Τελευταία Νέα

21/9/13

5η Aγωνιστική Super League : Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-0

Πραγματικά νεανικός Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΟΦΗ με 1-0 στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας μετά από ένα κακό παιχνίδι και πήρε την δεύτερη νίκη του μετά από πέντε παιχνίδια χάρη σε γκολ του Μπέργκ. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση και οι δυο ομάδες.

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό με τους πράσινους μετά την πρεμιέρα να επικρατούν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του ΟΦΗ με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπεργκ στο 65' με τον Σουηδό να λύνει το γόρδιο δεσμό και να δίνει τους τρεις πόντους της νίκης.
Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από την έναρξη του δευτέρου μέρους λόγω δικαιολογημένης αποβολής του Ζβασίγια ο οποίος στο 46' ανέτρεψε τον Μπεργκ και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες για ένα ημίχρονο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όλος ο ΟΦΗ να κλειστεί πίσω στο δεύτερο μέρος και τον Παναθηναϊκό να ψάχνει την νίκη που ήρθε χάρη σε ένα όμορφο γκολ από τον Σουηδό φορ.
Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα επικρατώντας του ΟΦΗ με τον Μάρκους Μπεργκ να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα του με την πράσινη φανέλα σε ένα ματς όπου οι πράσινοι είχαν ως κορυφαίο τον Ατζαγκούν στο ντεμπούτο του στο αρχικό σχήμα.
Σε αντίθεση ο ΟΦΗ έμεινε χωρίς νίκη για πέμπτο παιχνίδι ενώ ούτε στην Λεωφόρο κατάφερε να σκοράρει και έχει μείνει μόλις με ένα τέρμα στο πρωτάθλημα στα πέντε πρώτα ματς της Σούπερ Λιγκ.
Οι πράσινοι πήραν έτσι τρεις πόντους ψυχολογίας ενώ την επόμενη εβδομάδα θα αντιμετωπίσουν τον Αστέρα Τρίπολης και πάλι στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Την ίδια ώρα ο ΟΦΗ θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο σε ένα ακόμα δύσκολο ματς.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης".
Διαιτητές: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας), Καρσιώτης, Γεωργιάδης.
Συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνος, Μαρινάκη (72' Σίλντενφελντ), Νάνο, Ρισβάνης, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ατζαγκούν, Ζέκα (60' Ντίνας), Αμπεΐντ, Μπεργκ, Πράνιτς (79' Μέντες).
ΟΦΗ(Δερμιτζάκης): Δασκαλάκης, Βερόν, Τριποτσέρης, Κουτσιανικούλης (75' Κάλαϊτζιτς), Παπάζογλου, Εντουάρντο (54' Ζόρο), Ζβασίγια, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Μακρής, Μίλιαζες.
Γκολ: 65' Μπεργκ.
Κίτρινες κάρτες: 31' Ρισβάνης, 67' Ντίνας/45' Ζβασίγια
Κόκκινες κάρτες: 83' Ρισβάνης (2η Κίτρινη)/46' Ζβασίγια

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση από τον αντίπαλο του στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ και αυτό φάνηκε από το πρώτο 15' όπου είχε την υπεροχή στο ματς και τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δώσει μέτρα στους πράσινους οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν.
Ο ΟΦΗ ανέβηκε και στο 18' απείλησε με σουτ του Κουτσιανικούλη με τον νεαρό άσο να κάνει ωραία ενέργεια να μπαίνει από τα δεξιά να σουτάρει και τον Καπίνο να μπλοκάρει. Το σουτ αυτό ανέβασε και την ψυχολογία των φιλοξενούμενων που κέρδισαν μέτρα και έβγαιναν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την κυκλοφορία και τον έλεγχο του ματς αλλά χωρίς να μπορεί να απειλεί ουσιαστικά με σέντρες ψηλές με αποδέκτη τον Ατζαγκούν οι οποίες φυσικά δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο σουτ του Τριφυλλιού έγινε στο 42' από τον Μπεργκ και ύστερα από ωραία ανάπτυξη του Παναθηναϊκού με αποδέκτη τον Σουηδό φορ.
Κόκκινη με το καλημέρα.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες με τον Ζβασίγια να κάνει μια αδικαιολόγητη ενέργεια. Με την σέντρα ο Μπεργκ πίεσε την άμυνα των φιλοξενούμενων ο αμυντικός του ΟΦΗ γύρισε την μπάλα προς τον Δασκαλάκη ο Σουηδός κυνήγησε την φάση και ο Ζβασίγια τον τράβηξε και τον ανέτρεψε. Ο Δασκαλόπουλος έδειξε έτσι την απευθείας κόκκινη στον παίκτη του ΟΦΗ.
Η αριθμητική υπεροχή έδωσε στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να κλείσει στα καρέ του τον ΟΦΗ ο οποίος έπαιζε με δέκα παίκτες πίσω από την σέντρα.
Οι πράσινοι έψαξαν το γκολ με υπομονή και αυτό ήρθε στο 65' ο Παναθηναϊκός βγήκε ωραία στην επίθεση με Πράνιτς και Ατζαγκούν με τον Νιγηριανό να ανοίγει αριστερά στον Μπεργκ. Ο Σουηδός πέρασε τον Μπούρμπο, άλλαξε την μπάλα με τον Αμπεΐντ και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Δασκαλάκη ανοίγοντας το σκορ.
Στη συνέχεια το Τριφύλλι έδωσε γήπεδο και χώρους στον ΟΦΗ που προσπάθησε μόνο με στημένες φάσεις να απειλήσει χωρίς όμως να τα καταφέρει με την άμυνα του Παναθηναϊκού να διώχνει.
Στο 83' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Ρισβάνης και έτσι οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες.
Μάλιστα το Τριφύλλι έφτασε κοντά στο γκολ στο 88' όταν ο Ατζαγκούν θα γίνει αποδέκτης της μπάλας ύστερα από βαθιά μπαλιά θα γυρίσει θα κάνει το αριστερό σουτ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Δασκαλάκη.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Ατζαγκούν στο ντεμπούτο του στην βασική ενδεκάδα ήταν ο καλύτερος πράσινος. Δραστήριος με καλή τρίπλα και πάσα βοήθησε στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού και στο κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα ενώ όποτε μπορούσε προσπαθούσε και να απειλήσει.

Η απογοήτευση:

Ο Ζβασίγια με την ενέργεια του με την έναρξη του δευτέρου μέρους ήταν με διαφορά η απογοήτευση της αναμέτρησης. Η μπάλα είχε φτάσει στον Δασκαλάκη και αυτός ανέτρεψε τον Μπεργκ και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες σε μια φάση που ο ΟΦΗ δεν θα κινδύνευε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου