Τελευταία Νέα

28/9/13

6η Aγωνιστική Super League : Βέροια-Εργοτέλης 0-1

                               Εργο-τέλειος στο Καυτανζόγλειο (0-1, vids)
Με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χαντί ο Εργοτέλης πέρασε από το Καυτανζόγλειο Στάδιο επικρατώντας με 1-0 της Βέροιας και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς.
Μια πολύ μεγάλη νίκη πήρε το απόγευμα του Σαββάτου (28/9) ο Εργοτέλης επί της Βέροιας με 1-0 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης.
Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη πήρε το "τρίποντο" με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χαντί στο 51' και ανέβηκε έτσι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς. Από την άλλη η Βέροια παρέμεινε στην 12η θέση με πέντε πόντους.
Στο πρώτο ημίχρονο η Βέροια ήταν αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Εργοτέλη.
Στο δεύτερο μέρος ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον Εργοτέλη να βγει στην αντεπίθεση με αξιώσεις και με το πέναλτι του Χαντί να πάρει το "τρίποντο". Από την άλλη η Βέροια είχε και πάλι μια ανούσια υπεροχή και δεν βρήκε τον δρόμο για να παραβιάσει την εστία των φιλοξενούμενων. 

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο Στάδιο.
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά).
Βοηθοί: Νικόλαος Φαντόπουλος (Πειραιά), Ιωάννης Κοντιζάς (Πειραιά)
Συνθέσεις:
Βέροια (Κάανεν): Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης, Ορέστες, Μπάρμπας (82' Βεργώνης), Αμαραντίδης, Τραπ, Μπεν, Ζεζίνιο (72' Μπαργκάν), Καλτσάς, Όστοιτς (72' Ντα Κόστα), Μρντάκοβιτς.
Εργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Τζανακάκης, Μεχία, Σαρρής, Πίτσος, Καρντόσο (64' Πελέ), Κοζορώνης, Χαντί, Μπαμ Μπαμ (60' Μπαντιμπανγκά), Ρομάνο (81' Μπουχαλάκης), Αναστασάκος.
Γκολ: Χαντί (51' πεν. Εργοτέλης).
Κίτρινες κάρτες: Καλτσάς (25', Βέροια), Γεωργιάδης (37', Βέροια), Ορέστες (50', Βέροια), Μπάρμπας (75', Βέροια))-Τζανακάκης (13', Εργοτέλης), Κοζορώνης (43', Εργοτέλης), Πελέ (74', Εργοτέλης), Χαντί (92', Εργοτέλης)

Ανασκόπηση αγώνα:

Η Βέροια μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο δεύτερο λεπτό από ένα σουτ από τον Μπεν ο Αθανασίου μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 17' ο Εργοτέλης απείλησε όταν ο Ρομάνο βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το πλασέ, αλλά ο Αναστασόπουλος έδιωξε την μπάλα.
Η Βέροια που είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο στο 23' έφτασε κοντά στο γκολ όταν από την κεφαλιά του ο Ορέστες ο Αθανασίου έδιωξε.
Τρία λεπτά αργότερα (26') η κεφαλιά του Μεχία ήταν άστοχη για τον Εργοτέλη, ενώ την ίδια κατάληξη είχε για την Βέροια και η κεφαλιά του Μπάρμπα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.
Ξεκίνημα με γκολ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ από την πλευρά των φιλοξενούμενων. Στο 51' ο Ορέστες μάρκαρε τον Ρομάνο με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι.
Ο Χαντί ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Αναστασόπουλου κάνοντας το 0-1 για τον Εργοτέλη.
Η ομάδα της Κρήτης μετά το γκολ πήρε τα πάνω της και κρατούσε τα ηνία του αγώνα, σε αντίθεση με την Βέροια που αποσυντονίστηκε.
Στο 73' ο Ντα Κόστα με απευθείας εκτέλεση φάουλ για την Βέροια έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 83' την ίδια τύχη είχε η μπάλα και από την κεφαλιά του Ορέστες.
Η Βέροια που προσπάθησε για την ισοφάριση ένα λεπτό αργότερα είχε μια καλή ευκαιρία (84') όταν ο Ορέστες και πάλι έκανε το σουτ με τον Αθανασίου να σώζει την εστία του.
Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι με τον Εργοτέλη να πανηγυρίζει μια πολύ μεγάλη νίκη στο Καυτανζόγλειο Στάδιο επί της Βέροιας με 1-0.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Άγγελος Χαντί είναι από τους πρωταγωνιστές του αγώνα. Ο μεσοεπιθετικός του Εργοτέλη πέτυχε το γκολ με πέναλτι κόντρα στην Βέροια και της έδωσε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Η απογοήτευση:

Ο άτυχος του αγώνα θα μπορούσε να είναι ο Ορέστες. Ο αμυντικός της Βέροιας έκανε το πέναλτι στον Ρομάνο με το οποίο ηττήθηκε η "βασίλισσα του βορρά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου