Τελευταία Νέα

26/10/13

9η Aγωνιστική Super League : Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 2-0

«Έλαμψε» ξανά!

Με γκολ των Ντε Μπλάσις και Ουρτάδο ο Αστέρας Τρίπολης επέστρεψε μετά από τρεις αγωνιστικές στις νίκες, επικρατώντας με 2-0 του Λεβαδειακού στην Τρίπολη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.
Στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές επέστρεψε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.
Οι Αρκάδες που ήταν καλύτεροι στο ματς και έφτασαν στους 13 βαθμούς, πήραν το πολύτιμο "τρίποντο" με τα γκολ των Ντε Μπλάσις και Ουρτάδο. Ο Λεβαδειακός με τον Νίκο Καραγεωργίου στον πάγκο του δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο και παρέμεινε στην 14η θέση της βαθμολογία με οκτώ βαθμούς.
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες "ξύπνησαν" μετά το πρώτο ημίωρο, με τον Αστέρα να αποκτά την υπεροχή και να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ με τον Ντε Μπλάσις. Από την άλλη ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά στηρίχθηκε στις αντεπιθέσεις, αλλά και πάλι δεν ήταν ουσιαστικός στο παιχνίδι του.
Αντίθετα πιο ουσιαστικός ήταν και πάλι ο Αστέρας Τρίπολης στο δεύτερο ημίχρονο. Δημιούργησε αρκετές φάσεις μπροστά στα καρέ της ομάδας της Βοιωτίας και πέτυχε ένα ακόμη γκολ με τον Ουρτάδο. Ο Λεβαδειακός και πάλι δεν έδειξε κάτι και ο Νίκος Καραγεωργίου που έκανε το ντεμπούτο του θα έχει πολύ δουλειά να κάνει.
Πριν από την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε από τους ανθρώπυς του Αστέρα Τρίπολης, ο Μάρτιν Φούλοπ για την προσφορά του στο σύλλογο. Ο Φούλοπ σταμάτησε απότομα την καριέρα του καθώς δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο. 

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών).
Βοηθοί:  Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Λεωνίδας Βασιλειάδης (Μακεδονίας).
Συνθέσεις:
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Ερνάντες, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Γκοιάν, Ζαραδούκας (63' Κοντοές), Εντό, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι (67' Πολ), Μπακασέτας (72' Κουρμπέλης), Μπαράλες.
Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Σκέμπης, Μάγκας, Λυκογιάννης, Ιωαννίδης (83' Μπούστο), Λαμπρόπουλος (73' Νικολακάκης), Γιάντσης (63' Ορτέγκα), Κονέ, Μάρτινς, Κάντζι.
Γκολ: Ντε Μπλάσις (36', Αστέρας Τρίπολης), Ουρτάδο (72', Αστέρας Τρίπολης).
Κίτρινες κάρτες: Εντό (21', Αστέρας Τρίπολης)-Λυκογιάννης (74', Λεβαδειακός).

Ανασκόπηση αγώνα:

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό στο ξεκίνημα και αν εξαιρέσουμε μια φάση στο 19' για τον Λεβαδειακό με τον Κονέ να μην πιάνει καλά το σουτ, όλα έγιναν μετά το 30ο λεπτό.
Στο 31', μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Εντό έπιασε την κεφαλιά με τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.
Η απάντηση της ομάδας της Βοιωτίας ήρθε στο 34' όταν ο Κάντζι απέφυγε δυο αντιπάλους του, προσπάθησε να γυρίσει στον Γιάντση που ήταν μόνος, όμως ο Γκοιάν έδιωξε τελευταία στιγμή.
Δύο λεπτά αργότερα (36') ο Αστέρας άνοιξε το σκορ. Ο Ενράντες εκτέλεσε το ελεύθερο, ο Ντε Μπλάσις άφησε τη μπάλα να σκάσει στο χορτάρι και με πολύ ωραίο ψαλιδάκι έξω από τη μεγάλη περιοχή του Λεβαδειακού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 41', με τον Λεβαδειακό να βγαίνει στην αντεπίθεση με τον Κονέ, τον οποίο κόβει την τελευταία στιγμή ο Ερνάντες, η μπάλα στρώθηκε στον Γιάντση οποίος δεν θα μπορέσει να σκοράρει σε κενό τέρμα.
Δεν κινδύνεψε ο Αστέρας.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα από τον Λεβαδειακό ο οποίος έριξε κατά πολύ την απόδοσή του.
Στο 51' το σουτ του Μπακασέτα ήταν άστοχο, ενώ στο 52' ο Γκρατσίνι έκανε ένα αδύναμο σουτ με τον Πρζιρόφσκι να μπλοκάρει την μπάλα.
Ένα λεπτό αργότερα (53') ήταν η σειρά του Μπακασέτα να δοκιμάσει το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ ο Ερνάντες του Αστέρα Τρίπολης έπιασε για πρώτη φορά την μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο στο 59' μετά το σουτ του Κονέ.
Ο Μπακασέτας είχε μια ακόμη καλή προσπάθεια στο 70΄με το σουτ του να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, αλλά δεν έγινε το ίδιο και δύο λεπτά αργότερα.
Στο 72' λοιπόν μετά από ωραία αντεπίθεση του Αστέρα από αριστερά με τον Κοντοέ, αυτός έστρωσε στον Ουρτάδο στο κέντρο της περιοχής και αυτός με πλασέ έκανε το 2-0 για τους Αρκάδες.
Ο Αστέρας Τρίπολης πίεσε στην συνέχεια για ένα ακόμη γκολ χωρίς ωστόσο να είναι αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια.
Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του έγινε λίγο κινητικός στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά και αυτός χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Παπαπέτρου βρήκε την ομάδα της Αρκαδίας να επικρατεί με 2-0 και να φτάνει στους 13 βαθμούς.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις είναι ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Ο Αργεντινός παίκτης του Αστέρα πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με ψαλιδάκι και άνοιξε τον δρόμο στην ομάδα του για τη νίκη.

Η απογοήτευση:

Η συνολική εικόνα του Λεβαδειακού ήταν απογοήτευση στο παιχνίδι. Εκτός από δύο-τρεις φορές που έκανε αισθητή την παρουσία του δεν προσπάθησε να κάνει κάτι άλλο και ο Νίκος Καραγεωργίου θα έχει πολύ δουλειά για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου