Τελευταία Νέα

24/11/13

12η Aγωνιστική Super League : Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης 0-1

Πρώτη στο… «εξοχικό»
Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη πήρε ο Αστέρας Τρίπολης στην Κρήτη με γκολ του Μπαράλες, σε ένα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι. Πίεσε ο Εργοτέλης στο τέλος, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.
Επιστροφή στις νίκες για τον Αστέρα Τρίπολης μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες. Οι Αρκάδες χωρίς να εντυπωσιάσουν πήραν το πρώτο τους εκτός έδρας τρίποντο εκμεταλλευόμενοι μία ολιγωρία της άμυνας του Εργοτέλη και το εξαιρετικό τελείωμα του Μπαράλες.
Συνολικά η ομάδα του Βεργέτη ήταν καλύτερη μέχρι το γκολ, αφού εκτός των άλλων είχε και δοκάρι. Ωστόσο στη συνέχεια πιέστηκε αρκετά από τους γηπεδούχους, αλλά κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.
Αυτή ήταν η δεύτερη εντός έδρας ήττα για τον Εργοτέλη, ο οποίος μετράει μόλις μία νίκη στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. Αντιθέτως, αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη για τον Αστέρα, ο οποίος προσπέρασε τον Εργοτέλη και σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Παγκρήτιο.
Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας).
Βοηθοί: Καραϊσαρίδης (Πιερίας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας).
Συνθέσεις:
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Πετράκης): Αθανασίου, Κοιλιάρας (8' Τζανακάκης), Γιοβάνοβιτς, Μεχία, Ρέντζας (63' Μπαντιμπανγκά), Καρντόσο (71' Αναστασάκος), Πελέ, Χαντί, Βερπακόφσκις, Ρομάνο, Διαμαντάκος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Ερνάντες, Λουί (76' Ζαραδούκας), Ζησόπουλος, Γκόιαν, Κοντοές, Μουνάφο, Ουσέρο, Σέτι, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (58' Γκρατσίνι), Μπαράλες (72' Τσαμπούρης)
Γκολ: 58' Μπαράλες.
Κίτρινες κάρτες: 13' Γιοβάνοβιτς, 37' Πελέ, 77' Μεχία / 19' Μπαράλες, 44' Μουνάφο, 55' Γκόιαν, 90' Ουσέρο.
Κόκκινες κάρτες: 93' Γιοβάνοβιτς.

Ανασκόπηση αγώνα:

Πάρα πολύ κακό ήταν το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι δύο ομάδες έκαναν ελάχιστες τελικές προσπάθειες και έδειχναν να αρκούνται απλώς στο να κυκλοφορούν την μπάλα. Ακόμα και σε αυτό, όμως, δεν τα κατάφερναν πάντα αφού τα λάθη στις μεταβιβάσεις ήταν πολλά.
Η πρώτη καλή στιγμή επί της ουσίας ήρθε στο 13' με τον Τζανακάκη, ο οποίος είχε περάσει στη θέση του τραυματία Κοιλιάρα, να βγάζει μία σέντρα, τον Ερνάντες να κάνει άστοχη έξοδο και την κεφαλιά του Βερπακόφσκις να περνάει άουτ. Τον Λετονό σημάδεψαν και στο 22' οι συμπαίκτες του, αλλά εκείνος δεν μπόρεσε να βρει με προβολή την μπάλα.
Η παρθενική τελική για τον Αστέρα ήρθε στο 24', όταν ο Μπαράλες δοκίμασε εκτός περιοχής το πόδι του και έστειλε την μπάλα πολύ άουτ, ενώ η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους έγινε στο 33'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γκόιαν έπιασε αμαρκάριστος μία κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ.
Στα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου, η μόνη φάση ήταν ένα σουτ του Πελέ, το οποίο έφυγε πολύ άουτ. Επίσης,αξιοσημείωτο είναι ότι στις καθυστερήσεις οι άνθρωποι του Αστέρα διαμαρτυρήθηκαν για ανατροπή του Ντε Μπλάσις εντός περιοχής.
Σαφώς βελτιωμένο ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπήρχαν πολλές φάσεις ή πως ήταν εξαιρετικός ο ρυθμός.  Ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά και στο 54' είχε δοκάρι με σουτ του Κοντοέ, ενώ στην επόμενη φάση σουτ του Ουσέρο έφυγε άουτ.
Λίγο μετά ήρθε και το μοναδικό γκολ του αγώνα. Από λάθος της άμυνας του Εργοτέλη η μπάλα έφτασε στον Μπαράλες μέσα στην περιοχή κι εκείνος δε συγχώρεσε. Με πολύ ωραίο πλασέ την έστειλε στην αριστερή γωνιά του Αθανασίου κι άνοιξε το σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν για λίγο ακόμα να έχουν τον έλεγχο του αγώνα. Ένα κακό σουτ του Λουί, η εκτέλεση φάουλ του Γκρατσίνι, που πέρασε άουτ, και το πολύ άστοχο σουτ του Μπαράλες ήταν οι φάσεις που συνέθεσαν το παζλ των επόμενων λεπτών.
Στη συνέχεια αλλαγή του Μπαντιμπανγκά σε συνδυασμό με την ανάγκη του Εργοτέλη να ισοφαρίσει έκαναν τους γηπεδούχους να ανεβούν και να δημιουργήσουν ευκαιρίες μέχρι το τέλος του αγώνα αλλά ταυτόχρονα να δεχτούν και κάποιες φάσεις λόγω των κενών που άφησαν στη άμυνα.
Στο 69' ο Μπαντιμπανγκά έκανε συρτή σέντρα, ο Διαμαντάκος πήγε πρώτος στην μπάλα αλλά την έστειλε άουτ. Ένα λεπτό μετά ο Ντε Μπλάσις έκανε κακό σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Αθανασίου. Όσο το παιχνίδι τελείωνε ο Εργοτέλης έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσε να βρει τον δρόμο προς την εστία των Αρκάδων χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία.
Άλλωστε, οι δύο καλές φάσεις των Κρητικών ως το τέλος προήλθαν από σουτ εκτός περιοχής. Στο 86' ο Πελέ δοκίμασε από μακριά το πόδι του, αλλά ο Ερνάντες έπεσε σωστά και αποσόβησε τον κίνδυνο, ενώ ένα λεπτό μετά το πολύ καλό σουτ του Αναστασάκου πέρασε άουτ. Έτσι το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος του παιχνιδιού, το οποίο οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν με 10 καθώς στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Γιοβάνοβιτς με δεύτερη κίτρινη.
MVP: 
Το δίχως άλλο ο Μπαράλες. Σε έναν αγώνα όπου δεν έκαναν αίσθηση και πολλοί παίκτες ο άσος του Αστέρα έκανε την δουλειά του, έβαλε γκολ και έδωσε στην ομάδα του μία πολύτιμη νίκη. Έφτασε έτσι τα 3 τέρματα στο πρωτάθλημα.
Αδύναμος κρίκος: 
Άμυνα αλλά και άξονας του Εργοτέλη δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε. Η οπισθοφυλακή “λάθεψε” στην φάση του γκολ του Μπαράλες ενώ το κέντρο δεν ήταν όσο δημιουργικό όσο έπρεπε. Όταν "ξύπνησαν" προς το τέλος οι επιθετικογενείς παίκτες και λειτούργησαν κάποιες αλλαγές ήταν πια πολύ αργά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου