Τελευταία Νέα

26/10/13

9η Aγωνιστική Super League : Skoda Ξάνθη - Ατρόμητος 0-2

                                        Φονικό δίδυμο! (0-2)

"Καθαρή" νίκη με 2-0 για τον Ατρόμητο στην Ξάνθη, με τους Περιστεριώτες να παίρνουν το τρίποντο από το πρώτο ημίχρονο, χάρη στα γκολ των Ναπολεόνι και Παπαδόπουλου. Μόνη τρίτη στη βαθμολογία η ομάδα του Παράσχου.
Την τέταρτη νίκη του στα τελευταία πέντε παιχνίδια πήρε ο Ατρόμητος, που επικράτησε με 2-0 της Ξάνθης στα Πηγάδια, στο εναρκτήριο ματς της 9ης αγωνιστικής.
Οι Περιστεριώτες ήταν εμφανώς καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, με αποτέλεσμα να... καθαρίσουν ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο τη νίκη.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 12ο λεπτό με τον Ναπολεόνι, μετά από ασίστ του Παπαδόπουλου, ενώ ο Έλληνας επιθετικός ήταν αυτός που διπλασίασε τα τέρματά της ομάδας του με κεφαλιά στο 44', μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουμπίδες.
Η γηπεδούχος ομάδα δεν δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ατρομήτου, αφού είχε μόλις μία κλασική ευκαιρία, με τον Σολτάνι στο 63ο λεπτό.
Έτσι, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου είναι πλέον μόνη της στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 17 βαθμούς, ενώ η Ξάνθη, που ηττήθηκε μετά από δύο συνεχόμενες νίκες, έμεινε 5η με 13 βαθμούς.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Skoda Ξάνθη Arena.
Διαιτητής: Ζαχαριάδης.
Βοηθοί: Δημόπουλος, Πασχάλης.
Συνθέσεις:
Ξάνθη (Μάουρερ): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βάλλας (70' Χοσέμι), Παΐτο, Φλίσκας, Ντιέ (75' Βασιλακάκης), Κάλβο, Σουάρεθ (46' Μάνταλος), Σολτάνι, Σολάρι.
Ατρόμητος (Παράσχος): Σηφάκης, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ουμπίδες (90'+1 Γεωργίου), Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Μπρίτο (81' Γκαρσία), Ναπολεόνι (65' Καραγκούνης), Παπαδόπουλος.
Γκολ: 12' Ναπολεόνι, 44' Παπαδόπουλος.
Κίτρινες κάρτες: Σολάρι, Σολτάνι, Φλίσκας, Μάνταλος / Ιγκλέσιας, Γιαννούλης, Μπρίτο.

Ανασκόπηση αγώνα:

Με το "καλησπέρα" ο Ναπολεόνι.
Ο Ατρόμητος πίεσε από το πρώτο λεπτό τους γηπεδούχους, επιδιώκοντας ένα γρήγορο γκολ, το οποίο μπορεί να μην ήρθε στο 5ο λεπτό από το σουτ του Μπρίτο, αλλά στο 12' ο Ναπολεόνι κατάφερε να βρει στόχο απέναντι στον Ζαρόπουλο. Ο Παπαδόπουλος βρήκε με ωραία διαγώνια πάσα τον Ιταλό, ο οποίος πλάσαρε την κατάλληλη στιγμή από αριστερά για το 0-1.
Ακολούθησαν μερικές ακόμα καλές στιγμές των φιλοξενούμενων, με τους Ουμπίδες και Ναπολεόνι να μην σημαδεύουν σωστά σε κάποια σουτ που επιχείρησαν. Η μόνη αξιόλογη φάση της Ξάνθης στο πρώτο μέρος προήλθε από στημένη φάση και συγκεκριμένα από κόρνερ στο 34ο λεπτό, με τον Γούτα να παίρνει την κεφαλιά, αλλά να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ.
Άλλο το κεφάλι του Παπαδόπουλου.
Ό,τι δεν κατάφερε ο αμυντικός της Ξάνθης, το πέτυχε δέκα λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για τους Περιστεριώτες, με τον έμπειρο επιθετικό να παίρνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουμπίδες και να νικάει τον Ζαρόπουλο για το 0-2, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Μάλιστα, ο Παπαδόπουλος έσπευσε να πανηγυρίσει το γκολ μαζί με τον Γιώργο Παράσχο, με τον οποίο είχε προκύψει μία μικρή παρεξήγηση μετά το περιβόητο πέναλτι στην αναμέτρηση με την Καλλονή.
Μπορούσε να μειώσει με Σολτάνι.
Στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε να περάσουν 18 λεπτά για να σημειωθεί μία καλή στιγμή μπροστά από τις δύο εστίες, με την Ξάνθη να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ. Ο Σολτάνι βρέθηκε απέναντι από τον Σηφάκη στο 63', αλλά νικήθηκε από τον διεθνή τερματοφύλακα σε μία μοναδική ευκαιρία για τους Θρακιώτες να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι.
Αυτό ήταν και το μοναδικό αξιοσημείωτο συμβάν του δευτέρου 45λέπτου, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να φτάσουν στην περιοχή του Σηφάκη, την ώρα που ο Ατρόμητος έκανε οικονομία δυνάμεων στα τελευταία λεπτά.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Με μία ασίστ και ένα γκολ, δεν θα μπορούσε να μην είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ένας πόντος έξτρα για τον έμπειρο επιθετικό για την κίνησή του να πανηγυρίσει το γκολ μαζί με τον προπονητή του.

Η απογοήτευση:

Ο Καρίμ Σολτάνι είχε μοναδική ευκαιρία να μειώσει για την Ξάνθη στο 63ο λεπτό και να ξαναβάλει την ομάδα του στη διεκδίκηση τουλάχιστον ενός βαθμού, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Σηφάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου