Τελευταία Νέα

28/8/13

Ελλάδα - Λιθουανία 80-62 (ΦΙΛΙΚΟ).

Με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, λίγα λάθη και όμορφο μπάσκετ η εθνική νίκησε τη σκληροτράχηλη Λιθουανία με 80-62.
Η εθνική μας νίκησε τη Λιθουανία για τη δεύτερη ημέρα του τουρνουά "Ακρόπολις" με 80-62 και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης.
Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκέρι με εξαιρετικό passing game και καλή αμυντική λειτουργία κατά διαστήματα πήραν το θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μία Λιθουανία που έδειχνε να θέλει πολύ τη νίκη.
Οι Λιθουανοί παρότι βρήκαν λύσεις από τη γραμμή του τριπόντου δεν μπορούσαν να σταματήσουν την εξαιρετική ομαδική λειτουργία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ακόμα σε σημεία, όπου κατάφεραν να πλησιάσουν, η εθνική δεν ανησύχησε.
Παρόλα αυτά, τα ποσοστά των διεθνών μας από τα 6μ.75 ήταν απογοητευτικά. Μόλις 2/18 και 11.1%. Η λήξη του αγώνα βρήκε τον κόσμο να χειροκροτά την ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι που πραγματοποίησε συνολικά μία πολύ καλή εμφάνιση.
Ο πρωταγωνιστής.
Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν εξαιρετικός. Έδωσε λύσεις στην άμυνα, ενώ είχε 4/4 βολές (100%), 8/11 δίποντα (72,7%) και 1/2 τρίποντα (50%), σημειώνοντας 23 πόντους απέναντι στα ψηλά κορμιά των Λιθουανών. Πολύ καλός και ο Βασίλης Σπανούλης με 12 πόντους και 7 ασίστ, ο οποίος πρόσφερε ορισμένες όμορφες ενέργειας που κέρδισαν το χειροκρότημα των φιλάθλων που παρακολούθησαν την αναμέτρηση.
Ο αριθμός της ημέρας.
Η εθνική είχε 90,9% στις βολές (20/22), 61,4% στα δίποντα (27/44), όμως από τη γραμμή των τριών πόντων οι διεθνείς μας πέτυχαν μόλις 2 στα 18, έχοντας ποσοστό 11,1%.
Ο αγώνας:
Ανοιχτό ματς από τις δύο ομάδες, με τη Λιθουανία να ξεκινάει καλύτερα, χάρη σε έναν... γνώριμο του ΟΑΚΑ τον Γιόνας Ματσιούλις (4-7). Παρόλα αυτά οι διεθνείς μας έβαλαν τη μπάλα μέσα στο καλάθι και έλεγξαν σταδιακά τον αγώνα. Ο Λίνας Κλέιζα διαμαρτυρόταν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης για φάουλ, με την εθνική μας να ανοίγει την διαφορά της από τους Λιθουανούς. Ο Μπουρούσης με ένα δύσκολο γκολ-φαουλ σημείωσε το 16-10 για να διαμορφώσει ο Κωστας Παπανικολάου με μία δύσκολη ενέργεια το 20-13, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο.
Στην δεύτερη περίοδο, ο Ίαν Βουγιούκας σημείωσε το 26-16, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης με μία εξαιρετική ενέργεια αύξησε την διαφορά στους 17 πόντους για την εθνική μας. Το καλάθι του Σπανούλη φαίνεται ότι "χτύπησε" το.. καμπανάκι για τους Λιθουανούς που μείωσαν σε 33-24 με τον Ματσιούλις. Οι διεθνείς μας, πάντως με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας έκλεισαν το ημίχρονο στο 39-31.
Οι Λιθουανοί κατάφεραν να πλησιάσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που έδειχνε να δυσκολεύεται - κυρίως - κόντρα στον Βαλαντσιούνας, ο οποίος έδωσε λύσεις για τη Λιθουανία. Η εθνική, πάντως στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου βελτίωσε την αμυντική της λειτουργία (πολύ καλές άμυνες από τον Μπουρούση), κλείνοντας το δεκάλεπτο με 60-51.
Στα τελευταία δέκα λεπτά του ματς, η Λιθουανία δεν μπορούσε να μετουσιώσει την απειλή της σε προβάδισμα. Έτσι, μετά τα πρώτα δύο με τρία λεπτά οι διεθνείς μας "έσφιξαν" την άμυνα τους, βρήκαν λύσεις κάτω από το καλάθι και έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην ομάδα του πρώην ομοσπονδιακού μας τεχνικού, Γιόνας Καζλάουσκας.
Που κρίθηκε το ματς.
Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σημείο που στιγμάτισε είτε θετικά είτε αρνητικά το παιχνίδι. Η εθνική μας είχε στο μεγαλύτερο μέρος passing game που θύμισε... ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα, ενώ παρότι τα ποσοστά στα σουτ τριών πόντων ήταν κάτι παραπάνω από χαμηλά οι παίκτες του Τρινκέρι παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στα δίποντα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους Λιθουανούς από τα 5-6 μέτρα.
Τα δεκάλεπτα: 20-13, 39-31, 60-51, 80-62
Ελλάδα (Τρινκέρι): Μπουρούσης 9 (5ριμπ.), Ζήσης 9, Σπανούλης 12, Περπέρογλου 4, Φώτσης 2, Παπανικολάου 7(1), Μαυροκεφαλίδης 6, Βουγιούκας 6, Καϊμακόγλου 2, Μπράμος, Πρίντεζης 23(1τρ, 5ριμπ.), Σλούκας.
Λιθουανία (Καζλάουσκας): Πότσιους 11, Καλνιέτις 13, Ματσιούλις 9, Σεϊμπούτις 2, Κλέιζα 7, Λαβρίνοβιτς, Γιαβτόκας 4, Βαλαντσιούνας, Σιζάουσκας 1, Κουζμίνσκας 3, Μοτιεγιούνας 6.

                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου