.
Το πλασέ του, όμως, ήταν άστοχο, σπαταλώντας αυτή την ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι, πάντως, βρήκαν τον τρόπο και σκόραραν στο 24'.
Ο Λόρενς συνδυάστηκε με τον Λάζαρ, ο τελευταίος σέντραρε και ο Κλάους παρά το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Σανκαρέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή.
Επόμενη σημαντική φάση ένα μακρινό σουτ του Λόρενς στο 32'. Ο Ιρλανδός είδε την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ και να μην του κάνει το χατήρι.
Στο 39' πήρε την σκυτάλη ο Αποστολόπουλος, ο οποίος επιχείρησε ελπιδοφόρο σουτ αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή του Αστέρα και από πλάγια θέση και παρά την δυσκολία της προσπάθειας λίγο έλειψε να βρει στόχο. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία κεφαλιά του Σανκαρέ που δεν ανησύχησε τον Ιτάνζ.
Το δεύτερο μέρος άρχισε με μία αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Τσιώλης αντικατέστησε τον Λέντσε με τον Καλατζή για να φρεσκάρει την επιθετική γραμμή της ομάδας του.
Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, πίεσαν τον ΠΑΟΚ, η άμυνα του "Δικεφάλου" μπορεί να ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά της στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ωστόσο, οι "ασπρόμαυροι" μπήκαν νωθρά και έδωσαν γήπεδο στον Αστέρα. Πάντως, ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που δημιούργησε την πρώτη επικίνδυνη φάση στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο Λόρενς πάτησε στην αντίπαλη περιοχή στο 54', σούταρε από πλάγια θέση και ο Μπαντής έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Ακολούθησε ένα μακρινό σουτ του Κάτσε στο 55' που πέρασε άουτ.
Ο Ντε Μπλάσις μπήκε στα καρέ του ΠΑΟΚ στο 59', όμως, το σουτ που επιχείρησε ήταν απογοητευτικά άστοχο. Στο 62' ο Σαλπιγγίδης προσπάθησε να απειλήσει, αλλά το συρτό σουτ που έπιασε έφυγε έξω.
Γκολ που πέρασε από... χίλια κύματα.
Ακολούθησε στο 63' η φάση του αγώνα. Ο Ναβάρο σκόραρε, αρχικά ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ, αλλά ο Μάνταλος μετά από παρέμβαση του τέταρτου διαιτητή έδειξε σέντρα.
Οι άνθρωποι του "Δικεφάλου" διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αλλά ο διαιτητής κατοκύρωσε το γκολ γιατί έκρινε ότι η πάσα στον σκόρερ του Αστέρα έγινε από τον Αποστολόπουλο και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να υπάρξει περίπτωση οφσάιντ.
Στο 71' ο Ράγιος έπιασε την κεφαλιά από την καρδιά της μικρής περιοχής του ΠΑΟΚ, όμως, ο Ιτάνζ ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε.
Ο Ναβάρο στο 78' ανάγκασε τον Ιτάνζ σε εντυπωσιακή απόκρουσε μετά από δυνατό σουτ που "εκτόξευσε" έξω από την περιοχή. Και πάλι ο Ναβάρο έγινε επικίνδυνος στο 81' έπειτα από εκτέλεση φάουλ που ναι μεν πήγε στο κέντρο της εστίας του Ιτάνζ, αλλά με τα φάλτσα που πήρε η μπάλα παραλίγο να μπερδέψει τον γκολκίπερ του "Δικεφάλου".
Ο Λίνο σέντραρε στο 86', Σίλντενφελντ και Αθανασιάδης πετάχτηκαν στην πορεία της μπάλας, όμως, δεν συννενοήθηκαν σωστά και δεν κατάφεραν να σημειώσουν δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ. Τρία λεπτά αργότερα ο Αστέρας έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά ο Καλατζής που ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας σούταρε χλιαρά.
Λυτρωτής ο Σαλπιγγίδης.
Ο "Δικέφαλος" πάντως κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 90', μετά από τραγικό λάθος του Σανκαρέ που έπεσε πάνω στον Μπαντή, ο Αθανασιάδης βρέθηκε στην σωστή θέση, πάσαρε για τον Σαλπιγγίδη, που σε κενή εστία έσπρωξε με το στήθος την μπάλα στα δίχτυα.
Τελευταία φάση του ματς είχε για πρωταγωνιστή τον Σανκαρέ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Ιτάνζ, πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ ακούμπησε την μπάλα, που στη συνέχεια πήγε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

MVP:

Ο Αθανασιάδης που σκόραρε και είχε την ψυχραιμία να στρώσει την μπάλα στον Σαλπιγγίδη για να σκοράρει το δεύτερο τέρμα του ΠΑΟΚ.

Απογοήτευση:

Ο Σανκαρέ που με το παιδαριώδες λάθος του στο τέλος του ματς έδωσε την ευκαιρία στον Σαλπιγγίδη να σκοράρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου