Τελευταία Νέα

22/9/13

5η Aγωνιστική Super League : Πανθρακικός - Βέροια 1-0

Ιγκόρ και… ξερός
Με το μεγάλο επιθετικό του όπλο, τον Ιγκόρ,να τον οδηγεί, ο Πανθρακικός επικράτησε με 1-0 της Βέροιας και διπλασίασε τις νίκες του στην Superleague. Ποιος είναι ο αδύναμος κρίκος και ποια η απογοήτευση.
Πανθρακικός και Βέροια ήταν στον ίδιο ακριβώς δρόμο. Οι δύο ομάδες είχαν από μια νίκη, μια ήττα και δύο ισοπαλίες και έμενε να δούμε ποιος θα αφήσει ποιον πίσω. Νικητές αναδείχθηκαν τελικά οι γηπεδούχοι, αφού στη μάχη Ιγκόρ-Μρντάκοβιτς σημειώσατε άσο!
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός του Πανθρακικού, πέτυχε το 4ο γκολ του στο πρωτάθλημα και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του, ενώ ο Σέρβος φορ της Βέροιας έμεινε στα 4, χάνοντας μάλιστα σπουδαία ευκαιρία και έτσι δεν βοήθησε όπως τις προηγούμενες αγωνιστικές.
Μ' αυτό το αποτέλεσμα, ο Πανθρακικός έφτασε τους 8 βαθμούς και ανέβηκε στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, προσπερνώντας τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει την ίδια συγκομιδή. Από την άλλη πλευρά, η Βέροια έμεινε στους 5 βαθμούς και έπεσε στην 11η θέση.
Την επόμενη αγωνιστική η Βέροια υποδέχεται τον Εργοτέλη ενώ ο Πανθρακικός θα δοκιμαστεί στην έδρα του αξιόπιστου Πλατανιά.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: "Δ.Α.Κ Κομοτηνής".
Διαιτητής: Κύζας (Δράμας).
Βοηθοί: Καρατζίκας, Ταρανάς (Αθηνών).
4ος: Κατσικογιαννης (Ηπείρου).
Παρατηρητής: Σίπκας (Φλώρινας).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Μίκουλιτς, Χρήστου, Ντιόγκο, Λαδάκης, Ρομέου (90' Κατσικοκέρης), Μπαϊκαρά, Τζάνης (67' Ζεκίνια), Κάσες (77' Εμπό), Ιγκόρ.
Βέροια (Τον Κάανεν): Αναστασόπουλος, Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπάρμπας, Γεωργιάδης, Ζεζίνιο (46' Σιόντης), Τραπ (74' Όστοιτς), Καλτσάς, Μπεν, Μπαργκάν (84' Παυλίδης), Μρντάκοβιτς.
Γκολ: 42' Ιγκόρ.
Κίτρινες: 64' Λαδάκης / 8' Αμαραντίδης, 65΄Μπαργκάν, 70' Μπάρμπας.
Κόκκινη κάρτα: 87' Μπάρμπας.

Ανασκόπηση αγώνα:

Το ματς ανάμεσα στον Πανθρακικό και την Βέροια ήταν κατά κάποιο τρόπο ένα βαθμολογικό ντέρμπι. Οι δύο ομάδες είχαν ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις τις πρώτες πέντε αγωνιστικές (μια νίκη, μια ήττα και 2 ισοπαλίες) και όποιος κέρδιζε θα ξέφυγε και θα ανέβαινε ακόμη περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα.
Οι ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου, με το πλεονέκτημα του γηπεδούχου μπήκαν πιο δυνατά και είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, δίχως βέβαια να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Αναστασόπουλου. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερο ρόλο κομπάρσου στο ματς και ήθελαν να "χτυπήσουν" στην αντεπίθεση. Παρόλα αυτά, δεν είδαμε κάποια σπουδαία ευκαιρία, παρά μόνο κάποια σουτ από Παπαγεωργίου, Ιγκόρ και Μπαργκάν (Πανθρακικός) και Μπαργκάν (Βέροια).
Ιγκόρ, το πρώτο βιολί (1-0).
Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια όπως ήρθαν, όμως το μεγάλο επιθετικό όπλο του Πανθρακικού είχε διαφορετική άποψη. Τρία λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου (42'), ο Κάσες έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο Ιγκόρ με απλό και ωραίο πλασέ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αναστασόπουλου ανοίγοντας το σκορ. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ενώ ο Ιγκόρ πέτυχε το τέταρτο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα.
Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα. Με λίγα λόγια, ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλός, ενώ το πάθος αυξήθηκε από τους ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα να δούμε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα και αψιμαχίες. "Μέλι μέλι όμως και τηγανίτα τίποτα", που λέει και ο λαός, αφού όλα τα είχε το ματς, εκτός από ευκαιρίες. Δύο μονάχα ήταν οι εξαιρέσεις... Στο 53' ο Μρντάκοβιτς νικήθηκε από τον εξαιρετικό Σέρεμετ σε τετ α τετ, ενώ στο 56' ο Ιγκόρ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως τελικά σούταρε άουτ από καλή θέση.
Κάπως έτσι τα λεπτά περνούσαν υπέρ των γηπεδούχων, ενώ η αποβολή του Μπάρμπα στο 87' έκαναν τη δουλειά τους ακόμη πιο εύκολη. Ο κεντρικός αμυντικός της Βέροιας δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες σε 18 λεπτά (69'-87') και δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο το έργο της ομάδας του. Ο Πανθρακικός ήταν αγκαλιά με τη νίκη, όμως στο 90+2' ο Παυλίδης λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά και να κλέψει έναν βαθμό για την Βέροια. Το σουτ του Έλληνα άσου κατέληξε τελικά άουτ και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

MVP της αναμέτρησης:

Ο Πανθρακικός βρήκε ένα σπουδαίο επιθετικό όπλο, που έχει "βγάλει" τα λεφτά του από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές. Σε πέντε ματς, ο Βραζιλιάνος φορ έχει πετύχει τέσσερα γκολ και προσφέρει πολύτιμους βαθμούς στους κροκόδειλους.

Η απογοήτευση:

Και η Βέροια έχει μεγάλο επιθετικό όπλο, που όμως στο σημερινό ματς δεν τα κατάφερε. Ο λόγος για τον Μρντάκοβιτς των 4 γκολ σε 5 αγωνιστικές, ο οποίος έχασε σπουδαία ευκαιρία στην επανάληψη και δεν κατάφερε να "κλέψει" τους βαθμούς από τον Πανθρακικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου