Τελευταία Νέα

31/8/13

3η Aγωνιστική Super League : ΑΕΛ Καλλονής-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Με ένα όμορφο γκολ του Λεοζίνιο η ΑΕΛ Καλλονής πέτυχε την δεύτερη νίκη της στην Super League με 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική. Δοκάρι ο Μανούσος για τους τυπικά γηπεδούχους. 
Την δεύτερή της νίκη στο πρωτάθλημα της Super League πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου (31/8) η ΑΕΛ Καλλονής, η οποία επικράτησε με 1-0 στο ΟΑΚΑ του ΠΑΣ Γιάννινα.
Η ομάδα της Λέσβου πήρε το "τρίποντο" με γκολ του Λεοζίνιο και έφτασε έτσι στους έξι βαθμούς στο πρωτάθλημα. Παράλληλα είχε και ένα δοκάρι με τον Μανούσο την στιγμή που ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν βρήκε ρυθμό στην αναμέτρηση.
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στην ΑΕΛ Καλλονής, η οποία είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας δημιουργώντας 10 τελικές προσπάθειες στην εστία του Βελλίδη και ένα δοκάρι με τον Μανούσο.
Από την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα σε κανένα σημείο του πρώτου 45αλέπτου δεν έδειξε κάτι το ιδαίτερο, ενώ είχε προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό είχε φάσεις και πέτυχε το γκολ με τον Λεοζίνιο που της έδωσε το δεύτερο "τρίποντο". Ο ΠΑΣ ξύπνησε μετά το γκολ του Βραζιλιάνου, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει κάτι καλό στο ματς.
Στοιχεία αγώνα:
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας).
Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας).
Συνθέσεις:
ΑΕΛ Καλλονής (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Φαρία (66' Σιλιγαρδάκης), Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Γκαρσία (89' Βλαστέλλης), Μανούσος, Καζάκης (74' Γκάσιτς).
ΠΑΣ Γιάννινα (Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος (66' Στρούνα), Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος (57' Γιάκος), Μιχαήλ, Τσουκαλάς (76' Βισέντο), Λίλα, Κοροβέσης, Βίλα, Τσάβες, Ίλιτς. 
Γκολ: Λεοζίνιο (54', ΑΕΛ Καλλονής).
Κίτρινες κάρτες: Χωριανόπουλος (93' ΑΕΛ Καλλονής)-Ίλιτς (50', ΠΑΣ Γιάννινα), Κολοβέτσιος (84', ΠΑΣ Γιάννινα).

Καλό ξεκίνημα η ΑΕΛΚ και δοκάρι.

Η ΑΕΛ Καλλονής έκανε καλό ξεκίνημα στην αναμέτρηση δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις της. Η ομάδα της Λέσβου έκανε την πρώτη της ευκαιρία στο 7ο λεπτό όταν ο Λεάντρο δοκίμασε το μακρινό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Την ίδια κατάληξη είχε η μπάλα και στο σουτ του Μανούσου δύο λεπτά αργότερα (9'), αλλά και το σουτ του Γκαρσία στο 16'.
Μέχρι εκείνο το σημείο ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε απειλήσει την εστία του Σιδεράκη. Αντίθετα η ΑΕΛΚ συνέχισε να δημιουργεί κινδύνους με ένα απευθείας φάουλ του Λεάντρο να φεύγει άουτ στο 22' και το σουτ του Γκαρσία να μπλοκάρει ο Βελλίδης στο 25'.
Οι γηπεδούχοι στο 31' έχασαν την μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο ματς, όταν από λάθος της άμυνας του ΠΑΣ, ο Μανούσος έγινε κάτοχος της μπάλας μπήκε στην περιοχή έκανε και το δυνατό σουτ με την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι του Βελλίδη και να απομακρύνεται.
Στο 41' ο Λεάντρο είχε ένα ακόμη άστοχο σουτ το οποίο ήταν και το τελευταίο του πρώτου ημιχρόνου, με τον ΠΑΣ να μην έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο.

Συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό οι γηπεδούχοι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι τυπικά γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με καλή ανάπτυξη, κόντρα σε έναν προβληματικό ΠΑΣ Γιάννινα.
Στο 51' ο Μανούσος έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 52' ο ΠΑΣ έκανε την πρώτη του τελική στο ματς με τον Τσάβες να στέλνει την μπάλα άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα (54') η υπεροχή της ΑΕΛΚ καρποφόρησε. Ο Λεοζίνιο έγινε κάτοχος της μπάλας και με ένα ωραίο πλασέ την έστειλε στο βάθος της εστίας του Βελλίδη κάνοντας το 1-0 για την ομάδα της Λέσβου.
Το γκολ της ΑΕΛ Καλλονής φαίνεται πως αφύπνισε τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα που άρχισαν σιγά σιγά να βγαίνουν στην επίθεση και έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Λίλα στο 74'.
Στο 81' ο ΠΑΣ είχε μια ακόμη καλή ευκαιρία με τον Τσάβες να κάνει το σουτ με την μπάλα να φεύγει, ενώ στα τελευταία λεπτά πίεσε για την ισοφάριση χωρίς αποτέλεσμα.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Λεοζίνιο είναι δίκαια ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Ο Βραζιλιάνος μέσος της ΑΕΛ Καλλονής πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης δίνοντας στην ομάδα του την δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση:

Η συνολική εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η απογοήτευση του αγώνα. Ο ΠΑΣ δεν είχε καθόλου καλή κυκλοφορία της μπάλας τουλάχιστον για 80 λεπτά, είχε προβλήματα και στην άμυνα, δείχνοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου