Τελευταία Νέα

29/5/13

5η Aγωνιστική των Play off της Super League : Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Στο κόλπο της κατάληψης της 2ης θέσης παρέμεινε ο Αστέρας Τρίπολης μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1.
Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε αυτό που ήθελε και διατήρησε τις ελπίδες του για έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη νίκη με 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα.
Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη μπήκαν δυνατά στο ματς και αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους σημειώνοντας δύο γρήγορα γκολ. Ο ΠΑΣ μείωσε και προκάλεσε νευρικότητα στους αντιπάλους του, όπως δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης με δηλώσεις του μετά το ματς, αλλά δεν έφθασε ποτέ στην ισοφάριση.
Η ήττα αυτή αφήνει εκτός διεκδίκησης της 2ης θέσης τον ΠΑΣ Γιάννινα και αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες του Αστέρα.
Πλέον, όλα θα εξαρτηθούν την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Ο Αστέρας θα παίξει με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στους "Ζωσιμάδες".
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".
Διαιτητής: Χ. Καλογερόπουλος.
Συνθέσεις:
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Γιαλούσης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Τσαμπούρης, Κάφα, Ουσέρο, Ουρτάδο(46' Ναβάρο - 57' Ντε Μπλάσις), Ράγιος, Μπακασέτας(79' Καστέλς), Περόνε.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Μπέριος, Ρουμπουλάκου(64' Τσουκαλάς), Κεϊτά, Βίλα, Γεωργίου(74' Ντάσιος), Κοροβέσης, Νικλητσιώτης(53' Ίλιτς).
Κίτρινες κάρτες: Kοροβέσης, Κουρμπέλη, Κολοβέτσιος, Μπέριος, Καστέλς.
Σκόρερ: 6' Κάφα, 16' Τσαμπούρης - 23' Κοροβέσης.
Αιφνιδιασμός για τον ΠΑΣ.
Ο Αστέρας Τρίπολης έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για να πάρει την 2η θέση στα πλέι οφ. Απ' την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα παρατάχθηκε με απουσίες καθώς δεν αγωνίστηκαν οι Ντε Βινσέντι, Λίλα, Τζημόπουλος, Πάντος.
Ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε το νωθρό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων και σκόραρε δύο φορές στο πρώτο 20λεπτο.
Το σκορ άνοιξε στο 6' ο Κάφα. Μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Ράγιος δεν έκανε σωστά το κοντρόλ στην εξέλιξη της φάσης όμως, ο Κάφα έπιασε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ με το αριστερό έξω από την μεγάλη περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Φεγκρούς.
Λίγα λεπτά αργότερα το σουτ του Μπακασέτα, έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Φεγκρούς. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη είχαν την υπεροχή και κυριάρχησαν καθολικά.
Οι φιλοξενούμενοι δεν μάρκαραν σωστά και έδιναν την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να επιχειρούν δυνατά σουτ έξω από την περιοχή.
Ένα από αυτά κατέληξε για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Φεγκρούς. Ήταν στο 17' όταν ο Τσαμπούρης δοκίμασε το πόδι του πολύ έξω από την περιοχή η μπάλα βρήκε το δοκάρι και στα δίχτυα του Μαροκινού πορτιέρο.
Τα πλάνα του Σάκη Τσιώλη βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο σε αντίθεση με τον Γιάννη Χριστόπουλο, που έδειχνε απογοητευμένος από την εξέλιξη του αγώνα.
Η εικόνα άλλαξε στο 22' όταν ο Κουρμπέλης ανέτρεψε τον Κοροβέση μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος και ευστόχησε μειώνοντας για τον ΠΑΣ.
Αλλαγή εικόνας.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά και έχασε την πρώτη ευκαιρία με τον Βίλα. Στο 47' το σουτ του μέσου του ΠΑΣ έφυγε λίγο έξω από την εστία του Γεωργακόπουλου.
Η εικόνα του αγώνα άλλαξε υπέρ του ΠΑΣ στην επανάληψη. Οι αλλαγές του Γιάννη Χριστόπουλου βοήθησαν τους παίκτες του που είχαν το κίνητρο της ισοφάρισης και έπαιξαν παθιασμένα.
Κινήθηκαν σωστά στον αγωνιστικό χώρο, έκλεισαν τους χώρους προς την άμυνα τους και ανάγκασαν τον Αστέρα να δημιουργήσει την πρώτη του καλή στιγμή μόλις στο 67', όταν μακρινή εκτέλεση φάουλ του Γιαλούση, η μπάλα αναπήδησε μπροστά στον Φεγκρούς, ο οποίος ενστικτωδώς έδιωξε την μπάλα.
Η υπεροχή του ΠΑΣ δεν κράτησε για πολύ και λίγο μετά τα μισά της επανάληψης ο Αστέρας άρχισε να κλείνει τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους. Ένα τέταρτο πριν την λήξη του αγώνα τα στατιστικά έδειχναν τέσσερις τελικές έναντι καμίας του ΠΑΣ Γιάννινα.
Τα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν όλο και πιο έντονα με το πέρασμα της ώρας. Η κούραση φάνηκε ότι επηρέασε την απόδοση των παικτών του ΠΑΣ που είχαν πλέον χάσει την φρεσκάδα τους.
Στο 78' ο Ράγιος εκτέλεσε φάουλ που μπλόκαρε ο Φεγκρούς στην σημαντικότερη φάση του δευτέρου ημιχρόνου. Επίσης, λίγο αργότερα σε πλασέ του Κάφα μπλόκαρε και πάλι ο πορτιέρο του ΠΑΣ.
Ο Γιάννης Χριστόπουλος ζήτησε από τους παίκτες του να μείνουν ψηλά και να πιέσουν ωστόσο δεν υπήρχε καθαρό μυαλό και οι τελικές προσπάθειες των παικτών του ήταν κάποια σουτ απελπισίας.
MVP: 
Πολύ καλό παιχνίδι από τον Κάφα. Άνοιξε το σκορ με γκολάρα στο 6', φρόντιζε να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του, ενώ είχε και κάποιες ακόμα ευκαιρίες να πετύχει δεύτερο τέρμα.
Αδύναμος κρίκος: 
Πολλά κενά παρουσίασε στην άμυνα ο ΠΑΣ Γιάννινα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που φάνηκε από την αρχή, καθώς ο Αστέρας σημείωσε δυο γκολ και θα μπορούσε να πετύχει και ένα τρίτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου