Τελευταία Νέα

19/9/13

1η Aγωνιστική Europa League 12oς όμιλος: ΠΑΟΚ - Σαχτιόρ 2-1

                                 Ζωντανός ο ΠΑΟΚ, ζωντανή (;) η Ελλάδα

Λίνο και Βούκιτς γλίτωσαν τον ΠΑΟΚ από γκέλα στην πρεμιέρα. Ο "Δικέφαλος" κέρδισε 2-1 την Σαχτιόρ ξεπερνώντας το σοκ του 0-1 στο 49'. Το άλλο γκολ ο Κλάους.
Σαν το παλιό καλό κρασί εμφανίστηκαν οι Λίνο και Βούκιτς που γλίτωσαν τον ΠΑΟΚ από γκέλα στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο "Δικέφαλος" παρουσιάστηκε ανέτοιμος και κατάφερε με τέρμα του Βούκιτς στις καθυστερήσεις του ματς να κάμψει την αντίσταση της Σαχτιόρ.
Η πρωταθλήτρία Καζακστάν έπαιξε έξυπνα περίμενε τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο περιορίζοντας τα ατού του "Δικεφάλου", δηλαδή, την ταχύτητα και την τεχνική που διαθέτει σαν ομάδα. Χαρακτηριστικό της επιθετικής ανυπαρξίας του ΠΑΟΚ ήταν ότι ο Στοχ εξαφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο Αθανασιάδης σε πρώτη φάση ήταν ο παίκτης που για ακόμη μία φορά έδωσε την λύση, με τέρμα που σημείωσε στο 75' (ισοφάρισε σε 1-1) μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λούκας.
Νωρίτερα στο 49' ο Κάνας μετά από αυστηρό πέναλτι που υπέδειξε ο Φοτρέλ είχε ανοίξει το σκορ και ο Λίνο με τις σέντρες φαρμάκι και ο Βούκιτς με την εμπειρία του έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Τούμπας.
Καιρός: Αίθριος.
Διαιτητής / Βοηθοί: Φοτρέλ (Γαλλία) / Γκρινγκόρ (Γαλλία), Στιαν (Γαλλία).
Συνθέσιες:
ΠΑΟΚ (Τον Λόκχοφ): Χακόμπο, Κίτσιου, Τζαβέλλας (65' Λίνο), Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ (58' Σαλπιγγίδης), Νίνης (85' Βούκιτς), Λούκας, Στοχ, Αθανασιάδης.
Σαχτιόρ Καραγκάντι (Βίκτορ Κουμίκοφ): Μόκιν, Ποριβάεφ, Σίμτσεβιτς, Μαλί, Ταράσοφ, Ντζίντιτς, Κάνας, Βίτσιους, Φινοτσένκο (81' Μπαιζάνοφ), Γκαζαριάν, Χιζνιτσένκο (88' Ζένκοβιτς).
Γκολ: Αθανασιάδης 75', Βούκιτς (90+) Κάνας 49' πεν.
Κίτρινες κάρτες: Τζιόλης 64', Ποριβάεφ 37', Ταράσοφ 79'.
Κόκκινες κάρτες: Ποριβάεφ 87'.

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Στοχ με έξυπνη πάσα βρήκε τον Λάζαρ πλάγια μέσα στην περιοχή της Σαχτιόρ, ο Ρουμάνος σούταρε, αλλά ο Μόκιν δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.
Ένα σουτ του Νίνη στο 5ο λεπτό δεν είχε δύναμη και δεν ανησύχησε τους Καζάκους, ενώ στο 7ο λεπτό ο Λούκας με περίτεχνη ενέργεια βρέθηκε σε θέση βολής, προτίμησε, όμως, να σουτάρει, παρά να τροφοδοτήσει κάποιον συμπαίκτη του, με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στον Μόκιν να αποκρούσει.
Αφεντικό στο ματς ο ΠΑΟΚ.
Ένα λάθος των αμυντικών της Σαχτιόρ στο 9ο λεπτό δεν κατάφεραν να τον εκμεταλλευτούν οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ και στο 15' μία σέντρα σουτ του Νίνη λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα, αλλά ο Μόκιν πρόλαβε και πέταξε την μπάλα σε κόρνερ.
Ο Λούκας πέταξε μεγάλη ευκαιρία στο 16' όταν έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από λάθος του Ντζίντιτς, όμως, καθυστέρησε και το  πλασέ του στη συνέχεια πέρασε άουτ.
Στο 18΄η Σαχτιόρ έγραψε την πρώτη της τελική προσπάθεια. Ο Γκαζαριάν σέντραρε ο Χιζνιτσένκο πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ και με κεφαλιά παραλίγο να ανοίξει το σκορ.
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 22' μετά από σέντρα του Τζαβέλλα, ο Λάζαρ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Μόκιν ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε. Στο 26' η Σαχτιόρ έφτασε μία ανάσα από το γκολ.
 Έπειτα από πλάγιο άουτ ο Ντζίντιτς έπιασε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, όμως, ο Χακόμπο κατάφερε τελευταία στιγμή να πετάξει σε κόρνερ. Ο Νίνης δοκίμασε το πόδι του στο 31', αλλά η μπάλα πήρε φάλτσα και έφυγε άουτ.
Στο 34' ήταν η σειρά του Στοχ να σουτάρει, η μπάλα γκέλαρε, αλλά ο Μόκιν ενστικτωδώς απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 39' η Σαχτιόρ άγγιξε το γκολ μετά από συρτό σουτ του Γκαζαριάν που έγλυψε το δοκάρι και πέρασε άουτ.
Σοκ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
Ένα σουτ του Λούκας στο 48' που δεν βρήκε στόχο ήταν η πρώτη φάση του δευτέρου μέρους. Το παιχνίδι πήρε άσχημη τροπή για τον ΠΑΟΚ στο 49', όταν ο Κάνας κέρδισε πέναλτι από τον Κατσουράνη και το εκτέλεσε εύστοχα γράφοντας το 0-1.
Ο Λάζαρ στο 57' τράνταξε το δοκάρι με δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, σε μία φάση που ο Ρουμάνος άσος στάθηκε εξαιρετικά άτυχος.
Στο 66' ωραία κομπίνα από την Σαχτιόρ σε εκτέλεση φάουλ, ο Μαλί βρέθηκε ξεμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, αλλά οι παίκτες των γηπεδούχων δεν συνεργάστηκαν καλά και ο Χακόμπο μπλόκαρε.
Ο Στοχ σέντραρε στο 71' η μπάλα κόντραρε και ο Μόκιν παραλίγο να αιφνιδιαστεί και στην επόμενη φάση ο Λούκας βρέθηκε με την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, όμως, το πλασέ του ήταν αδύναμο.
Κλάους, Λίνο και Βούκιτς είχαν την λύση.
Σε ένα σημείο που ο ΠΑΟΚ φάνηκε να κολλάει, ο Αθανασιάδης είχε την λύση. Ο Λούκας έστειλε για ακόμη μία φορά την μπάλα συστημένη με εκτέλεση κόρνερ, ο Κλάους ήταν στο σωστό σημείο στην μικρή περιοχή και πλάσαρε για το 1-1.
Στο 83' ο Μπαιζάνοφ μπήκε στα καρέ του ΠΑΟΚ, επιχείρησε σέντρα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία του "Δικεφάλου". Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 89' όταν ο Στοχ αφύλακτος με κεφαλιά από πλάγια θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Μόκιν.
Ο Βούκιτς, πάντως, στις καθυστερήσεις με κεφαλιά μετά από σέντρα φαρμάκι του Λίνο έριξε τους Καζάκους στο καναβάτσο, σημειώνοντας το 2-1.

MVP:

Ο Λίνο που με τις ενέργειές του γύρισε ουσιαστικά το παιχνίδι.

Απογοήτευση:

Ο Στοχ στο δεύτερο ημίχρονο εξαφανίστηκε και δεν πρόσφερε στον ΠΑΟΚ τις βοήθειες που έπρεπε.

                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου