Τελευταία Νέα

20/10/13

8η Aγωνιστική Super League : Απόλλων Σμύρνης - Παναιτωλικός 1-1

Χ-αράμισε 2 βαθμούς ο Παναιτωλικός (1-1 vid)

Σε μία αναμέτρηση με λίγες κλασικές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, Απόλλων και Παναιτωλικός ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στη Ριζούπολη.
Η παράδοση που θέλει να μη σπάει ποτέ η έδρα στο ζευγάρι του Απόλλωνα Σμύρνης και του Παναιτωλικού, όταν οι δύο ομάδες αναμετρώνται στη μεγάλη κατηγορία, διατηρήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Ριζούπολη.
Ο Μπάμπης Τεννές είδε τον Απόλλωνα, στο ντεμπούτο του στον πάγκο, να προηγείται μόλις στο 7' με το αυτογκόλ του Μπόγιοβιτς, με τον Παναιτωλικό να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μελισσά στο 73' και αμφότερους να αποχωρούν ευχαριστημένοι με τον έναν βαθμό στο φινάλε.
Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα για την "ελαφρά ταξιαρχία" (2 νίκες-5 ήττες ήταν ο απολογισμός στις επτά πρώτες αγωνιστικές) ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Μάκη Χάβου είδε την εστία της να παραβιάζεται μετά από 49 ημέρες!
Πλέον, ο Απόλλωνας βρίσκεται στην 14η θέση του πίνακα με 7 βαθμούς ενώ ο Παναιτωλικός διατηρήθηκε στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας (9ος) έχοντας 10 βαθμούς.

Ταυτότητα του αγώνα.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας" (Ριζούπολη).
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων).
Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής), Γιάννης Κοντιζάς (Πειραιά).
4ος διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών).
Συνθέσεις:
Απόλλων Σμύρνης (Τεννές): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Άλβαρες, Παντελιάδης, Κόρμπος (78' Ζουέλα), Τ. Καμαρά, Τσοκάνης (65' Μπάρκογλου), Γκουέλα, Διαμάντης (52' Έγκον), Φαρινόλα.
Παναιτωλικός (Χάβος): Ραφαέλ, Κούσας, Α. Καμαρά (87' Καλογέρης), Μελισσάς, Γοδόι (60' Μπελόν), Ζούνιορ, Σφακιανάκης (46' Θεοδωρίδης), Γκάλο, Μπακάκης, Μπικέ, Μπόγιοβιτς.
Γκολ: Μπόγιοβιτς (7' αυτογκόλ) / Μελισσάς (73').
Κίτρινες κάρτες: Δεληζήσης (55'), 81' Άλβαρες / Μπικέ (28'),  Κούσας (62').

Ανασκόπηση Αγώνα:

Ιδανικότερο ξεκίνημα στην πρεμιέρα του στον Απόλλωνα Σμύρνης δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Μπάμπης Τεννές, με την "ελαφρά ταξιαρχία" να ανοίγει το σκορ μόλις στο 7' και μάλιστα με σκόρερ από την... αντίπερα όχθη.
Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Γκάλο στο πρώτο δοκάρι γύρισε με το κεφάλι στο κέντρο της περιοχής, όπου ο Μπόγιοβιτς προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα αλλά την έστειλε με πλασέ στα δίχτυα της ομάδας του!
Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε ο Παναιτωλικός μετά από 1,5 μήνα καθώς η αμέσως προηγούμενη φορά που είχε παραβιαστεί η εστία του ήταν την 1η Σεπτεμβρίου (κόντρα στον Πανθρακικό).
Η επόμενη φάση άξια αναφοράς στο ματς ήταν στο 18', η προσπάθεια του Κόρμπου να "κρεμάσει" τον Ραφαέλ χωρίς όμως επιτυχία, με τον Παναιτωλικό να φτάνει κοντά στην ισοφάριση στο 30', όταν ο Τζόρβας απέκρουσε το εντυπωσιακό "ψαλίδι" του Κούσα.
Ένα λεπτό αργότερα η ομάδα του Χάβου απείλησε με αξιώσεις για δεύτερη φορά, με τον Τζόρβα να λέει και πάλι "όχι", αυτή τη φορά στην κοντινή κεφαλιά του Ανρί Καμαρά.
Ο Παναιτωλικός είχε ανεβάσει στροφές και στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους ήταν σαφώς η καλύτερη ομάδα στο αγωνιστικό χώρο, με την τελευταία φάση του 45λεπτου να είναι η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάλο (45+2') που έφυγε μόλις άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι φάσεις έβγαιναν με το... σταγονόμετρο. Ο Παναιτωλικός πίεζε ψάχνοντας την ισοφάριση, χωρίς όμως να καταφέρνει να δημιουργήσει τις πολύ μεγάλες φάσεις, ενώ ο Απόλλωνας επιχείρησε να ελέγξει το τέμπο και να κρατήσει "ως κόρη οφθαλμού" το πολύτιμο "τρίποντο".
Στο 57' ο Ραφαέλ μπλόκαρε την κεφαλιά του Έγκον ενώ στο 68' το δυνατό σουτ του Φαρινόλα από τα δεξιά πέρασε άουτ για λογαριασμό των γηπεδούχων, με την ομάδα του Αγρινίου να απειλεί από την πλευρά της στο 70' με το στημένο του Γκάλο (εκτέλεση φάουλ έφυγε άουτ).
Τρία λεπτά αργότερα όμως ήταν η στιγμή της επιβράβευσης για τον Παναιτωλικό για τις (έντονες) προσπάθειές του να ισοφαρίσει, με το γκολ να έρχεται μάλιστα με έναν τυχερό τρόπο ώστε να "πατσίσει" η Θεά Τύχη για τη φάση του αυτογκόλ.
Ο Μελισσάς προωθήθηκε από τα αριστερά και έβγαλε τη σέντρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να παίρνει τροχιά προς την εστία και τελικά να καταλήγει σε αυτή "κρεμώντας" τον Τζόρβα που είχε κάνει κακό υπολογισμό (1-1).
Το τελευταίο τέταρτο του αγώνα δεν είχε κάποια μεγάλη φάση μπροστά στις δύο εστίες, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και έτσι το τελικό σφύριγμα του Αρετόπουλου βρήκε αμφότερες τις ομάδες μάλλον ικανοποιημένες για τον έναν κερδισμένο βαθμό.

MVP:

Ο Ροντρίγκο Γκάλο αποτέλεσε "σταθερή αξία" για τον Παναιτωλικό στην αναμέτρηση της Ριζούπολης. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός ήταν πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα ενώ έδειξε τις ικανότητές του και στο άλλο μισό του γηπέδου, έχοντας δύο εξαιρετικά χτυπήματα φάουλ που έστειλαν τη μπάλα να περάσει λίγο έξω από την εστία των γηπεδούχων.

Η απογοήτευση:

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας είχε δύο θετικές επεμβάσεις στο πρώτο μέρος όπου και κράτησε το 1-0 για την ομάδα του, όμως στη φάση του 73' "κρέμασε" την ομάδα του. Ο Μελισσάς επιχείρησε μία σέντρα-σουτ από τα αριστερά μετά από κούρσα που επιχείρησε, με τον Έλληνα γκολκίπερ να μην κάνει σωστή εκτίμηση της τροχιάς της μπάλας και έτσι να την βλέπει να περνάει από πάνω του και να καταλήγει στα δίχτυα. Αν είχε καλύτερη αντίδραση σε αυτή τη φάση, το πιθανότερο είναι πως το τρίποντο θα έμενε στην αθηναϊκή ομάδα αν κρίνει κανείς από τις ελάχιστες καλές φάσεις στο ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου