Τελευταία Νέα

19/5/13

2η Aγωνιστική των Play off της Super League : ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

                                      Ο ΠΑΣ δεν πήρε ό,τι πλήρωσε
Τρελαίνει κόσμο ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στα πλέι-οφ. Μεγάλο 1-0 μέσα στη Τούμπα με το γκολ του Λίλα (89΄) και ...σέκος ο ΠΑΟΚ, που μετράει δυο ήττες στις δυο πρώτες αγωνιστικές. Στην πρώτη θέση τα Γιάννινα (μέχρι να λήξει το Αστέρας-Ατρόμητος), αποδοκιμασίες των οπαδών του ΠΑΟΚ κατά των παικτών.
Παράλληλα, αποδοκίμασαν την δική τους ομάδας και φώναξαν στο τέλος συνθήματα υπέρ της επιστροφής του Πάμπλο Γκαρσία, που αποδείχθηκε πώς δεν ήταν το πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Αποδείχθηκε ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Αδικαιολόγητα. Στην Ευρώπη δεν έκανε πορεία, ενώ ενισχύθηκε το Γενάρη. Κι όμως απέναντι και στα δεύτερα του ΠΑΣ, δεν κατάφερε να δείξει την υπεροχή του και να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί, παρά μόνο σε ελάχιστες φάσεις, με κορυφαία τη διπλή ευκαιρία στο 83΄ με την κεφαλιά του Αθανασιάδη στο δοκάρι και το πλασέ του Ολίσε που απέκρουσε ο Μπέριος.
Πολλοί πίστευαν ότι η εντυπωσιακή πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα θα ολοκληρωνόταν με την εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου και η συμμετοχή στα πλέι οφ θα ήταν απλά ένα γιορτινό πάρτι. Οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου, όμως, απέδειξαν ότι αποτελούν μία ομάδα-πρότυπο που ό,τι πέτυχε δεν είναι τυχαίο.
Μέσα στην Τούμπα, παρότι έπαιζαν με πολλούς βασικούς παίκτες απόντες, και τους Ντε Βινσέντι, Κοροβέση, Μιχαήλ εκτός αρχικής ενδεκάδας, κατάφεραν να εμφανιστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και να πάρουν ένα παλικαρίσιο διπλό με το γκολ του Λίλα στο 89', το οποίο χειροκρότησαν ακόμη και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σε μία αναγνώριση της προσπάθειας των αντιπάλων τους.  
Για την ακρίβεια είναι σε κακή ατομική κατάσταση αρκετοί παίκτες. Το παράδειγμα του Λόρενς που δεν μπορεί να τρέξει ούτε λίγα μέτρκαι αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο είαι χαρακτηριστικό. Όαση ήταν μόνο ο Βούκιτς που μπήκε στο δεύτερο μερος. Προσπάθησε, κέρδισε φάουλ, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά είχε την ατυχία να πε΄σει πάνω σε ένα εντυπωσιακό Φεγκρούς.
Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον ΠΑΣ την πρώτη θέση των πλέι οφ και τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα για τη συνέχεια.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: Τούμπας.
Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος.
Συνθσέις:
ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γλύκος, Έτο, Λίνο, Κατσουράνης, Σιλντελφέλντ, Λάζαρ (68' Αποστολόπουλος), Κάτσε, Λόρενς (Βούκιτς 46'), Καμαρά, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (56' Ολίσε).
ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Ντάσιος, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Μπέριος, Ρουμπουλάκου, Λίλα, Βίλα, Τσουκαλάς (62' Κοροβέσης), Νικλητσιώτης (Ντε Βινσέντι 86'), Γιάκος (74' Νάκος).
Κίτρινες κάρτες: Κάτσε, Ρουμπουλάκου, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Μπέριος, Ντε Βινσέντι.
Σκόρερ: Λίλα 88'.

Το ματς:

Η πρώτη φάση είχε για πρωταγωνιστή τον Κλάους, ο οποίος στο 2' σούταρε από μακρινή απόσταση αλλά δεν ανησύχησε τον Φεγκρούς. Στα επόμενα λεπτά ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να επιβάλλει τον ρυθμό του και να γίνει το αφεντικό του ματς.
Είχε την κατοχή, αλλά μέχρι εκεί, αφού δεν έφτανε συχνά με αξιώσεις στα καρέ του ΠΑΣ. Στο 19' ο Καμαρά σούταρε, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ, την ώρα που η άμυνα του ΠΑΣ έκοβε εύκολα τις προσπάθειες των παικτών του "Δικεφάλου". Λίγο πριν το 30' άρχισαν να ακούγονται στην Τούμπα οι πρώτες αποδοκιμασίες για το θέαμα που παρουσίαζε ο ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος" έκανε αισθητή την παρουσία του μόνο με μακρινά σουτ και το επόμενο ήρθε στο 32' από τον Καμαρά. Ο άσος από την Γουινέα ελίχθηκε από τα δεξιά, όμως, το σουτ που έπιασε δεν βρήκε στόχο. Η μονοτονία έσπασε κάπως στο 36', όταν ο Λάζαρ σέντραρε, ο Αθανασιάδης γύρισε με κεφαλιά στον ξεμαρκάριστο Σαλπιγγίδη, αλλά το σουτ του έμπειρου επιθετικού μπλόκαρε ο Φεγκρούς.
Ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίρνει μπρος και στο 38' μετά από κόντρες μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ η μπάλα έφτασε στον Σαλπιγγίδη σε πλεονεκτική θέση, όμως, το πλασέ του κόντραρε και μαζί χάθηκε η ευκαιρία για τον "Δικέφαλο" να σκοράρει. Στο 40' ο Σαλπιγγίδης πάσαρε για τον Καμαρά που έφευγε στον κενό χώρο, αλλά, τελευταία στιγμή πριν ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ σουτάρει κόπηκε από τους αμυντικούς του ΠΑΣ. Ο Καμαρά επιχείρησε ακόμη ένα σουτ στο 43', χωρίς, ωστόσο, επιτυχία.
Προσπάθησε με Βούκιτς αλλά...
Στο δεύτερο μέρος ο Γεωργιάδης πέρασε στο ματς τον Βούκιτς αντί του Λόρενς θέλοντας να κάνει τον ΠΑΟΚ πιο δημιουργικό. Στο 48' ο Λίνο σέντραρε, ο Φεγκρούς βγήκε να απομακρύνει, έπεσε πάνω στον Αθανασιάδη, όμως, με δεύτερη προσπάθεια πριν ο στράικερ του ΠΑΟΚ γίνει απειλητικός κατάφερε να διώξει. Ο Καμαρά δοκίμασε το πόδι του και στο 50', χωρίς, πάντως, να βρει στόχο, ενώ στο 56' ο Γεωργιάδης "έπαιξε" ακόμη ένα επιθετικό του χαρτί τον Σεκού Ολίσε, ο οποίος πήρε την θέση του Σαλπιγγίδη.
Ο Καμαρά στο 58' ξεχύθηκε προς την περιοχή του ΠΑΣ την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ετο, ο οποίος σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Στο 59' ο Κάτσε έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Βούκιτς έβγαλε τον νεαρό μέσο τετ α τετ με τον Φεγκρούς, όμως, ο γκολκίπερ του ΠΑΣ απέκρουσε το πλασέ του Κάτσε. Στο 72' ο Βούκιτς εκτέλεσε φάουλ που κέρδισε ο ίδιος στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αναγκάζοντας τον Φεγκρούς σε εντυπωσιακή επέμβαση στην γωνία του. Η φάση του ματς έγινε στο 83'. Ο Κατσουράνης σέντραρε για το κεφάλι του Αθανασιάδη, εξ' επαφής ο επιθετικός του ΠΑΟΚ σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Ολίσε έστειλε την μπάλα πάνω σε παίκτη του ΠΑΣ που βρίσκοταν στην γραμμή της εστίας.

Σοκ στο 88'.

Ο ΠΑΣ, μάλιστα, λίγο πριν το τέλος σκόραρε και πήρε τη νίκη. Ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε κόρνερ και ο Λίλα με πλασέ από κοντινή απόσταση έγραψε το 0-1. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει στον χρόνο που απέμενε αλλά ένα σουτ του Αποστολόπουλου το απέκρουσε εντυπωσιακά ο Φεγκρούς, ενώ ο Βούκιτς δεν μπόρεσε να σκοράρει σε ανεπανάληπτο τετ α τετ.

MVP:

Ο Χριστόπουλος για το αξιοπρεπέστατο σύνολο που παρουσίασε παρόλο που ουσιαστικά έπαιζε με δεύτερη ομάδα.

Η απογοήτευση:

Η πλειοψηφία των παικτών του ΠΑΟΚ που βρίσκονται σε εξαιρετικά τραγική κατάσταση. Ψάχνεις να βρεις ποιος διασώζεται και δεν μπορείς να βρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου