Τελευταία Νέα

22/9/13

5η Aγωνιστική Super League : Εργοτέλης - Πανιώνιος 1-1

Εργοτέλης και Πανιώνιος πήραν από ένα βαθμό (1-1) στο Παγκρήτιο σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες.
Λένε πως η μπάλα τιμωρεί αυτούς που της συμπεριφέρονται άσχημα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, λοιπόν, η μπάλα τιμώρησε και τις δυο ομάδες! Εξηγούμαστε.
Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά φλύαρος. Έτσι το γκολ του Μπαμ Μπαμ ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Εργοτέλης είχε την ευκαιρία να κλειδώσει το ματς, όμως ο σκόρερ Μπαμ Μπαμ αντί να δώσει μία απλή πάσα για να γίνει το 2-0, καθυστέρησε και χάθηκε η ευκαιρία. 

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: Παγκρήτιο.
Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας).
Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Σταθόπουλος (Ηλείας).
Συνθέσεις:
Εργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Πίτσος, Τζανακάκης, Σαρρής, Μεχία, Καρντόσο, Χαντί (Μπαντιμπανγκά 63'), Μπαμ Μπαμ, Μπουχαλάκης (Πελέ 60'), Ρομάνο, Αναστασάκος (Διαμαντάκος 87').
Πανιώνιος (Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρος, Μητρόπουλος, Παναγιωτούδης (Καμπάνταης 72'), Μενδρινός, Κολοβός (Λάζνικ 85'), Αραβίδης, Γιάννου. 
Γκολ: Μπαμ Μπαμ (σουτ 68') - Αραβίδης (πέναλτι 91').
Κάρτες: Μητρόπουλος (κίτρινη 51'), Καρντόσο (κίτρινη 63'), Μπαμ Μπαμ (κίτρινη 68'), Ρομάνο (κίτρινη 76'), Σαρρής (κίτρινη 79'), Πίτσος (κίτρινη 90').

Μία και καλή.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να αναλαμβάνει τα ηνία του αγώνα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Αθανασίου.
Σέντρες και στημένες μπάλες ήταν βούτυρο στο ψωμί των παικτών του Εργοτέλη που κρατούσαν εύκολα τον ρυθμό σε χαμηλό τέμπο. Μάλιστα Κορντόσο και Χάντι απείλησαν με αντίστοιχα σουτ τον Γιαννακόπουλο στο 34' και το 35'. 
Η μοναδική μεγάλη φάση στο πρώτο μέρος έγινε στο 44ο λεπτό. Γύρισμα από τα δεξιά στον Παναγιωτούδη μέσα στη μεγάλη περιοχή, όμως ο Αθανασίου με τα πόδια έδιωξε. Νωρίτερα ο Αναστασάσκος δεν έπιασε την κεφαλιά σε σέντρα του Μπαμ Μπαμ.
Κοντρα στη ροή.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να πατάει καλύτερα. Μάλιστα στο 56ο λεπτό οι Κυανέρυθροι θα μπορούσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όμως ο Γιάννου από καλή θέση σημάδεψε τον Αθανασίου.
Ο Εργοτέλης ωστόσο κατάφερε και άνοιξε το σκορ στο 68ο λεπτό με τον Βραζιλιάνο άσο Μπαμ Μπαμ. Ο Αναστασάκος βρέθηκε με τη μπάλα φάτσα στο τέρμα, οι αμυντικοί του Πανιώνιου έδιωξαν λάθος πάνω στον Βραζιλιάνο που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0.
Η είσοδος του Μπαντιμπανγκά και του Μπαμ Μπαμ άλλαξε τα δεδομένα στην αναμέτρηση, με τον Εργοτέλη να βγαίνει επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις και τον Πανιώνιο να πιέζει, χωρίς αποτέλεσμα, για την ισοφάριση.
Στο 85ο λεπτό ο Εργοτέλης θα μπορούσε να κάνει δυο τα τέρματα του, όμως ο Μπαμ Μπαμ δεν γύρισε τη μπάλα σε φάση διαρκείας στον Μπαντιμπανγκά που ήταν ολομόναχος στο κέντρο και προς την περιοχή του Πανιωνίου.
Ανατροπή και... πέναλτι.
Η ομάδα του Εργοτέλη τιμωρήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν ο Πίτσος ανέτρεψε (πήρε αγκαλιά) τον Λαμπρόπουλο και ο Αραβίδης από τα 11 βήματα έκανε το 1-1.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Η θέση αξίζει σε 2-3 παίκτες και είναι του Εργοτέλη. Μεχία, Ρομάνο και Αναστασάκος ήταν εξαιρετικοί στο ρόλο που τους ανατέθηκε. Ο πρώτος έκοβε, ο δεύτερος έραβε και το τρίτος έφτιαξε το γκολ.

Η απογοήτευση:

Ο Μηνάς Πίτσος "κρέμασε" την ομάδα του στις καθυστερήσεις με το ανόητο πέναλτι πάνω στον Λαμπρόπουλο. Χαρακτηριστικά πήρε... αγκαλίτσα τον αντίπαλο του και ο Αραβίδης στη συνέχεια έκανε το 1-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου