Τελευταία Νέα

24/11/13

12η Aγωνιστική Super League : ΑΕΛ Καλλονής - Πλατανιάς 1-0

                                 Κούκλα, κούκλα!
Η Καλλονή επικράτησε 1-0 του Πλατανιά στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ χάρη σε ένα όμορφο γκολ του Καζάκη στο 65' και πανηγύρισε τρίτη σερί νίκη στη Super League.
Μετά από δύο ματς που χρησιμοποίησε ως έδρα το "Κλεάνθης Βικελίδης", η Καλλονή επέστρεψε στο Ολυμπιακό Στάδιο και παρότι ήταν σαν να... αγωνίστηκε κεκλεισμένων των θυρών (απειροελάχιστος ο κόσμος στις εξέδρες) απέναντι στον Πλατανιά, πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και έφτασε στους 18 πόντους.
Το ματς προσέφερε ελάχιστες συγκινήσεις στο πρώτο 45λεπτο όπου η ισοπαλία χωρίς σκορ αντιπροσωπεύει πλήρως την εικόνα, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο οι τυπικά γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, έψαξαν περισσότερο το γκολ και τελικά ανταμείφθηκαν στο 65'.
Τότε, μετά από πάσα του Μαρσέλο και κόντρα σε σώματα, ο Καζάκης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με έξυπνο πλασέ νίκησε τον Γιωργαλλίδη για να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη σε ένα κρίσιμο σημείο στο ματς.
Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου να παίρνουν τον έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας απέναντι σε έναν αντίπαλο που οπισθοχώρησε υπερβολικά, όμως πέρα από 2-3 μικροευκαιρίες δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά και το 1-0 υπέρ της Καλλονής ήταν το τελικό σκορ.
Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα της Μυτιλίνης έφτασε στους 18 βαθμούς (μετράει τρεις σερί νίκες) ενώ στον αντίποδα ο Πλατανιάς έμεινε στους 11 πόντους (πρώτη ήττα για Αναστόπουλο στον πάγκο), τρεις περισσότερους από τις ομάδες που βρίσκονται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: ΟΑΚΑ.
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθήνα)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Κωστάρας (Αιτωλοακαρνανίας).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕΛ Καλλονής (Ματζουράκης): Χογκ, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Μαρσέλο, Φαρία, Μανούσος (85' Γάλας), Λεοζίνιο (77' Σιλιγαρδάκης), Γκαρσία, Καζάκης (80' Περόνε).
Πλατανιάς (Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φερνάντες, Φαΐσκα, Ιντζίδης, Ραφαέλ, Τετέ (63' Σιώπης), Αγκιλέρα, Μπέλιτς, Γουνδουλάκης (77' Μπεριάν), Κάταϊ (68' Μοράλ), Τόρες.
Γκολ: Καζάκης (65').
Κίτρινες: Καζάκης (18'), Μανούσος (45+1') / Τετέ (40').

Ο αγώνας:

Οι δύο ομάδες μπήκαν κάθε άλλο παρά φουριόζες στο ξεκίνημα του αγώνα, με το παιχνίδι να είναι αρκετά αναγνωριστικό και την Καλλονή να διατηρεί μία ελαφρά πλην ανούσια υπεροχή, με την πρώτη πάντως καλή στιγμή να έρχεται από τους φιλοξενουμένους.
Ο Μπέλιτς έκανε μία πολύ όμορφη ατομική ενέργεια από τα δεξιά καθώς πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα και την τεχνική του και την κατάλληλη στιγμή "έκοψε' για τον Τόρες, με το πλασέ του Ισπανού επιθετικού πάνω στην κίνηση να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι.
Παίζοντας κυρίως από τα άκρα οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και στο 23' είχαν και δεύτερη καλή στιγμή και πάλι με τον Τόρες.
Ο Τετέ έκανε έξυπνη κάθετη μπαλιά και ο σέντερ φορ των "ερυθρολεύκων" κινήθηκε στην πορεία της μπάλας αποσπώντας την από τον εξερχόμενο Χογκ, κατάφερε να γυρίσει γρήγορα το σώμα του και να κάνει το πλασέ με το αριστερό όμως ο γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ.
Η Καλλονή είχε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 26' αλλά το σουτ του Μαρσέλο λίγο έξω από την περιοχή βρήκε στο σώμα του Ιντζίδη και έφυγε κόρνερ, και το ημίωρο την βρήκε να υπερέχει στην κατοχή της μπάλας (55%-45%) χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει τον Γιωργαλλίδη.
Αυτό όμως έγινε στο 36' όταν δημιούργησε και την πρώτη της μεγάλη φάση στο ματς, η οποία ξεκίνησε από ωραία ενέργεια από τα πλάγια. Ο Ποντάνι ελίχτηκε από τα αριστερά και έβγαλε καλοζυγισμένη σέντρα, με τον Καζάκη να παίρνει τη γυριστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι που έστειλε τη μπάλα σύριζα άουτ.
Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση σε ένα μέτριο ποιοτικά πρώτο μέρος που βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν πάνω-κάτω τις ίδιες ευκαιρίες (3 τελικές η Καλλονή - 4 ο Πλατανιάς), χωρίς όμως κάποια από τις δύο να έχει "πείσει" πως άξιζε να βρίσκεται μπροστά στο σκορ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε υποτονικά, όπως και το πρώτο, όμως μέσα σε ένα δίλεπτο το ματς στο βροχερό ΟΑΚΑ "πήρε φωτιά".
Η αρχή έγινε στο 54' με την Καλλονή να χάνει τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ: ο Γκαρσία έκανε έξοχη σέντρα από τα αριστερά βάζοντας φάλτσο, ο Καζάκης σημάδεψε με το κεφάλι το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μανούσος την έστειλε πάνω από το δοκάρι με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής!
Η φάση αυτή "ξύπνησε" και τους Κρητικούς που στο 56' απείλησαν με την "σταθερή αξία" τους στην επίθεση, τον Τόρες, ο οποίος έκανε το σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, υποχρεώνοντας τον Χογκ σε δύσκολη επέμβαση.
Μετά όμως από δύο χαμένες προσωπικές ευκαιρίες στο ματς, ο Καζάκης δεν ήταν διατεθειμένος να πετάξει στα σκουπίδια και τρίτη και έτσι στο 65' νίκησε τον Γιωργαλλίδη.
Ο Μαρσέλο έκανε μπαλιά-τρύπα στην άμυνα του Πλατανιά, αυτή από κόντρα έφτασε στον Έλληνα επιθετικό και εκείνος πρόλαβε την έξοδο του γκολκίπερ του Πλατανιά για το 1-0, που σήμανε και το πρώτο του γκολ στη φετινή Super League σε 10 αγώνες.
Με το 1-0 στην πλάτη, ο Πλατανιάς προσπάθησε να αντιδράσει για να μη φύγει με άδεια χέρια από την Αθήνα, με τα σουτ των Μοράλ (72') και Μπεριάν (79") να μην προβληματίζουν ωστόσο τον Χογκ.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Καλλονή οπισθοχώρησε μαζικά (όλοι σχεδόν οι παίκτες της αμύνονταν στο ύψος της μεγάλης περιοχής τους) και ο Πλατανιάς πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση όμως το γκολ δεν ήρθε.
Στο 92' ο Μοράλ έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο 93' ο Χογκ μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Σιώπη, ενώ το σουτ του Μοράλ κόπηκε στο 94', με την Καλλονή να κρατάει έτσι ένα πολύτιμο "τρίποντο" στη μάχη για παραμονή.

Ο MVP:

Ο Γιάννης Ματζουράκης προτίμησε τον Καζάκη στην κορυφή της επίθεσης αντί του Περόνε (προερχόταν από τραυματισμό και έχασε σημαντικό αριθμό προπονήσεων τις δύο τελευταίες εβδομάδες) και εκείνος τον έβγαλε ασπροπόσωπο. Ο 30χρονος επιθετικός είχε καλές τοποθετήσεις στον αγωνιστικό χώρο, έχασε την μοναδική μεγάλη φάση της ομάδας του στο πρώτο μέρος, ατύχησε με το οριζόντιο δοκάρι στο 54' και στο 65' είχε εξαιρετικό τελείωμα χαρίζοντας τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στους νεοφώτιστους.

Η απογοήτευση:

Το γεγονός πως η Καλλονή δεν έχει καταφέρει ακόμα να παίξει στη φυσική της έδρα και αναγκάζεται να δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια της είτε στο Ολυμπιακό Στάδιο ή στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Απόψε το πρόγραμμα είχε... ΟΑΚΑ, με την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη να παίρνει τη νίκη μπροστά σε ένα σχεδόν άδειο στάδιο, με τις άσχημες καιρικές συνθήκες να συμβάλλουν ώστε να βρεθούν στο πλευρό της ελάχιστοι "πιστοί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου