Τελευταία Νέα

21/4/13

30η Aγωνιστική Super League : Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-1


Σ' ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς, όμως με αρκετά καλό θέαμα και ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 77 βαθμούς. Σκόραρε ο Σάμαρης κόντρα στη νέα του ομάδα. Οι Ζιοβάνι και Καρεμπέ έδωσαν το "παρών" στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την φιέστα και ο κόσμος του Ολυμπιακού από τις εξέδρες τους αποθέωσε.

*Δύο σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν πριν λίγα χρόνια στον Ολυμπιακό, οι Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα (1999-2005) και Κριστιάν Καρεμπέ (2001-2004), έδωσαν το "παρών" στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", τόσο ώστε να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της ομάδας κόντρα στον Πανιώνιο, όσο και φυσικά για να τιμηθούν από την διοίκηση για την προσφορά τους στην ομάδα, συμμετέχοντας παράλληλα στην φιέστα για τον εορτασμό της κατάκτησης των 40 Πρωταθλημάτων στην ιστορία του συλλόγου.





Ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος να κλείσει το πρωτάθλημα με νίκη ως πραγματικός πρωταθλητής κι αυτό έκανε.
Μπροστά στο κοινό του που βρέθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης" ενόψει φιέστας, πήρε μια εύκολη νίκη (σίγουρα πιο εύκολη απ' ότι μαρτυρά το τελικό 2-1) και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες.
MVP της αναμέτρησης ήταν ο κεφάτος για δεύτερο συνεχόμενο ματς, Γιάννης Φετφατζίδης, που είχε και δοκάρι. Όσο για τους σκόρερ, ο Μήτρογλου άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Νωρίτερα, ο Ανδρέας Σάμαρης στην τελευταία του παράσταση με τη φανέλα του Πανιωνίου πέτυχε ένα όμορφο γκολ, κόντρα στην ομάδα την οποία θα ανήκει από το καλοκαίρι και μετά.

Ταυτότητα αγώνα:


Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας).
Βοηθοί διαιτητές: Δημήτρης Σαϊράδαρης (ΕΠΣ Μακεδονίας), Δημήτρης Βέρρης (ΕΠΣ Λέσβου).
Τέταρτος διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης (ΕΠΣ Μακεδονίας).
Παρατηρητής: Σοφία Γρυλλάκη (ΕΠΣ Χανίων).
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Χοσέ Μιγκέλ Γκονθάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο "Μίτσελ"):Μέγκιερι, Μοδέστο (69' Γκρέκο), Μασάντο, Μανιάτης, Μήτρογλου, Βλαχοδήμος (46' Ιμπαγάσα), Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Σιόβας, Τζιμπούρ (76' Παπάζογλου), Φετφατζίδης.
Πανιώνιος (Κώστας Παναγόπουλος): Ανέστης, Κούρος, Αυλωνίτης, Κολοβός, Κουλουχέρης, Αραβίδης, Μπούζας (51' Μενδρινός), Σάμαρης (79' Τόσκας), Ντούνης (74' Οκόγιε), Κούρντι, Παναγιωτούδης.
Γκολ: 11' Μήτρογλου, 73' Α. Παπαδόπουλος / 20' Σάμαρης.
Κίτρινες κάρτες:  (Ολυμπιακός), 9' Αυλωνίτης, 48' Κούρος, 88' Τόσκας (Πανιώνιος).

Ο αγώνας:

Δύο γκολ και θέαμα (1-1).
Ολυμπιακός και Πανιώνιος δεν είχαν κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον και το ματς ήταν μια λαμπρή ευκαιρία για τον Μίτσελ να δοκιμάσει τους Μήτρογλου και Τζιμπούρ μαζί. Και το πείραμα έδειχνε να "πιάνει" στην αρχή. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν καλά και είχαν δύο καλές στιγμές με σουτ του Μήτρογλου (3') και του Βλαχοδήμου (8'). Τελικά το γκολ μπήκε με την τρίτη, όταν ο Μήτρογλου με ωραίο κοντρόλ απέφυγε δύο αντιπάλους και με άψογο σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Ανέστη, γράφοντας το 1-0.
Ο Πανιώνιος δεν είχε τίποτα να χάσει και έτσι δεν το έβαλε κάτω... Οι "κυανέρυθροι" δεν άργησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και μπορεί το μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Αραβίδη να πέρασε άουτ, όμως ο Σάμαρης στο 20' έφερε το ματς στα ίσα. Ο Έλληνας μέσος με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Μέγιερι και σκόραρε στην τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα του Πανιωνίου, κόντρα μάλιστα στη νέα του ομάδα και μέσα στο νέο του "σπίτι".
Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό και οι δύο ομάδες έφτιαχναν εύκολα φάσεις. Ο μεν Ολυμπιακός με οργανωμένο παιχνίδι, ενώ ο δε Πανιώνιος με φαρμακερές αντεπιθέσεις. Ο Μήτρογλου δεν νίκησε τον Ανέστη στο 25' έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Φετφατζίδη, ο Αραβίδης και ο Κολοβός δεν βρήκε στόχο στο 30' και το 1-1 δεν άλλαζε. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, είχαμε άλλες δύο ευκαιρίες. Ο Χολέμπας απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ που έδιωξε σωτήρια ο Ανέστης (35'), ενώ ο Πανιώνιος είχε διπλή ευκαιρία με Κολοβό και Μπούζα που πέταξε στα σκουπίδια και έτσι το σκορ δεν άλλαξε.
"Ερυθρόλευκη" ανωτερότητα και 2-1.
Στο δεύτερο μέρος, οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ είχαν την απόλυτη κυριαρχία της αναμέτρησης και δημιουργούσαν πολλές φάσεις, κυρίως με σουτ. Μήτρογλου (47') και Τζιμπούρ (52') έστειλαν την μπάλα στην αγκαλιά του Ανέστη, ο Πανιώνιος απάντησε με σουτ στην αντεπίθεση του Κολοβού (63'), ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φετφατζίδης ήταν έτοιμος να σκοράρει αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.
Το γκολ ήρθε τελικά στο 72' και τη λύση έδωσε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ, ο Έλληνας αμυντικός πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα με το κεφάλι. 2-1 και οι πανηγυρισμοί ενόψει φιέστας είχαν ήδη ξεκινήσει...
Από 'κει και πέρα δεν είδαμε κάτι σπουδαίο, αν εξαιρέσουμε μια μεγάλη ευκαιρία του Φετφατζίδη και ένα σουτ του Γκρέκο. Ο Ιμπαγάσα έβγαλε με εξαιρετική κάθετη μόνο του τον "Φέτφα" όμως ο Ανέστης τον νίκησε στο τετ α τετ, ενώ ο Γκρέκο σούταρε αλλά ο πορτιέρο του Πανιωνίου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Έτσι το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

MVP της αναμέτρησης:

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Γιάννης Φετφατζίδης έδειξε τις ποδοσφαιρικές αρετές του και πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Θα μπορούσε μάλιστα να χριστεί και σκόρερ, αλλά η μπάλα αντί να πάει στα δίχτυα, χτύπησε στο δοκάρι του Πανιωνίου.

Αδύναμος κρίκος:

Το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και οι αδύναμοι κρίκοι των δύο ομάδων ήταν οι άμυνες, που έμοιαζαν αρκετά χαλαρές και προσβάσιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου