Τελευταία Νέα

21/4/13

30η Aγωνιστική Super League : Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 2-1


Με χρυσή αλλαγή τον Τάσο Μπακασέτα ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε τον ΟΦΗ με ανατροπή πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Σώθηκαν οι Κρητικοί παρά την ήττα.

Την πρώτη του νίκη μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες σε όλες τις διοργανώσεις πήρε ο Αστέρας Τρίπολης.
Οι Αρκάδες βρέθηκαν να χάνουν από νωρίς, αλλά κατάφεραν να το ανατρέψουν θυμίζοντας στο δεύτερο ημίχρονο την ομάδα που θαύμασαν πολλοί σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.
Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ να ήταν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια ανώτερος, όμως, πλήρωσε στο δεύτερο ημίχρονο την απόφασή του να κάτσει πίσω και να δώσει χώρους στους γηπεδούχους. Εκείνοι άσκησαν πίεση, εκμεταλλεύτηκαν δύο στημένες φάσεις και τελικά πήραν μία νίκη που τους βοηθάει κυρίως ψυχολογικά ενόψει του επαναληπτικού ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο και των πλέι οφ.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας).
Βοηθοί: Τάτσης, Γκάγκας.
Συνθέσεις:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Γιαλούσης (Κάντο 46'), Κοντοές, Ρούσσης, Κουρμπέλης, Φορμίκα, Κάφα (Μπακασέτας 72'), Ναβάρο, Ράγιος, Καλαντζής, Εγκόν (Λέτσε 46').
ΟΦΗ (Πετράκης): Γουναρίδης, Ζορμπάς, Σαρ, Σόουζα, Ιωαννίδης, Μακρής, Βερόν, Μπανούσης (Μπούρμπος 54'), Κάνουλας (Καπουράνης 76'), Περογαμβράκης, Βιτώρος (83' Κυζιρίδης).
Γκολ: 81' Μπακασέτας (κεφαλιά), 90+3' Μπακασέτας (κεφαλιά) - 13' Μακρής (σουτ).
Κίτρινες κάρτες: Ιωαννίδης (ΟΦΗ).

Γκολ από νωρίς για ΟΦΗ.

Από τα πρώτα λεπτά ο ΟΦΗ έδειξε πόσο πολύ ήθελε το παιχνίδι. Ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και είχε διάθεση να επιτεθεί. Στο 5' ο Ζορμπάς δοκίμασε το πόδι του στέλνοντας την μπάλα πολύ άουτ, ενώ στο 12' το σουτ του Βιτώρου δεν προβλημάτισε στον Γεωργακόπουλο.
Ωστόσο, η τρίτη έμελλε να είναι και η φαρμακερή. Στο 13' ένας ακόμη παίκτης του ΟΦΗ, ο Μακρής, δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γεωργακόπουλου. Ο Έλληνας μέσος σημάδεψε το αριστερό παραθυράκι του τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Παράσταση για έναν ρόλο.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα με τον Ναβάρο να σουτάρει από πλάγια και τον Γουναρίδη να αποκρούει σε κόρνερ. Ωστόσο, αυτό ήταν το μόνο που είχαν να επιδείξουν ως το τέλος του ημιχρόνου οι παίκτες του Τσιώλη, οι οποίοι συνέχισαν να έχουν ρόλο κομπάρσου στην αναμέτρηση.
Στο 25' ο Περογαμβράκης μπήκε στην περιοχή από αριστερά, προσπάθησε να νικήσει τον Γεωργακόπουλο, ο οποίος έβγαινε από την εστία του για να του κλείσει το οπτικό πεδίο, αλλά δεν τα κατάφερε. Πέντε λεπτά μετά ο 24χρονος βρήκε τον κενό χώρο, έκανε κίνηση στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε και πάλι να σκοράρει, καθώς ο Γεωργακόπουλος απέκρουσε το σουτ του.

Ανέβηκε προς το τέλος ο Αστέρας.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του ημιχρόνου ο Αστέρας ανέβηκε και έχασε μία καλή ευκαιρία στο 36' σε μία φάση που η μπάλα έφτασε στον Ράγιος αλλά εκείνος από κοντά δεν μπόρεσε να βάλει δύναμη και να νικήσει τον Γουναρίδη. Μετά από τρία λεπτά ο Βιτώρος έχασε μοναδική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα του ΟΦΗ όταν αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι έπιασε σουτ στην κίνηση το οποίο πήγε ψηλά. Αυτό θα μπορούσε να έχει στοιχίσει στην ομάδα του λίγο μετά, όταν το φάουλ του Κάφα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, στην τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Φουλ άμυνα ο ΟΦΗ.

Αποφασισμένος να ισοφαρίσει μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας, ο οποίος ήταν σαφώς βελτιωμένος. Παράλληλα, ο ΟΦΗ του έδωσε χώρο, είχε στο μυαλό του αρχικά να κρατήσει το μηδέν και ήταν λογικό να δεχτεί αρκετή πίεση, καθώς η μπάλα ήταν συνεχώς στα πόδια των γηπεδούχων.
Η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 51' με τον Καλαντζή να βγαίνει μόνος του πλάγια, να κάνει κακό πλασέ και να μη δυσκολεύει τον Γουναρίδη. Δέκα λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης πήρε την κεφαλιά από καλή θέση και ο Γουναρίδης φώναξε ξανά παρών αποκρούοντας. Ωστόσο, επτά λεπτά μετά θα μπορούσε να έχει γίνει ο μοιραίος παίκτης όταν έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του ύστερα από σουτ του Ράγιος. Ο Σαρ, όμως, έδιωξε την μπάλα και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Μίλησε ο Μπακασέτας.

Η πίεση του Αστέρα ήταν τέτοια που το γκολ δύσκολα δε θα ερχόταν. Τελικά μπήκε από στημένη φάση με τους παίκτες του ΟΦΗ να ξεχνούν αδικαιολόγητα στο δεύτερο δοκάρι μόνο του τον Μπακασέτα. Εκείνος δε δυσκολεύτηκε από κοντά να σκοράρει και να βάλει το πρώτο του τέρμα μετά από έναν χρόνο.
Ωστόσο, ο Αστέρας δεν έμεινε εκεί. Στο 82' ο Ναβάρο απείλησε με σουτ, το οποίο έφυγε άουτ, ενώ λίγο μετά ο Γουναρίδης έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Λέτσε. Τελικά ήταν ο Μπακασέτας και πάλι εκείνος που έλυσε τον γόρδιο δεσμό βάζοντας ξανά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς. Με κεφαλιά στο 93' από εκτέλεση κόρνερ ο Έλληνας επιθετικός έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και έγινε αυτόματα το πρόσωπο του αγώνα.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Τάσο Μπακασέτα. Ο Έλληνας επιθετικός μπήκε και άλλαξε όλο το παιχνίδι. Έβαλε και τα δύο γκολ της ομάδας του και της χάρισε μία νίκη που την ενισχύει ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας.

Ο αδύναμος κρίκος:

Η νοοτροπία του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εκείνη που τον οδήγησε στην ήττα. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό έχει ο Γιάννης Πετράκης, ο οποίος δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να ξυπνήσει τους παίκτες του και να τους πει να παγώσουν τον ρυθμό και να κρατήσουν την μπάλα. Φυσικά δε γίνεται σε όλο αυτό να μην έχουν και οι ίδιοι οι παίκτες ένα ποσοστό ευθύνης για το παθητικό ποδόσφαιρο που έπαιξαν σε όλο το δεύτερο 45λεπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου