Τελευταία Νέα

21/4/13

30η Aγωνιστική Super League : Πανθρακικός - Κέρκυρα 2-1

                           

Ο Πανθρακικός επικράτησε 2-1 της Κέρκυρας στην τελευταία αγωνιστική και πανηγύρισε την παραμονή του στη Super League.
Μία εβδομάδα μετά την τεράστια νίκη του στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ (1-0), ο Πανθρακικός επιβλήθηκε με 2-1 της Κέρκυρας στο φινάλε της φετινής Super League και με την επιτυχία αυτή σφράγισε με θριαμβευτικό τρόπο το εισιτήριό του για τη μεγάλη κατηγορία και τη νέα σεζόν.
Ο Τζάνης έκανε το καλύτερο δώρο στην ομάδα του, παραμονή των 28ων γενεθλίων του, ανοίγοντας το σκορ στο 37' με διπλή προσπάθεια, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος "κλείδωσε" την υπόθεση-παραμονή πετυχαίνοντας το 1-0 στο 83', ενώ το γκολ της τιμής για την ουραγό Κέρκυρα σημειώθηκε στο 88' από τον Κυβελίδη.
Να σημειωθεί πως ο Πανθρακικός ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων (κόντρα σε Άρη, ΟΦΗ, ΑΕΚ και Κέρκυρα), ενώ στον αντίποδα η Κέρκυρα πήρε το δρόμο για τη Football League έχοντας έξι συνεχόμενες ήττες. 

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής.
Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας).
Βοηθοί: Δήμος Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής).
4ος: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών).
Παρατηρητής: Παναγιώτης Μαυρόπουλος (Μακεδονίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Σαρακατσάνος, Μουνάφο (11' Λαδάκης), Χρήστου (66' Ντιόγκο), Τζάνης, Σκλιοπίδης, Μπαϊκαρά (82' Μίνγκας), Βαϊρουά, Παπαδόπουλος, Καστσελάν, Σερφά.
Κέρκυρα (Γιάννης Παπακώστας): Στρατηλάτης, Πετρούσης, Σταμόγιαννος, Ηλιάδης (78' Ανδρεόπουλος), Αγρίτης (46' Ντινιωτάκης), Κρητικός, Αρμένης, Γκέσιος (39' Κυβελίδης), Στάμου, Λεόν, Αθανασίου.
Γκολ: Τζάνης (37'), Παπαδόπουλος (83') /  Κυβελίδης (88').
Κίτρινες: Παπαδόπουλος (28') / Αθανασίου (29').

Ο αγώνας:

O Πανθρακικός ήταν η ομάδα με το πανίσχυρο βαθμολογικό κίνητρο στην αναμέτρηση και για αυτό πήρε από πολύ νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως αδυνατούσε να εξαργυρώσει την εδαφική υπεροχή με κάποια καλή φάση στα αντίπαλα καρέ.
Στον αντίποδα, ήταν η Κέρκυρα που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ στο 25': ο Ηλιάδης βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή του Βρονταρά όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ.
Το ευτύχημα για τους γηπεδούχους ήταν πως στην πρώτη μεγάλη τους φάση (και μοναδική) στο πρώτο ημίχρονο, κατάφεραν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ.
Ο Μπαϊκαρά έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τζάνης δεν μπόρεσε αρχικά να νικήσει τον Στρατηλάτη, όμως με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για να κάνει το 1-0 και να αλλάξει τα δεδομένα στην αναμέτρηση αλλά και στην ουρά της βαθμολογίας.
Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο είχε για πρωταγωνιστή τον σκόρερ του τέρματος του Πανθρακικού, Τζάνη, με τον 28χρονο επιθετικό (έχει αύριο γενέθλια) να φτάνει κοντά στο 2-0 στο 59', όμως το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά, για να έρθει όμως η φάση του 83', με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να κάνει ατομική ενέργεια και με ψύχραιμο πλασέ απέναντι στον Στρατηλάτη να διπλασιάζει τα τέρματα του Πανθρακικού.
Πέντε λεπτά αργότερα (88'), η Κέρκυρα κατάφερε να βρει δίχτυα με σκόρερ τον Κυβελίδη, όμως το γκολ αυτό δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει τα δεδομένα, με τον Πανθρακικό να κρατάει τη νίκη και να μένει με πανηγυρικό τρόπο στα μεγάλα σαλόνια.

MVP της αναμέτρησης:

Ο Χρήστος Τζάνης. Σε ένα ματς που είχε ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και παιζόταν μία κατηγορία για τον Πανθρακικό, ο 28χρονος Έλληνας φορ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει και το 2-0 πριν "μιλήσει" ο Παπαδόπουλος, έχοντας σουτ στο δοκάρι.

Αδύναμος κρίκος:

Σε αυτό το ματς η Κέρκυρα ήταν ανταγωνιστική για τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, εικόνα όμως που δεν εμφάνισε στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος. Οι Νησιώτες δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της κατηγορίας, απόδειξη πως πήραν μόλις 2 νίκες στις 23 τελευταίες αγωνιστικές ενώ υποβιβάστηκαν έχοντας την πενιχρή συγκομιδή των 20 πόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου