Τελευταία Νέα

25/8/13

2η Aγωνιστική Super League : Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1


Με πρωταγωνιστές και σκόρερ τους Φουστέρ και Σαβιόλα (που ήταν αλλαγές του Μίτσελ στο 46'), ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή σε 3 λεπτά (51'-54') και πήρε τη νίκη κόντρα στον σκληρό και διψασμένο Ατρόμητο. Πολύ καλός ο Μπονγκ στο ντεμπούτο του, ακυρώθηκε (κακώς) γκολ του Μήτρογλου στο 86'.

Ο Ολυμπιακός σπατάλησε ένα ημίχρονο (σ.σ. το πρώτο), έδειξε πάλι το προβληματικό του πρόσωπο στην επίθεση όπως με την Καλλονή, όμως ένα γκολ-χαστούκι στάθηκε ικανό να τον ξυπνήσει.
Στο 47' ο Ναπολεόνι έδωσε προβάδισμα στον Ατρόμητο και πριν καλά καλά ξεκινήσει η μουρμούρα οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν την αντεπίθεσή τους και με δύο γκολ σε 3 λεπτά πέτυχαν μια εξαιρετικά γρήγορη ανατροπή.
Πρωταγωνιστές και σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν οι δύο παίκτες που πέρασαν αλλαγή με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Φουστέρ και ο Σαβιόλα. Ο Ισπανός πέτυχε την ισοφάριση και ανέβασε την ομάδα του με τη συνολική του παρουσία και την μαχητικότητά του, ενώ ο Αργεντινός σκόραρε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς με τα ερυθρόλευκα και είχε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ.
Η γρήγορη ανατροπή ανέβασε τους Πειραιώτες που είχαν γενικά καλή παρουσία για περίπου 20 λεπτά, όμως ο Ατρόμητος προσπάθησε να κάνει τη ζημιά στο τέλος.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά).
Α' Βοηθός: Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών).
Β' Βοηθός: Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής).
4ος Διαιτητής: Γεράσιμος Ντίτσιος (Πρέβεζας).
Παρατηρητής: Εμμανουήλ Γιανναδάκης (Λασιθίου).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανωλάς, Σιόβας, Σαλίνο (46' Φούστερ), Μπονγκ, Σάμαρης, Μανιάτης (74' Μετζανί), Ντομίνγκεζ, Φετφταζίδης (46' Σαβιόλα), Κάμπελ, Μήτρογλου.
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπάλλας (11' Καραμάνος), Γιαννούλης, Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Δημούτσος (65' Παπουτσογιαννόπουλος), Μπρίτο, Ναπολεόνι (76' Παπαδόπουλος).
Γκολ: 51' Φουστέρ, 54' Σαβιόλα / 47' Ναπολεόνι.
Κίτρινες: 32' Σάμαρης / 30' Λαζαρίδης, 34' Μπρίτο, 48' Ταυλαρίδης, 50' Δημούτσος, 55' Ούμπιδες.

Ο αγώνας:

Μίτσελ VS Παράσχος.
Πέντε αλλαγές σε σχέση με το ματς με την Καλλονή έχει η 11άδα του Ολυμπιακού. Ο Μίτσελ προβληματίστηκε από την απόδοση της πρεμιέρας και άλλαξε σχεδόν τους μισούς του παίκτες. Συγκεκριμένα, ο Μανωλάς πήρε τη θέση του Μετζανί, ο Μπονγκ του Χολέμπας, ο Σάμαρης του Φέισα, ο Φετφατζίδης του Βάις και ο Μήτρογλου του Σαβιόλα.
Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε ένα 4-2-3-1, που θα έδινε στην ομάδα του δύναμη στο κέντρο και έμφαση στις αντεπιθέσεις. Η ομάδα του Περιστερίου είχε τρεις αλλαγές σε σχέση με το ευρωπαϊκό ματς κόντρα στην Άλκμααρ. Συγκεκριμένα, ο Ναπολεόνι πήρε τη θέση του Δ. Παπαδόπουλου, ο Ταυλαρίδης του Νάστου και ο Μπρίτο του Καραγκούνη.
Παρά τις πολλές αλλαγές του Μίτσελ στην ενδεκάδα, η εικόνα του Ολυμπιακού δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας με την Καλλονή. Ο Ατρόμητος δεν έπαιξε τόσο κλειστά όσο οι παίκτες του Μαντζουράκη, όμως οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν και πάλι να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή. Το πρόβλημα στην ανάπτυξη και στο δημιουργικό κομμάτι ήταν φανερό και το μόνο που είχαν να επιδείξουν οι "ερυθρόλευκοι" ήταν μια ανούσια κυκλοφορία και κατοχή της μπάλας.
Άριστος και επικίνδυνος Ατρόμητος
Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος ήταν άριστα στημένος και αφού έκλεινε τους διαδρόμους στους γηπεδούχους, στη συνέχεια έβγαινε και δημιουργούσε προβλήματα με επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Δεν είναι τυχαίο πως η πρώτη πραγματική ευκαιρία του αγώνα ήταν για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου. Συγκεκριμένα, στο 21' ο Ναπολεόνι βγήκε στην πλάτη της "ερυθρόλευκης" άμυνας, πέρασε τον Σιόβα, όμως το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρομπέρτο.
Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 28' με σουτ του Τσόρι που κατέληξε λίγο άουτ κι ενώ ο κόσμος ξεσηκώθηκε και όλα έδειχναν πως θα παρασυρθεί μαζί του και η ομάδα, ο Ατρόμητος έδειξε πως είναι απόλυτα διαβασμένος. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου είχαν ένα πλάνο που ακολουθούσαν κατά γράμμα, όποιες κι αν ήταν οι συνθήκες. Έτσι στο 34', ο Φυτανίδης βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, όμως η προσπάθεια του να "κρεμάσει" τον Ρομπέρτο δεν είχε ευτυχή κατάληξη.
Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε για 10 λεπτά
Στα επόμενα δευτερόλεπτα οι παίκτες του Μίτσελ αφυπνίστηκαν κάπως και με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Φετφατζίδη έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, νικήθηκε από τον Σηφάκη στο 35', ενώ στο 40' από το σημείο του πέναλτι, έστειλε την μπάλα άουτ. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν άλλες δύο προσπάθειες, όμως ούτε ο Μανιάτης (44'), ούτε ο Κάμπελ (45+1') έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.
Στην επανάληψη, ο Μίτσελ προσπάθησε να καλυτερέψει την εικόνα της ομάδας του και προχώρησε σε δύο αλλαγές. Φουστέρ και Σαβιόλα αντικατέστησαν τους Σαλίνο και Φετφατζίδη, με τον Ολυμπιακό να παίζει πλέον 4-4-2. Ο Μανιάτης γύρισε δεξί μπακ, ο Φουστέρ πέρασε δεξιά στην επίθεση, ενώ ο Μήτρογλου είχε μαζί του τον Σαβιόλα.
Το χτύπημα του Ναπολεόνι και η άμεση ανατροπή (2-1)
Κι ενώ ο Μίτσελ περίμενε να δει το νέο πρόσωπο της ομάδας του, ο Ατρόμητος βγήκε σε μια γρήγορη αντεπίθεση και με γκολ του Ναπολεόνι άνοιξε το σκορ (47'). Ο Ιταλός πέρασε τον Σιόβα σαν σταματημένο, νίκησε τον Ρομπέρτο και πανηγύρισε το γκολ, δείχνοντας το τατουάζ που έχει στα πλευρά του με την Ρώμη.
Οι αντιδράσεις και η μουρμούρα δεν άργησε να ξεκινήσει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", όμως οι αλλαγές του Μίτσελ έδωσαν τη λύση! Στο 51' ο Μήτρογλου εκτέλεσε με πάσα ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Φουστέρ πετάχτηκε και με δυνατό σουτ έγραψε το 1-1, ενώ στο 54' έπειτα από κόρνερ του Τσόρι, ο Σαβιόλα πετάχτηκε και με κεφαλιά έκανε την ανατροπή. Μέσα σε 4 λεπτά ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο γκολ, με σκόρερ τις αλλαγές του Ισπανού προπονητή.
Ήταν φανερό πως η γρήγορη ισοφάριση των Πειραιωτών αποσυντόνισε τους παίκτες του Γιώργου Παράσχου, που τελικά είδαν την ανατροπή να έρχεται μέσα σε 3 λεπτά. Και η συνέχεια ήταν εξίσου δύσκολη, αφού ήρθαν τα νεύρα από τους Περιστεριώτες και οι ευκαιρίες από τους "ερυθρολεύκους". Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους, όμως στο 58' ο Σαβιόλα σούταρε άουτ, ενώ στο 62' και πάλι ο Αργεντινός σούταρε αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη. Ο Σαβιόλα είχε ανεβάσει επιθετικά τον Ολυμπιακό, ενώ ο Φουστέρ ήταν ο μεγάλος μαχητής της αναμέτρησης. Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν, με τον Μήτρογλου αυτή τη φορά να κάνει το σουτ, ο Σηφάκης έδιωξε, ενώ το ριμπάουντ του Φουστέρ δεν κατέληξε σε γκολ.
Στα τελευταία λεπτά, οι Περιστεριώτες έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια για να ισοφαρίσουν όμως δεν τα κατάφεραν, αφού ο Μπρίτο έχασε διπλή ευκαιρία στο 83'. Από την άλλη πλευρά, οι "ερυθρόλευκοι" αν και κουρασμένοι, κατάφεραν να κρατήσουν το τρίποντο, ενώ πέτυχαν ένα γκολ με τον Μήτρογλου στο 86', που ο διαιτητής κακώς το ακύρωσε ως οφσάιντ.

MVP της αναμέτρησης:

Μπορεί MVP να βγήκε ο Σαβιόλα, όμως εμείς θα επιλέξουμε τον Νταβίδ Φουστέρ γιατί είχε μεγαλύτερη διάρκεια και πάθος στο παιχνίδι του. Με την είσοδό του άλλαξε η εικόνα του Ολυμπιακού. Όπως και με του Σαβιόλα βέβαια...

Η απογοήτευση του ματς:

Ο Μήτρογλου ξεκίνησε βασικός και τελείωσε στην βασική ενδεκάδα. Παρόλα αυτά έκανε πάρα πολλά λάθη και δεν ήταν σε καθόλου καλή μέρα. Ακόμα κι έτσι βέβαια σκόραρε (έστω κι αν το ακύρωσαν), αλλά σίγουρα ο Ολυμπιακός περιμένει πολύ περισσότερα από τον Έλληνα επιθετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου