Τελευταία Νέα

31/8/13

3η Aγωνιστική Super League : Skoda Ξάνθη - Εργοτέλης 0-0

Η Ξάνθη ήταν καλυτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα όμως ο Εργοτέλης κράτησε το "μηδέν" στην άμυνα και παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα. Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες.
Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου είχε τα ηνία στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης στα "Πηγάδια" όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε κάποιο γκολ και έτσι αρκέστηκε στον έναν βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον Εργοτέλη.
Οι Κρητικοί από την πλευρά τους άργησαν να μπουν στο παιχνίδι και παρουσίασαν καλή εικόνα μόνο στο δεύτερο μέρος, παρόλα αυτά πέτυχαν να κρατήσουν ανέπαφη την εστια τους για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και να παραμείνουν αήττητοι από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.
Αμφότερες οι ομάδες είχαν πάντως την ευκαιρία να σκοράρουν αν είχαν λίγο παραπάνω τύχη. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ στο 71' με το σουτ στην κίνηση του Μπαντιμπανγκά που βρήκε στο δεξί δοκάρι ενώ οι Ακρίτες θα μετανιώνουν για τη φάση του 84', όταν η κεφαλιά του Βάλλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Skoda Ξάνθη Αρένα".
Διαιτητής / Βοηθοί: Κάκος (Κερκύρας) /  Δημητριάδης (Μακεδονίας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας).
Συνθέσεις:
Skoda Ξάνθη (Καραγεωργίου): Τσέμα, Μπέρτος (66' Μπαξεβανίδης), Γούτας, Βάλλας, Παΐτο, Ντε Γκούζμαν, Ντιέ, Μαρίν, Μάνταλος (77' Τριάδης), Μαρσελίνιο (58' Κάλβο), Σολάρι.
Εργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Τζανακάκης, Σαρρής, Πίτσος, Ρέντζας (44' Γιοβάνοβιτς), Μπαντιμπανγκά (87' Μπουχαλάκης), Καρντόσο, Κοζορώνης, Χαντί, Μπαμ Μπαμ (70' Ρομάνο), Αναστασάκος.
Κίτρινες κάρτες: Ντιέ (31'), Παΐτο (49'), Μαρσελίνιο (55'), Μάνταλος (74') / Σαρρής (9'), Τζανακάκης (38'), Πίτσος (40'), Μπαμ Μπαμ (65'), Κοζορώνης (80').
Κόκκινες κάρτες: Πίτσος (90+3', δευτ.κίτρινη).

Ανασκόπηση αγώνα:

Η Skoda Ξάνθη μπήκε με άκρως επιθετικό πνεύμα στην αναμέτρηση και με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου είχε δύο αξιόλογες επισκέψεις στα καρέ των Κρητικών.
Η πρώτη καλή της στιγμή ήταν στο 7' όταν ο Σολάρι έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι με πλασέ από πλεονεκτική θέση (μετά από σέντρα του Μαρίν από τα δεξιά) ενώ τρία λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Μάνταλου δεν βρήκε και αυτή στόχο.
Το ματς συνέχισε να έχει καλό ρυθμό και η Ξάνθη -που είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα- είχε την επόμενη καλή στιγμή της στο 26', με τον Σολάρι να στέλνει τη μπάλα με το κεφάλι ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Αθανασίου.
Ο Εργοτέλης έδειχνε ανήμπορος να απειλήσει επιθετικά και η Ξάνθη αύξησε και πάλι την πίεσή της στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, όπου και έχασε 2 καλές ευκαιρίες.
Ο Μαρσελίνιο απέφυγε δύο αμυντικούς στο 42' όμως δεν "τελείωσε" όπως θα έπρεπε τη φάση στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ στο 43' ο Αθανασίου προχώρησε σε δύσκολη επέμβαση, βγάζοντας σε κόρνερ με το ένα χέρι την κεφαλιά του Μαρσελίνιο.
Το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου (ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα για τον έμπειρο διαιτητή) βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με την Ξάνθη όμως να έχει το "πάνω χέρι", κάτι που αποτύπωσαν ανάγλυφα οι 9 τελικές προσπάθειες (57% η κατοχή) έναντι 3 του Εργοτέλη, που όμως δεν απείλησε ούτε μία φορά.
Ο Εργοτέλης εμφανίστηκε περισσότερο δραστήριος μετά την ανάπαυλα και είχε την πρώτη του μεγάλη στιγμή στο ματς στο 54', με το πλασέ του Μπαμ Μπαμ να καταλήγει άουτ, ενώ η Ξάνθη από την πλευρά της "απάντησε" στο 62' με το σουτ του Κάλβο που ήταν επίσης άστοχο.
Οι Κρητικοί πατούσαν πάντως καλύτερα στα πόδια τους στο δεύτερο ημίχρονο και στο 71' δημιούργησαν την μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα για κάποια από τις δύο ομάδες.
Ο Χάντι ξέφυγε από τα αριστερά και έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα πήρε ύψος, ο ταχύτατος Μπαντιμπανγκά που παρακολουθούσε την τροχιά της μπάλας έπιασε το μονοκόμματο σουτ με το αριστερό και η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Τσέμα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα (75') οι παίκτες του Πετράκη βγήκαν γρήγορα στην κόντρα και ο Χάντι εξαπέλυσε δυνατό ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα λίγα μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ξάνθη ήταν εκείνη που έψαξε περισσότερο το γκολ και μετά από αυξανόμενη πίεση στην περιοχή του Αθανασίου, "φλέρταρε" με το 1-0 στο 84'.
Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάλβο από τα δεξιά, ο προωθημένος Βάλλας πήρε την κεφαλιά αλλά την έστειλε να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να σκοράρει και να γιορτάσει ιδανικά τις 200 συμμετοχές του στη Super League με τη φανέλα των Ακριτών.
Στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, οι γηπεδούχοι είχαν την τελευταία τους ευκαιρία με φάουλ πο κέρδισαν σε πολύ καλή θέση έξω από την περιοχή, όμως ο Ντιέ έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι και το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Σολάρι ήταν πολύ επικίνδυνος, ειδικά στο πρώτο μέρος, και δημιούργησε αρκετούς κινδύνους στην άμυνα της ομάδας του Γιάννη Πετράκη. Αν πετύχαινε και το γκολ στις φάσεις που του προέκυψαν...

Η απογοήτευση:


Ο Εργοτέλης στο πρώτο μέρος. Ο Γιάννης Πετράκης είχε πολλά παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του σε αυτό το διάστημα καθώς περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, ήταν ακίνδυνοι επιθετικά και βρέθηκαν αρκετές φορές σε δύσκολη θέση στα μετώπισθεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου