Τελευταία Νέα

28/9/13

6η Aγωνιστική Super League : Πανιώνιος - Ολυμπιακός 0-2

                              Βάις, Σαβιόλα… Βρυξέλλες

Με τον κεφάτο Σαβιόλα να τα κάνει όλα (ασίστ και γκολ), ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 2-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Ο Βάις το άλλο γκολ.

Μετά τους δύο "πεταμένους" βαθμούς στο Αγρίνιο, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, δίχως μάλιστα να συναντήσει πολλά εμπόδια κόντρα στον ακίνδυνο Πανιώνιο.
Οι Πειραιώτες από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχαν το πάνω χέρι, η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ τους, όμως δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την καλή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων.
Τελικά, ο Πανιώνιος άντεξε 60 λεπτά, αφού εκεί ο Βάις άνοιξε το σκορ και έπειτα όλα ήταν πιο δύσκολα για τους Νεοσμυρνιώτες. Ο Σαβιόλα, αφού πρώτα πάσαρε στον Σλοβάκο, στη συνέχεια σκόραρε και "κλείδωσε" τη νίκη και τους τρεις βαθμούς για την ομάδα του.
Το ματς είχε καλό ρυθμό, έλειψαν όμως οι φάσεις και το θέαμα κι αυτό οφείλεται στους γηπεδούχους αλλά και στον διαιτητή που "κιτρινίζε" σε κάθε ευκαιρία, όποιον ποδοσφαιριστή έκανε να διαμαρτυρηθεί. Είναι ενδεικτικό, πως ο Βοσκάκης έδωσε επτά κίτρινες κάρτες όλες σε παίκτες του Πανιωνίου, κάτι προκάλεσε τον εκνευρισμό τους.
Όπως και να 'χει, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τους παίκτες του Παντελή, που δεν απείλησαν καθόλου τους Πειραιώτες, ήταν εντελώς ακίνδυνοι και έχασαν με κατεβασμένα τα χέρια. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα του Πανιώνιου, ενώ ο Ολυμπιακός παραμένει για 25 εκτός έδρας ματς αήττητος, έχοντας 1061 λεπτά να δεχτεί γκολ.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης.
Διαιτητής: Βοσκάκης.
Βοηθοί: Σταυρουλάκης, Δημητριάδης.
4ος: Λαμπρόπουλος.
Παρατηρητής: Καραντζάς.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Καλτσάς, Παναγιωτούδης, Αραβίδης, Μενδρινός (62' Λάσνικ), Ντούνης, Γιάννου (69' Καμπάνταης).
Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (73' Εντινγκά), Σιόβας, Μανωλάς, Χολέβας, Βάις, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ (57' Στσέποβιτς), Σαβιόλα (78' Τσόρι Ντομίνγκες), Ολαϊτάν.
Γκολ: 61' Βάις, 75' Σαβιόλα.
Κίτρινες: 18' Καλτσάς, 19' Γιάννου, 19' Αραβίδης, 42' Κούρος, 51' Παναγιωτούδης, 71' Ντούνης, 90+3' Λάσνικ.

Ο αγώνας:

Δίχως να υπολογίζει στους Κολοβό, Παντίδο και Μητρόπουλο, ο Παντελής παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τον Γιάννου μοναδικό προωθημένο. Από την άλλη, ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Ολαϊτάν στη βασική ενδεκάδα, τους Κάμπελ-Βάις στα πλάγια, τον Σαλίνο να επιστρέφει, τον Μήτρογλου να μένει εκτός 18άδας και σύστημα 4-4-2.
Παραδοσιακά, τα ματς ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό έχουν καλό θέαμα, φάσεις, ρυθμό και γκολ. Έτσι και σήμερα, το παιχνίδι ήταν καλό, με ωραίο ρυθμό και τους Πειραιώτες να παίρνουν τον έλεγχο από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Οι παίκτες του Μίτσελ, είχαν κατοχή της μπάλας μέχρι και 70%, την κυκλοφορούσαν σωστά, όμως είχαν πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν απείλησαν, όμως σίγουρα τους έλειπε η ουσία...
Στο 15' ο Σιόβας σούταρε έπειτα από κόρνερ, στο 21' ο Κάμπελ έκανε ωραίο κοντρόλ και αμέσως γυριστό σουτ, όμως αμφότεροι δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Δέκα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Ολαϊτάν έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Σαβιόλα, σούταρε από πλάγια δεξιά θέση, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πανιωνίου. Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου, αν και ο Σαβιόλα παραλίγο να σκοράρει στις καθυστερήσεις, όμως το σουτ του κατέληξε λίγο άουτ.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης, τα αίματα άναψαν αφού οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός πως πέντε παίκτες τους είχαν δει κίτρινη κάρτα σε μόλις 50 λεπτά αγώνα, αλλά και για υποδείξεις οφσάιντ, που κακώς καταλογίστηκαν από τον επόπτη και τον διαιτητή. Παρόλα αυτά, οι Νεοσμυρνιώτες δεν κατάφεραν να απειλήσουν, παρά μόνο να ροκανίσουν το χρόνο.
Βλέποντας πως το πρόβλημα της ομάδας του δεν είναι στο ανασταλτικό αλλά στο επιθετικό κομμάτι, ο Μίτσελ αποφάσισε να κάνει την πρώτη του κίνηση. Έβαλε τον Στσέποβιτς στη θέση του Κάμπελ και ο Ολαϊτάν γύρισε πίσω για να καλύψει το κενό του Κοσταρικανού. Ο Σέρβος επιθετικός μπορεί να πέτυχε κάποιο γκολ, όμως με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, η εικόνα των Πειραιωτών βελτιώθηκε.
Το γκολ μάλιστα δεν άργησε να έρθει, αφού στο 61' ο Σαβιόλα έβγαλε ωραία πάσα για τον Βάις και εκείνος με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Πανιώνιος όχι μόνο δεν απείλησε για να ισοφαρίσει, αλλά δέχτηκε και δεύτερο γκολ. Ο Στσέποβιτς έδωσε ωραία στον Ολαϊτάν, εκείνος από τα δεξιά εντός περιοχής πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Σαβιόλα και ο Αργεντινός από κοντινή θέση έγραψε το 0-2 στο 75'.
Τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους προπονητές να προχωρούν σε αλλαγές και τις δύο ομάδες να έχουν συμβιβαστεί με το αποτέλεσμα. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν συντήρηση δυνάμεων, ενώ οι "κυανέρυθροι" απλά κυκλοφορούσαν τη μπάλα μέχρι να τελειώσει το ματς. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ, όμως ο Γιαννακόπουλος έδιωξε σωτήρια και το σουτ του Μανιάτη (90+3') και αυτό του Βάις (90+4').

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Σαβιόλα έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Έβγαλε ασίστ πάρε-βάλε στο 1-0 του Βάις, ενώ διπλασίασε τα τέρματά της ομάδας του κλειδώνοντας τη νίκη. Συνολικά η εικόνα του Αργεντινού ήταν πολύ καλή.

Η απογοήτευση:

Προφανώς και ο Βοσκάκης δεν αλλοίωσε κανένα αποτέλεσμα και ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια τη νίκη, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είχε καλή διαιτησία. Κάθε άλλο... Ο Ρεθυμνιώτης ρέφερι, έχασε τον έλεγχο κάποιες φορές, ήταν υπερβολικά αυστηρός ειδικά με τους γηπεδούχους και "κιτρίνισε" έξι παίκτες του Πανιωνίου, τους περισσότερους για διαμαρτυρία (και μάλιστα χωρίς δεύτερη σκέψη). Αν είναι ικανός ή αν ήταν σε κακή βραδιά δεν θα το κρίνουμε εμείς, αλλά οι υπεύθυνοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου