Τελευταία Νέα

18/4/13

6η φάση (Φάση των 4) Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου : Ολυμπιακός - Πανθρακικός 6-2 (1os Αγώνας).


Σ' ένα από τα καλύτερα ματς φέτος στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Πανθρακικό με 6-2 και έκανε το καθοριστικό βήμα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Σούπερ Ιμπαγάσα και Φετφατζίδης.

Μετά την κακή εμφάνιση, την ισοπαλία και τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων του στο ντέρμπι, ο Ολυμπιακός είχε μια λαμπρή ευκαιρία να ξεσπάσει στο ματς με τον Πανθρακικό. Κι αυτό έκανε...
Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ, μπήκαν από το ξεκίνημα του ματς αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και με την συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου, είχαν προβάδισμα δύο γκολ. Ο Μελίσσης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 3', ενώ ο Ιμπαγάσα με πανέμορφο γκολ έγραψε το 2-0.
Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα μετά από περίπου 4μιση μήνες και ήταν πραγματικά εξαιρετικός. Σκόραρε για δεύτερη φορά με την ερυθρόλευκη φανέλα (το πρώτο του γκολ το είχε πετύχει και πάλι στο Κύπελλο, κόντρα στον Αστέρα), έδωσε μια ασίστ στον Μήτρογλου, ενώ μοίρασε πολλές και ωραίες πάσες. Μαέστρος από τα παλιά...
Η νίκη για τον Ολυμπιακό πάντως δεν ήρθε τόσο εύκολα. Οι ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού δεν τα παράτησαν και κατάφεραν με δύο πανέμορφα γκολ του Τζάνη και του Λουσέρο να ισοφαρίσουν σε 2-2, όμως στο δεύτερο μέρος, το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" κατηφόρισε.
Το φαληρικό γήπεδο μπορεί να είχε λίγο κόσμο στις εξέδρες, όμως αυτοί που έδωσαν το παρών είχαν τη τύχη να παρακολουθήσουν ένα από τα καλύτερα ξεσπάσματα του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες πέτυχαν 4 γκολ σε 8 λεπτά στο δεύτερο μέρος και το 6-2 ήταν γεγονός. Ένα από τα 4, το πέτυχε ο Φετφατζίδης, ο οποίος πρώτα πέρασε 4 παίκτες του Πανθρακικού και θύμισε κάτι από Μέσι.
Μ' αυτό το αποτέλεσμα, οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως με την φανέλα του Ολυμπιακού αγωνίστηκε ο επιθετικός της ομάδας Νέων, Νίκος Ιωαννίδης.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών).
Βοηθοί διαιτητές: Αλέξανδρος Γρεβένης (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Στέλιος Τσολάκης (ΕΠΣ Αθηνών).
Α' Επιπρόσθετος: Ηλίας Σπάθας (ΕΠΣ Πειραιά).
Β' Επιπρόσθετος: Γιάννης Δελφάκης (ΕΠΣ Αρκαδίας).
Τέταρτος διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου).
Παρατηρητής: Βασίλης Τεροβίτσας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Κάρολ, Μοδέστο, Μασάντο, Ιμπαγάσα, Φέισα, Μήτρογλου (69' Ιωαννίδης), Βλαχοδήμος (42' Φετφατζίδης), Φουστέρ (76' Μανιάτης), Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς.
Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Μελίσσης, Στάθης, Κάσελαν, Λουσέρο, Σερφά, Μίνγκας, Ντιόγκο, Μουνάφο (62' Μπαϊκαρά), Μακρυδημήτρης, Τζάνης (61' Παπαδόπουλος).
Γκολ: 3' Μελίσσης (αυτογκόλ), 11' Ιμπαγάσα, 48', 54' Μήτρογλου, 51' Φετφατζίδης, 55' Φουστέρ / 18' Τζάνης, 31' Λουσέρο.
Κίτρινες: 59' Χολέμπας.

Ο αγώνας:

2-0 με το καλημέρα.
Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές για τον Ολυμπιακό, αφού πριν καλά καλά συμπληρωθεί το 3ο λεπτό της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ. Ο Φουστέρ έκανε σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Μελίσση και κατέληξε στα δίχτυα του Κουτσόπουλου.
Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με ιδιαίτερη όρεξη και το θέαμα ήταν εξαιρετικό, όμως δεν υπήρχαν πολλοί φίλαθλοι για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση από κοντά. Το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ήταν άδειο, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο. Στο 11', ο Αριέλ Ιμπαγάσα με ωραία ντρίμπλα απέφυγε τον Σερφά και με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 2-0, κάνοντας πιο εύκολη τη δουλειά για την ομάδα του.
Κι ενώ όλα έμοιαζαν υπέροχα για τον Ολυμπιακό, οι ποδοσφαιριστές του Παύλου Δερμιτζάκη δεν το έβαλαν κάτω και μπήκαν ξανά μέσα στο παιχνίδι. Στο 18', ο Τζάνης πέρασε σαν σταματημένο τον Σιόβα αδειάζοντάς τον με δύο ντρίμπλες εντός περιοχής και με ωραίο πλασέ μείωσε το σκορ σε 2-1. Ο Κάρολ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα...
Το παιχνίδι ήταν με διαφορά το καλύτερο του φετινού Κυπέλλου και ίσως ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, αφού οι δύο ομάδες είχαν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη. Υπήρχε βέβαια και ένα πρόβλημα με τις δύο άμυνες, κάτι που φυσικά ευνοούσε το θέαμα.
Γκολάρες από Πανθρακικό και 2-2.
Οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να αντιδράσουν και έφτασαν κοντά στο 3ο γκολ, όμως την κεφαλιά του Μήτρογλου έδιωξε σωτήρια ο Κουτσόπουλος (26'), ενώ στο 29' το σουτ του Φέισα κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο του Πανθρακικού. Ό,τι δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός, το πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο ο Πανθρακικός. Συγκεκριμένα, στο 31', οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη άλλαξαν τρεις γρήγορες πάσες και με τρομερό σουτ του Λουσέρο, σκόραραν για το 2-2. Πανέμορφο γκολ, που χειροκροτήθηκε από τους (λίγους) φιλάθλους του Ολυμπιακού στο "Γ. Καραϊσκάκης".
Στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως, όμως ακόμα και έτσι οι Πειραιώτες δημιούργησαν μια καλή ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Στο 35', το σουτ του Φουστέρ από την μεγάλη περιοχή κατέληξε λίγο άουτ και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 2-2.
Γκολ κάθε 2 λεπτά για τον Ολυμπιακό (6-2)!
Στην επανάληψη, οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ ήταν ασταμάτητοι και πραγματοποίησαν σούπερ ξεκίνημα, πετυχαίνοντας 4 γκολ σε 8 λεπτά!! Την αρχή έκανε ο Μήτρογλου στο 48', καθώς έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του με κεφαλιά έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και ασίστ του Ιμπαγάσα, ενώ στο 51' ο Φετφατζίδης θύμισε Μέσι και αφού πέρασε τέσσερις παίκτες, πλάσε και έγραψε το 4-2.
Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν εκεί και συνέχισαν στον ίδιο ξέφρενο ρυθμό. Οι "ερυθρόλευκοι" συνδυάστηκαν γρήγορα, με τον Μασάντο να σουτάρει, τον Κουτσόπουλο να διώχνει, όμως τελικά ο Μήτρογλου σκόραρε ξανά με κεφαλιά. Το 5-2 ήταν γεγονός, αν και ο Έλληνας φορ ήταν σε θέση οφσάιντ. Όλα αυτά στο 54', γιατί στο 55' ο Φουστέρ με ωραία προσπάθεια και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουτσόπουλου για 6η φορά και έγραψε το 6-2.
Από 'κει και πέρα, όλα ήταν πιο εύκολα για τους "ερυθρολεύκους", που αποφάσισαν επιτέλους να πατήσουν φρένο. Το ματς είχε κριθεί και οι φιλοξενούμενοι που επαναπαύτηκαν με το 2-2 και το πλήρωσαν, έμοιαζαν πια ανίκανοι να αντιδράσουν και να ξαναμπούν στο ματς.
Έτσι λοιπόν, στο τελευταίο μισάωρο ο ρυθμός έπεσε και ο Μίτσελ έδωσε την ευκαιρία στον επιθετικό της ομάδας Νέων, Νίκο Ιωαννίδη να αγωνιστεί στη θέση του Μήτρογλου. Οι "ερυθρόλευκοι" δημιούργησαν ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα γκολ, όμως ούτε ο Χολέμπας με ωραία εκτέλεση φάουλ (75'), ούτε ο Φετφατζίδης με σουτ (81') κατάφεραν να νικήσουν τον Κουτσόπουλο και έτσι το 6-2 έμεινε μέχρι το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου