Τελευταία Νέα

27/7/13

Σούπερ Καπ Γερμανίας : Ντόρτμουντ-Μπάγερν 4-2


Η Ντόρτμουντ ήταν σαρωτική στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κατέκτησε το Σούπερ Καπ, επικρατώντας με 4-2 της Πρωταθλήτριας Γερμανίας και Ευρώπης, Μπάγερν.

Ο πρώτος τίτλος της Γερμανίας κατέληξε στην Ντόρτμουντ. Η ομάδα της Βεστφαλίας κατάφερε να νικήσει με το εμφατικό 4-2 την Μπάγερν Μονάχου και πήρε μια μικρή εκδίκηση για το χαμένο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Προφανώς και δεν συγκρίνονται οι δύο διοργανώσεις, όμως αυτή η νίκη, το Σούπερ Καπ και κυρίως η κυριαρχία της Ντόρτμουντ, ήταν μια παρηγοριά και μια απάντηση ενόψει της νέας σεζόν.
Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, είχε την γνωστή ομοιογένεια και τους αυτοματισμούς που γοήτευσαν τον ποδοσφαιρικό κοινό, ενώ η Μπάγερν έδειχνε να ψάχνεται κάπως λόγω των απουσιών, οι οποίες ανάγκασαν τον Γκουαρδιόλα να κάνεις κάποιες αλχημείες.
Το ξεκίνημα του ματς είχε κιτιρνόμαυρο χρώμα, με την Ντόρτμουντ να σκοράρει από νωρίς, ενώ στην επανάληψη μπήκαν συνολικά 5 γκολ και τα τρία απ' αυτά μέσα σε ισάριθμα λεπτά!
Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες άγγιξαν το ρεκόρ γκολ που οι ίδιες κατέχουν σε αγώνα Σούπερ Καπ. Συγκεκριμένα τα περισσότερα γκολ στον συγκεκριμένο θεσμό είχαν μπει το 1989 με την Ντόρτμουντ να επικρατεί 4-3 της Μπάγερν.
Συνθέσεις:

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερτ, Γκρόσκροϊτς, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ (46' Κελ), Σαχίν, Μπλαστσικόφσκι (72' Ομπανεγιάνγκ), Γκιουντογάν (88' Παπασταθόπουλος), Ρόις, Λεβαντόβσκι.

Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρδιόλα): Στάρκε, Λαμ, Μπόατενγκ, Βαν Μπούιτεν, Αλάμπα, Τιάγο, Ρόμπεν, Μίλερ, Κρόος (86' Ντάντε), Σατσιρί (67' Σβάινσταϊγκερ), Μάντζουκιτς (75' Πισάρο).

Ο αγώνας:

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους Βεστφαλούς, καθώς μόλις στο 6ο λεπτό κατάφεραν να βρεθούν μπροστά στο σκορ. Όλα ξεκίνησαν από τα πόδια του Λεβαντόβσκι, ο οποίος έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Στάρκε έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και τελικά την βρήκε στα δίχτυα του, από τα πόδια του Ρόις.

Στη συνέχεια το ματς ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές μεγάλες φάσεις. Παρόλα αυτά, ούτε ο Σατσίρι (10'), ούτε ο Μίλερ (14'), ούτε ο Λεβαντόβσκι (19'), ούτε ο Γκιουντογάν (42') κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα και έτσι το 1-0 υπέρ της Ντόρτμουντ έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά καθώς είχαμε μια καταιγίδα από γκολ. Αρχικά η Μπάγερν ισοφάρισε με κεφαλιά του Ρόμπεν στο 55', όμως μέσα σε τρία λεπτά η ομάδα του Κλοπ είχε γράψει το 3-1! Λίγα δευτερόλεπτα μετά την ισοφάριση, η ομάδα της Βεστφαλίας βρέθηκε και πάλι μπροστά στο σκορ με εντυπωσιακό αυτογκόλ του Βαν Μπούιτεν, ενώ ο Γκιουντογάν στο 57' έγραψε το 3-1.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και προσπάθησε να αντιδράσει, ψάχνοντας ένα γκολ που θα την ξαναβάλει πάλι στο παιχνίδι. Στο 64' ο Ρόμπεν σκόραρε ξανά, αυτή τη  φορά με σουτ και μείωσε σε 3-2, δίνοντας ξανά σασπένς στο ματς. Είχαμε άλλωστε μισή ώρα αγώνα ακόμα...

Το τελευταίο δεκάλεπτο, ο ρυθμός ήταν ξέφρενος και οι δύο ομάδες είχαν καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Στο 80' ο Μίλερ έκανε το σουτ έπεισα από εξαιρετική πάσα του Τιάγο, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ, στερώντας την ευκαιρία στην Μπάγερν να ισοφαρίσει.

Και ενώ η λήξη πλησίαζε και η αγωνία αυξανόταν, ήρθε ο Ρόις να τελειώσει μια και καλή την υπόθεση νίκη. Η Ντόρτμουντ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Ομπαμεγιάνγκ πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ρόις και εκείνος έγραψε το 4-2, σφραγίζοντας το Σούπερ Καπ για την ομάδα του!

        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου