Τελευταία Νέα

28/4/13

6η φάση (Φάση των 4) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Πανθρακικός - Ολυμπιακός 1-2 (2-6).

Με πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου που πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Πανθρακικό και με συνολικό σκορ (8-3) πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου τον περιμένει ο Αστέρας Τρίπολης.
Το να βρεις κίνητρο σ' ένα επαναληπτικό ματς Κυπέλλου, που το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει με 6-2, δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Και για τον Ολυμπιακό που είχε "κλειδώσει" την πρόκριση από το Φάληρο και για τον Πανθρακικό, που είχε μονάχα θεωρητικές ελπίδες.
Γι' αυτό και στο παιχνίδι στην Κομοτηνή οι δύο ομάδες χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να βρουν ρυθμό και να σταματήσουν τον διαγωνισμό λαθών στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής.
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων).
Α' Βοηθός: Λάζαρος Δημητριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας).
Β' Βοηθός: Κοσμάς Χαρίσης (ΕΠΣ Γρεβενών).
Τέταρτος διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας).
Παρατηρητής: Γιώργος Μπίκας (ΕΠΣ Χαλκιδικής).
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Σαρακατσάνος, Σερφά, Σκλιοπίδης, Χρήστου, Καστελάν, Λουσέρο, Μακρυδημήτρης (78' Μπονκ), Βαϊρουά (65' Καθάριος), Τζάνης (48' Μίνγκας), Παπαδόπουλος.
Ολυμπιακός (Βίκτορ Σάντσεθ): Κάρολ, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (46' Σιόβας), Λυκογιάννης, Φέισα, Μανιάτης, Μασάντο, Φουστέρ (65' Φετφατζίδης), Γκρέκο, Μήτρογλου.
Γκολ: 83' Παπαδόπουλος πεν. / 27', 40' Μήτρογλου.
Κίτρινες κάρτες: 77' Χρήστου, 90' Κάσελαν (Πανθρακικός), 27' Μήτρογλου, 38' Λυκογιάννης (Ολυμπιακός).

Ο αγώνας:

Με αρκετές αλχημείες παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός. Στα πλάγια της επίθεσης έπαιξαν οι Φουστέρ-Γκρέκο, αριστερό μπακ χρησιμοποιήθηκε ο Λυκογιάννης, ο Μήτρογλου προτιμήθηκε από τον Ραφίκ Τζιμπούρ, ενώ ο Μασάντο ξεκίνησε βασικός. Σ' ό,τι αφορά στο ματς, οι δύο ομάδες χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να βρουν ρυθμό, ενώ δεκάδες ήταν λάθη στην μεσαία γραμμή.
Το θέαμα δεν ήταν και ό,τι καλύτερο, ενώ καθαρές ευκαιρίες δεν είδαμε μέχρι το 22'. Μονάχα μερικά σουτ από Μανιάτη και Μήτρογλου, αλλά και κάποιες καλές στιγμές από τους παίκτες του Πανθρακικού, όπου κόβονταν την τελευταία στιγμή από Μανωλά και Αβραάμ Παπαδόπουλο. Στο 22' που προαναφέραμε, ο Βαϊρουά έκανε ένα δυνατό σουτ από μακριά, αλλά ο Κάρολ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Ο Μήτρογλου έδιωξε την πλήξη (0-2).
Κι ενώ όλα έμοιαζαν πληκτικά στο παιχνίδι, ήρθε μια ασίστ του Μανιάτη και ένα γκολ του Μήτρογλου, με υπέροχη ατομική προσπάθεια να διαμορφώσει το 1-0 στο 27'. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, απέφυγε τον τερματοφύλακα με κεφαλιά και με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ από πλάγια θέση, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.
Μήτρογλου και Μανιάτης δεν σταμάτησαν εκεί και συνέχισαν την εξαιρετική τους συνεργασία. Ο εκ των αρχηγών των "ερυθρολεύκων" έκανε σέντρα από τα αριστερά, ο "πιστολέρο" έκανε κεφαλιά ψαράκι και στο 40' έγραψε το 2-0 για την ομάδα του. Μ' αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Θρακιώτικος μονόλογος.
Στην επανάληψη, η πρόκριση είχε κριθεί και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πάτησαν φρένο. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι δεν είχαν κάποιο άγχος και παίζοντας πιο ελεύθερα, δημιούργησαν ευκαιρίες για να μειώσουν στο σκορ. Μπροστά του όμως βρήκαν τον Κάρολ, ενώ ήταν και άστοχοι.
Στο 53' και στο 63' απείλησε την "ερυθρόλευκη" εστία με κεφαλιά και σουτ, όμως και στις δύο περιπτώσεις έδιωξε ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, ενώ στο 67' ο Μίνγκας βγήκε μόνος του αλλά αστόχησε από πολύ ευνοϊκή θέση. Ο Πανθρακικός άξιζε ένα γκολ και τελικά το πέτυχε στο 83ο λεπτό. Ο Παπάζογλου τράβηξε εντός περιοχής τον Λουσέρο, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και ο Παπαδόπουλος το μετέτρεψε σε γκολ, κάνοντας το 1-2. Ο Κάρολ λίγο έλειψε να το αποκρούσει, αλλά το σουτ του Έλληνα επιθετικού ήταν πολύ δυνατό.
Τα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με συνολικό σκορ 8-3.

                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου