Τελευταία Νέα

22/5/13

Play off A1 Προημιτελικοί : Παναθηναϊκός - Ίκαρος Καλλιθέας 88-57 (1-0).


Στο ντεμπούτο του πολύ θετικού Γκουίν (12π., 6ρ.) ο Παναθηναϊκός έπαιξε όμορφο μπάσκετ κατά διαστήματα και διέλυσε με 88-57 τον Ίκαρο, κάνοντας το 1-0 στη σειρά των προημιτελικών.

Με συνοπτικές διαδικασίες (μέσα σε μιάμιση ώρα), ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση του Ικάρου, με το εντυπωσιακό 88-57 στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση.
Οι "πράσινοι", έκαναν έτσι το 1-0 και πλέον την ερχόμενη Παρασκευή (24/5) θα προσπαθήσουν να τις διπλασιάσουν για να περάσουν με sweep στους "4" των πλέι οφ.
Στο ντεμπούτο του με την "πράσινη" φανέλα ο Αρ Τι Γκουίν ήταν πολύ θετικός πετυχαίνοντας 12 πόντους και μαζεύοντας 6 ριμπάουντ. 
Αυτός ήταν και ο πρώτος εντός έδρας αγώνας για το Ραμέλ Κάρι που ήταν εξαιρετικός για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι με 11 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.
Λίγο έλειψε να κάνει νταμπλ νταμπλ ο σαφέστερα πιο ξεκούραστος Διαμαντίδης ο οποίος τελείωσε το ματς με 9 πόντους και 8 ασίστ σε 19 λεπτά συμμετοχής.
Ο αγώνας:
Ορεξάτος μπήκε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός ο οποίος αφού προηγήθηκε με 5-2 στο παιχνίδι, άρχισε να ξεφεύγει από πολύ νωρίς στο σκορ, προσφέροντας και σε μερικές φάσεις θέαμα. Ένα επιμέρους 11-3 έκανε το σκορ 16-3, δίνοντας το δικαίωμα στον Αργύρη Πεδουλάκη να κάνει από πολύ νωρίς αλλαγές.
Οι Ραμέλ Κάρι και Αρ Τι Γκουίν πέρασαν από νωρίς στο παρκέ, με στόχο να πάρουν χρόνο συμμετοχής και να αρχίσουν να αφομοιώνουν τα συστήματα της ομάδας, κυρίως ο δεύτερος. Ο Γκουίν πέτυχε το πρώτο του καλάθι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο 8' από κοντινή απόσταση, γράφοντας το 22-13. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα γρήγορο 5-0 με το οποίο μείωσαν σε 22-18.
Η απάντηση από πλευράς "πράσινων" ήταν εξίσου γρήγορη και... αποστομωτική. Ένα σερί 7-0 ολοκληρώθηκε με τη λήξη του χρόνου του α' δεκαλέπτου, με τον Γκουίν να γράφει το 29-18 με το buzzer beater που πέτυχε έξω από τα 6.75μ.
Συνεχείς αλλαγές και μεγάλη διαφορά δυναμικότητας.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης εξακολούθησε να εναλλάσσει τα σχήματα με τα οποία έπαιζε ο Παναθηναϊκός στο β' δεκάλεπτο, κάνοντας πολλές αλλαγές. Με τον Διαμαντίδη να "ταίζει" τους συμπαίκτες του και τους Λάσμε (κάρφωμα), Γκιστ (τρίποντο) να εκτελούν εξαιρετικά, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 39-21.
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού όντας ιδιαίτερα φορτσάτος με εύστοχο τρίποντο μετά από συνεχόμενες ντρίμπλες έκανε το 44-25, ενώ στη συνέχεια έδωσε στον Ματσιούλις που εκτόξευσε τη διαφορά στους 21 πόντους (46-25). Σε εκείνο το σημείο και με δεδομένο ότι η πεντάδα άλλαξε και πάλι, οι "πράσινοι" ήταν βιαστικοί επιθετικά και υπέπεσαν σε ορισμένα λάθη, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο Ίκαρος να τρέξει ένα σερί 9-0.
Στο 18' λοιπόν, ο Αργύρης Πεδουλάκης κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ για να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του. Τελικά, ο Σχορτσανίτης κάρφωσε στην επόμενη φάση και ο Τζέιμς Γκιστ με 1/2 βολές έγραψε το 49-36 του ημιχρόνου, που βρήκε τον Παναθηναϊκό να σουτάρει με 63% στα δίποντα, 50% στα τρίποντα (7/14), 9 περισσότερα ριμπάουντ (24-15), αλλά και 10 λάθη για εντός έδρας παιχνίδι.
Πρόσφερε ωραίο μπάσκετ κατά διαστήματα.
Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Μπράμο, Γκουίν και Λάσμε. Οι "πράσινοι" ήθελαν να βάλουν τον νεοαποκτηθέντα στο παιχνίδι τους και ο Γκουίν πήρε κάποιες προσπάθειες που ήταν όμως άστοχες. Ο Ούκιτς με δύο δικά του τρίποντα έγραψε το 55-38, την ίδια στιγμή που ο Ίκαρος αντιμετώπιζε πρόβλημα για να βάλει την μπάλα στο καλάθι.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν παροδικά σε 55-43, ωστόσο ο Παναθηναϊκός βρήκε τις απαντήσεις που ήθελε. Ο Τζέιμς Γκιστ που είχε περάσει στο παρκέ ήταν εξαιρετικός και με πέντε δικούς του πόντους, έδωσε επιθετικές λύσεις στους "πράσινους".
Τελικά, το γ' δεκάλεπτο, ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 20 πόντους διαφορά.
Από εκεί κι έπειτα τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει στο τελικό σκορ. Ο Αργύρης Πεδουλάκης πέρασε στο παρκέ και τους Σκορδίλη, Γιαννόπουλο, ενώ οι "πράσινοι" συνέχισαν να διευρύνουν την υπέρ τους διαφορά. Αυτή έπιασε και τους 31 πόντους (81-50) στο 37', αλλά εκτοξεύτηκε με την επιθετική συνεισφορά του Γκουίν που επέστρεψε στο παρκέ κι έβαλε πέντε συνεχόμενους πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 29-18, 49-36, 65-45, 88-57
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 2, Κάρι 11(1), Ματσιούλις 8(2), Ούκιτς 8(2), Λάσμε 10, Διαμαντίδης 9(3), Γκιστ 17(3), Γκουίν 12(2), Ξανθόπουλος 2, Γιαννόπουλος 3(1), Σκορδίλης.
Ίκαρος (Καλαφατάκης): Στρναντ 3(1), ΜακΝάιτ, Βρκιτς 7(1), Καρακωνσταντάκης, Φαγιέ 5(1), Γκίμπσον 8(2), Γιαννακίδης 17(5), Αγαδάκος, Μήτσιαλος, Σίμτσακ 8, Αλάμπι 9, Θεολογίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου