Τελευταία Νέα

26/4/13

5os Αγώνας Euroleague TOP-8 : Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 64-53 (3-2).

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε σκληρά στη Βαρκελώνη με όπλο τη γρανιτένια του άμυνα, όμως ηττήθηκε με σκορ 64-53 από την Μπαρτσελόνα και αποκλείστηκε από το Final-4 του Λονδίνου.
Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη, καθώς ηττήθηκε με σκορ 64-53 στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς από την Μπαρτσελόνα.
Έτσι, οι Καταλανοί έγιναν η τρίτη ομάδα που κατάφερε να προκριθεί στο Final-4 της Ευρωλίγκας και θα δώσει το "παρούσα" στο Λονδίνο τον ερχόμενο Μάιο.
Για τον Παναθηναϊκό τι να πει κανείς... Πάλεψε σκληρά, έπαιξε άμυνα για σεμινάριο, αλλά προδόθηκε από το μακρινό σουτ, καθώς έξω από τα 6.75μ. είχε 1/16 σουτ τρίποντα και ποσοστό μόλις της τάξης του 6%!
Ο αγώνας:
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Τσαρτσαρή και Λάσμε. Μετά το 2-2 του ξεκινήματος, οι "πράσινοι" έκαναν δύο κλεψίματα, αλλά δεν κατάφεραν να τα αξιοποιήσουν, χάνοντας ισάριθμες επιθέσεις. Μάλιστα, το πρώτο πρόβλημα παρουσιάστηκε από πολύ νωρίς με τον Διαμαντίδη να χρεώνεται με 2ο φάουλ μετά από 90'' αγώνα.
Στη συνέχεια, ο Ναβάρο με δύο τρίποντες βόμβες έγραψε το 12-6 στο 4', καθώς βρέθηκε μόνος του μετά την αλλαγή των μαρκαρισμάτων. Η είσοδος του Σχορτσανίτη στο παρκέ είχε σαν σκοπό να αναλάβει το μαρκάρισμα του Τζαγουάι ο οποίος όμως κατάφερε να κερδίσει το 3ο φάουλ του Διαμαντίδη στο 5ο λεπτό του αγώνα, θέτοντας έναν τεράστιο "πονοκέφαλο" στον Πεδουλάκη. Το κακό για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι έχανε και τις βολές (4/9), ενώ αντίθετα η Μπαρτσελόνα έβαζε τα τρίποντα (2/4).
Έτσι, μόλις οι "πράσινοι" μείωσαν σε 14-10 (έχανε με 14-6), με τρίποντο του Ίνγκλις ξέφυγαν αμέσως με 17-10. Ένα καλάθι και φάουλ του Λόρμπεκ έστειλε τη διαφορά στους 10 (10-20) και ο Πεδουλάκης πέρασε στο παρκέ τον Μπανκς, για να μαρκάρει τον Γιασικεβίτσιους. Χωρίς τον Διαμαντίδη στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός είχε πολύ κακή αμυντική λειτουργία και τα τρίποντα των Χουέρτας και Ίνγκλις έγραψαν το 28-14 σε ένα εφιαλτικό δεκάλεπτο για τους "πράσινους".
Αφλογιστία και -19 στο 13'.
Η συνέχεια βρήκε τον Παναθηναϊκό να μειώνει σε 28-18 με τους Γκιστ και Μπανκς και τον Ναβάρο να είναι ασταμάτητος. Με πέντε δικούς του πόντους συν μια ασίστ στον Τζαγουάι, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με 17 πόντους διαφορά (35-18) στο 13', χάνοντας σωρεία επιθέσεων και ριμπάουντ.
Ο Πεδουλάκης μη έχοντας άλλη λύση σήκωσε τον Διαμαντίδη με τα 3 φάουλ για να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας του, όμως το σερί των γηπεδούχων (9-0) έκανε το σκορ 37-18, στέλνοντας τη διαφορά στους 19 πόντους και ξεσηκώνοντας τον κόσμο της Μπαρτσελόνα.
Με τους διαιτητές να μη δίνουν καθαρά βήματα στον Τοντόροβιτς και να εκνευρίζουν ακόμα περισσότερο τους "πράσινους" που ήταν εκτός ρυθμού, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ροκανίζουν σταδιακά τη διαφορά και με αιχμή του δόρατος το Λάσμε, μείωσαν κάτω από τους 10 (42-33). Τα χαμένα διαδοχικά ριμπάουντ όμως (20-13) του Παναθηναϊκού έδωσαν την ευκαιρία στον Τζαγουάι να γράψει το 44-33 του ημιχρόνου.
Εξαιρετικός αμυντικά, άστοχος επιθετικά.
Με 11/21 δίποντα και 6/13 τρίποντα η Μπαρτσελόνα κατάφερνε να διατηρήσει την υπέρ της διαφορά, ενώ το μόνο που "έσωνε" τον Παναθηναϊκό ήταν τα μόλις τρία του λάθη σε 20 λεπτά.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με πολύ καλές άμυνες, όμως και πάλι τα χαμένα ριμπάουντ τον πλήγωναν. Με τους Ούκιτς και Λάσμε μείωσε δύο φορές κάτω από τους 10 πόντους (46-37, 48-39), όμως δεν ήταν αρκετά εύστοχος για να καταφέρει να πλησιάσει περισσότερο.
Για την ακρίβεια ήταν πολύ κακός επιθετικά και γι' αυτό δεν μπορούσε να πλησιάσει περισσότερο. Το άλλο δυσάρεστο ήταν ότι ο Τόμιτς κέρδισε το 4ο φάουλ του Διαμαντίδη στο 26', όμως ο Πεδουλάκης μη έχοντας άλλες επιλογές, τον κρατούσε μέσα στο παιχνίδι γνωρίζοντας πως από αυτόν θα ξεκινούσε μία ενδεχόμενη αντεπίθεση.
Το  1/13 τρίποντα πάντως δεν τους άφηναν πολλά περιθώρια, καθώς  Οι "πράσινοι" δεν μπορούσαν να βρουν στόχο έξω από τα 6.75μ. ούτε με το Μπράμο, ούτε με το Ματσιούλις, ούτε με τον Γκιστ. Ο Διαμαντίδης με δικό του λέι απ έγραψε το 51-43 στο γ' δεκάλεπτο, υποχρεώνοντας την να σκοράρει μόλις 7 πόντους σε 10 αγωνιστικά λεπτά.
Αντέδρασε με Ναβάρο και Χουέρτας.
Στο δ' δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός κράτησε για τρία λεπτά την Μπαρτσελόνα άποντη, αλλά ούτε και τότε κατάφερε να το εκμεταλλευτεί. Μόλις με ένα καλάθι του Διαμαντίδη, πλησίασε στους 6 πόντους (51-45), όμως κάποια στιγμή οι γηπεδούχοι θα έβαζαν ένα καλάθι. Και ήταν ένα μεγάλο σουτ με τον Ναβάρο ο οποίος έδωσε ανάσα με τρίποντο για το 54-45 μετά από 8 συνολικά λεπτά.
Ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα ήταν εκείνος που ανέβασε τη διαφορά ξανά μετά από πολλή ώρα πάνω από τους 10 (56-45), εκμεταλλευόμενος την επιθετική αφλογιστία των "πράσινων" που είχαν "χαρίσει" και 18 επιθετικά ριμπάουντ στους αντιπάλους τους. Ο Ματσιούλις στο 36' μείωσε σε 59-51, το σουτ του Ναβάρο ήταν άστοχο, όμως και πάλι ο Γκιστ δεν βρήκε στόχο.
Στα 2.40'' πριν το τέλος του αγώνα, ο Ματσιούλις μείωσε σε 59-53 με βολές, όμως το τρίποντο του Ούκιτς δεν βρήκε στόχο, εν αντιθέσει με εκείνο του Χουέρτας στο 1.38'' πριν τη λήξη με το οποίο έγραψε το 62-53. Ούτε κι εκείνο του Διαμαντίδη ήταν εύστοχο στη συνέχεια πάντως, ενώ ο Λάσμε
Τα δεκάλεπτα: 28-14, 44-33, 51-43, 64-53.
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Χουέρτας 10(2), Αμπρίνες 2, Ναβάρο 15(3), Γιασικεβίτσιους 6, Τοντόροβιτς 3, Ουάλας, Ινγκλς 8(2), Λόρμπεκ 6(1), Τζαβάι 9, Τόμιτς 5.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Ματσιούλις 9, Ούκιτς 7(1), Λάσμε 16, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 6, Μπανκς 2, Σχορτσανίτης.

                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου