Τελευταία Νέα

27/8/13

Football League : Kαταρτίστηκαν οι όμιλοι του νέου πρωταθλήματος!

Σε διαφορετικούς ομίλους θα αγωνίζονται στη νέα Football League, Ολυμπιακός Βόλου (Νότιο) και Νίκη Βόλου (Βόρειο). Σέντρα στις 29 Σεπτεμβρίου. Δεν ανεβαίνουν οι πρωταθλητές! Οκτώ ομάδες θα παίξουν στα play off για να ανέβουν οι τρεις πρώτες.
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (27/8) το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League, όπου και καταρτίστηκαν οι όμιλοι του νέου πρωταθλήματος.
Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες του Βόλου μετά από ψηφοφορία (20 ναι) αποφασίστηκε να παίξουν σε διαφορετικούς ομίλους.
Ο Ολυμπιακός Βόλου μετά από κλήρωση θα παίξει στον Νότιο όμιλο της Football League, ενώ η Νίκη Βόλου στον Βόρειο εκεί όπου τοποθετήθηκε και η Ζάκυνθος.
Στον Νότιο όμιλο θα αγωνίζονται οι: Ολυμπιακός Βόλου, Φωκικός, Παναχαϊκή, Παναιγιάλειος, Ηρακλής Ψαχνών, Βύζας Μεγάρων, Φωστήρας, Αχαρναϊκός, Επισκοπή, Αστέρας Μαγούλας, Πανηλειακός, ΑΟ Χανιά, Γλυφάδα και Καλλιθέα.
Στον Βόρειο όμιλο θα είναι οι: Νίκη Βόλου, Ζάκυνθος, Ηρακλής, Κέρκυρα, Καβάλα, Αιγινιακός, Τύρναβος, Αναγέννηση Καρδίτσας, Εθνικός Γαζώρου, Δόξα Δράμας, Πιερικός, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Απόλλων Καλαμαριάς και Βατανιακός.
Από εκεί και πέρα, αποφασίστηκε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει στις 29 Σεπτεμβρίου (η κλήρωση θα γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου), ενώ οι ομάδες τις Football League θα συμμετάσχουν στο Κύπελλο Ελλάδος στις 15 Σεπτεμβρίου.
Δεν ανεβαίνουν οι πρωταθλητές.
Όσον αφορά το σύστημα διεξαγωγής το φετινό πρωτάθλημα αλλάζει τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Θα γίνουν κανονικά 26 αγωνιστικές και με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος οι πρωταθλητές των δύο ομίλων δεν θα ανεβαίνουν στην Super League!
Συγκεκριμένα, με την λήξη του πρωταθλήματος οι τέσσερις πρώτες ομάδες του Νοτίου ομίλου και οι αντίστοιχες τέσσερις του Βορείου ομίλου θα συμμετάσχουν στα play off.
Μετά από 14 αγωνιστικές στα play off, οι τρεις πρώτες ομάδες θα πάρουν την άνοδο στην Super League. Το μόνο μπόνους που θα έχουν οι πρώτοι τις κανονικής περιόδου θα είναι συν τρεις βαθμοί στα play off.
Όσον αφορά την ουρά, θα υποβιβαστούν στην Γ' Εθνική έξι ομάδες (οι τρεις τελευταίοι του Νοτίου ομίλου και οι τρεις τελευταίοι του Βορείου).
Ενστάσεις από τον Οδυσσέα Κορδελιού.
Στο μεταξύ, στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του Οδυσσέα Κορδελιού Στέφανος Βογιατζής μαζί με νομικό εκπρόσωπο και κατέθεσαν αίτημα να γίνει αγώνας μπαράζ με τη Γλυφάδα για την άνοδο στη Football League.
Το αίτημα του δεν συζητήθηκε καθόλου στο συμβούλιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να είναι έτοιμη να πάει στην ΕΠΟ για το θέμα.
Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει:
"Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ  ο πρόεδρος  κ. Σπύρος Καλογιάννης ζήτησε και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ν. ΣΑΛΕΥΡΗ.
Στη συνέχεια το Δ.Σ. πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
Το Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE θα διεξαχθεί σε δύο Ομίλους από 14 ομάδες.
Στον 1ο θα μετέχουν οι: ΑΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ, ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937, ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ, ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ, ΕΠΙΣΚΟΠΗ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ, ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005, ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ, ΦΩΚΙΚΟΣ, ΦΩΣΤΗΡ, ΧΑΝΙΑ. 
Στον 2ο Όμιλο: ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908, ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ 1926, ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ, ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΚΑΣΣΙΟΠΗ, ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ, ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ΠΙΕΡΙΚΟΣ, ΤΥΡΝΑΒΟΣ.
Η ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 θα αγωνιστεί στον 1ο Όμιλο και η ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ στον 2ο  μετά από κλήρωση που έγινε.
Οι ομάδες που θα ανέβουν στην SUPER LEAGUE είναι τρεις και θα προκύψουν με τη διαδικασία των play off. Στα play off θα συμμετάσχουν οι τέσσερις πρώτες κάθε ομίλου που θα αγωνιστούν σ' ένα πρωτάθλημα δεκατεσσάρων αγωνιστικών. 
Η κλήρωση του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5-9-2013 και ώρα 12:00 στα γραφεία της Ένωσης.
Η έναρξη του Πρωταθλήματος ορίστηκε για την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013.
Την 1η αγωνιστική θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ν. ΣΑΛΕΥΡΗ. Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ θα φορούν για τις τρεις πρώτες αγωνιστικές μαύρα περιβραχιόνια.
Το πρωτάθλημα των ΝΕΩΝ θα ξεκινήσει 13.10.2013".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου