Τελευταία Νέα

29/9/13

2η Aγωνιστική Football league 2 : ΑΕΚ - Θύελλα Ραφήνας 2-1

Μπροστά σε περίπου 20000 φιλάθλους της, μέσα σε πραγματικά μια υπέροχη ατμόσφαιρα, η ΑΕΚ νίκησε την Θύελλα Ραφήνας με 2-1, πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ. 
Στην πρεμιέρα της ΑΕΚ στην έδρα της, ο κόσμος του δικεφάλου ήταν πιστός στο ραντεβού, δημιουργώντας καταπληκτική ατμόσφαιρα. Μπροστά σε περίπου 20000 οπαδούς της, η Ένωση με 2-1 φτάνοντας στις δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες.
Από την πλευρά της Θύελλας Ραφήνας, παρότι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα βρισκόταν μέσα στην περιοχή της, όταν της δόθηκε η ευκαιρία να κλέψει λίγο από την "λάμψη" του αγώνα, το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο.
Ο αγώνας:
Από το πρώτο λεπτό του αγώνα, η ΑΕΚ εγκαταστάθηκε στην περιοχή της Θύελλας κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ, λόγω της αδυναμίας των αμυντικών της φιλοξενούμενης ομάδας να διώξει σωστά. Η πίεση αυτή άγχωσε την άμυνα της Θύελλας με αποτέλεσμα μόλις στο 3ο λεπτό ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Τσέλιος να διώξει την μπάλα με το χέρι μέσα στην μικρή περιοχή και ο διαιτητής να δώσει πέναλτι και κίτρινη κάρτα.
Το έχασε ο Ανάκογλου.
Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Δημήτρης Ανάκογλου, με τον τερματοφύλακα της Θύελλας να διώχνει και εν συνεχεία η μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι με την Θύελλα Ραφήνας να σώζεται μόλις στο 4ο λεπτό.
Η συνέχεια... δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετική με την ΑΕΚ να πιέζει αλλά να είναι βιαστική στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να γίνονται αρκετά λάθη. Οι φάσεις υπήρξαν όπως το σουτ του Ντακόλ, το τετ α τετ από πλάγια θέση του Πλατέλλα ή το σουτ του Ράμα που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Όλες όμως κόπηκαν την τελευταία στιγμή ή κατέληξαν άουτ.
Ντα-γκολ...
Και φτάσαμε στο 30 λεπτό, όταν ο Τσουμάγκας από τα αριστερά, έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με τον Αλξάντερ Ντακόλ να πιάνει την κεφαλιά και εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Κατσιούλη να ανοίγει το σκορ για την ΑΕΚ, 1-0.
Το γκολ ξεσήκωσε τον κόσμο ακόμα περισσότερο που έδωσε δυναμικό παρών στο ΟΑΚΑ και έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για αυτό που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια. Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου η Ένωση απείλησε αρκετές φορές, κυρίως με τον Πλατέλλα, χωρίς όμως να καταφέρει να αυξήσει τον δείκτη του σκορ.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δεν υπήρξε καμία αλλαγή στον αγώνα. Όποτε οι παίκτες της ΑΕΚ θέλανε να τρέξουν, ο ρυθμός ανέβαινε όποτε θέλανε να κατεβάσουν ταχύτητα η Θύελλα προσπαθούσε να βγει μπροστά, φυσικά χωρίς αποτέλεσμα.
Πλατέλλας και 2-0
Το πόδι στο γκάζι και πάλι για την Ένωση με τους παίκτες της να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες, με τους Πλατέλλα και Ράμα να ξεχωρίζουν στις πτέρυγες. Η πίεση έφερε καρπούς και στο 59' σε αντεπίθεση της ΑΕΚ, η μπάλα βρέθηκε στο δεξί πόδι του Πλατέλλα μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στον ουρανό των δικτύων, διπλασιάζοντας τα τέρματα της Ένωσης.
Ο ενθουσιασμός όμως από το δεύτερο γκολ και το χαλάρωμα των παικτών της Ένωσης, έφερε αντίθετο αποτέλεσμα και στο 74' ο Ρόβας κάνει τραγικό λάθος στον χώρο του κέντρου και με τον Γεωργέα μακριά από την θέση του στην άμυνα, δημιουργήθηκε τρύπα με αποτέλεσμα ο Ραμπαβήλας να βγει τετ α τετ με τον Βούρα.
Ερασιτεχνικό λάθος και 2-1.
Ο επιθετικός της Θύελλας, αφού έκανε κούρσα σχεδόν μόνος από τον χώρο του κέντρου, δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, μειώνοντας το σκορ σε 2-1.
Το γκολ των φιλοξενούμενων ξύπνησε την ΑΕΚ, αλλά και πάλι στην τελική προσπάθεια υπήρχε πρόβλημα. Λίγα λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, η Ένωση αναγκάστηκε να παίξει με έναν παίκτη λιγότερο, καθώς ο Δημήτρης Ανάκογλου, τραυματίστηκε ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές.
Οι ενδεκάδες:
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): 1 Βούρας, 2 Τσουκαλάς (Πεταυράκης 85'), 3 Τσουμάγκας, 4 Ρόβας, 5 Σταθάκης, 6 Κορδέρο, 7 Γεωργέας, 8 Ντακόλ (Μπρέσεβιτς 66'), 9 Ράμα, 10 Ανάκογλου, 11 Πλατέλλας.
Αναπληρωματικοί: 12 Γροντής, 13 Πεταυράκης, 14 Αργυρίου, 15 Καραγκιολίδης, 16 Παληαρούτας, 17 Μπρέσεβιτς, 18 Τζανετόπουλος.

Θύελλα Ραφήνας (Βλάσης Χατζηαναστασίου): 1 Κατσιούλης, 2 Οικονόμου, 3 Μπαξεβάνης (Προδρόμου 13), 4 Ντόσκας, 5 Τασιόπουλος, 6 Γεραγωτέλλης, 7 Χαρακτίδης, 8 Τσέλιος, 9 Ραμπαβήλας, 10 Πασάς, 11 Δημοσπύρος .
Αναπληρωματικοί: 12 Ντούνης, 13 Προδρόμου, 14 Λαγός, 15 Πάντος, 16 Μουτζάκας, 17 Κατσούγκρης, 18 Γκούμας.
Σκόρερς: Ντακόλ (1-0) 30', Πλατέλλας (2-0) 59', Ραμπαβήλας 74' (2-1).
Κίτρινες: Τσέλιος 3', Προδρόμου 90'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου