Τελευταία Νέα

24/11/13

12η Aγωνιστική Super League : Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστή την "χρυσή" αλλαγή του Γιάννη Αναστασίου τον Νίκο Καρέλη ο οποίος πέτυχε δυο γκολ στο 84' και στο 90' επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα παίζοντας πολύ καλά κατά διαστήματα. 
Μια πολύ σημαντική νίκη η οποία τον διατήρησε στην ανοδική του πορεία πήρε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 στο άδειο από κόσμο "Απόστολος Νικολαΐδης" έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Νίκο Καρέλη.
Ο νεαρός επιθετικός ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο ματς αντί του Φιγκερόα ήρθε με φόρα από την Εθνική Ελπίδων και τα δυο γκολ που είχε πετύχει σημειώνοντας δυο τέρματα και στο ματς με τον ΠΑΣ και δίνοντας τη νίκη στο Τριφύλλι. Μάλιστα το πρώτο γκολ του είναι εκπληκτικής ομορφιάς ενώ στο δεύτερο ο Μπεργκ δίνει την μπάλα στον Καρέλη προ κενής εστίας καθώς από αυτόν ξεκινάει η όλη φάση.
Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του με αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον Άρη ενώ άλλαξε και το σύστημα των πράσινων. Ο 40χρονος τεχνικός στο 4-3-1-2 που χρησιμοποίησε έβαλε τον Καπίνο στο τέρμα και διατήρησε την ίδια αμυντική τετράδα των Μαρινάκη, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλου και Νάνο.
Στην μεσαία γραμμή διατήρησε τους Ζέκα, Λαγό και Μέντες με τον Ολλανδό μέσο να είναι αυτός που ήταν μπροστά από τα δυο στόπερ ενώ μπροστά τους σε ελεύθερο χώρο έπαιζε ο Πράνιτς ο οποίος επανήλθε στην ενδεκάδα. Το δίδυμο της επίθεσης ήταν οι Μπεργκ και Φιγκερόα.
Από την άλλη ο Σάκης Τσιώλης στην δεύτερη επίσκεψη του στην Λεωφόρο (είχε αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και ως προπονητής του Αστέρα Τρίπολης) αρχικά παρέταξε την ομάδα με ένα 4-1-4-1 με τον Βελλίδη στα γκολπόστ, τους Ντάσιο, Τζημόπουλο, Κολοβέτσιο και Λίλα στην άμυνα, μπροστά τους τον Τσουκαλά και πιο μπροστά στην τετράδα της μεσαίας γραμμής από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Βίλα, Ντε Βινσέντι, Κοροβέση και Τσάβες και κορυφή τον Ίλιτς.
Στο 20' βλέποντας τον Παναθηναϊκό να είναι κυρίαρχος άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 με τον Κοροβέση ως αριστερό μπακ και τον Λίλα στα χαφ. Οι φιλοξενούμενοι έτσι κατόρθωσαν να κλείσουν κάπως το κέντρο και να βγουν και στην επίθεση χωρίς όμως να δημιουργήσουν προβλήματα στο τριφύλλι. Μάλιστα ο τεχνικός του ΠΑΣ αναγκάστηκε να βγάλει τον Τσάβες στο 24' και να περάσει στην θέση του τον Ρουμπουλάκου. 
Στο δεύτερο μέρος οι δυο προπονητές πέρα από τις αλλαγές που έκαναν δεν άλλαξαν καθόλου τον σχηματισμό τους και προσπάθησαν εκμεταλλευόμενοι ο καθένας τα όπλα του να φτάσει στην νίκη.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαΐδης".
Διαιτητής: Λιαχούδης Γ. (Μακεδονίας).
Βοηθοί: Δημητριάδης Λ. (Μακεδονίας), Μερκενίδης Κ. (Μακεδονίας).
Συθνέσεις:
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος (60' Κουτρουμπής), Νάνο, Λαγός (70' Ατζαγκούν), Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Φιγκερόα (61' Καρέλης), Μπεργκ.
ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Ντάσιος, Λίλα, Βίλα, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Ντε Βινσέντι, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Τσάβες (24' Ρουμπουλάκου, 60' Κεϊτά), Ίλιτς.
Γκολ: 32' Μπεργκ, 84' 90' Καρέλης/ 50' Ντε Βινσέντι.
Κίτρινες κάρτες: 59' Σίλντενφελντ, 68' Μέντες/ 59' Ντε Βινσέντι.

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να πάρει το προβάδισμα στο σκορ με ένα γρήγορο γκολ. Στο 7' ο Φιγκερόα με μια ωραία προσπάθεια πέρασε δυο αντιπάλους του μπήκε στην περιοχή και σούταρε με τον Κολοβέτσιο τελευταία στιγμή να διώχνει με σωτήριο τάκλιν.
Έξι λεπτά αργότερα οι πράσινοι βγήκαν ωραία στην επίθεση με την μπάλα να φτάνει στον Νάνο, αυτός έβγαλε πανέμορφη σέντρα προς τον Μπεργκ. Ο Σουηδός πήρε την κεφαλιά και ο Βελίδης με ωραία επέμβαση έσωσε την ομάδα του.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ ήρθε στο 21' όταν ο Κοροβέσης μπήκε μέσα στην περιοχή κέρδισε μια κόντρα και σούταρε με την μπάλα να κόβεται από τον Καπίνο με τα πόδια.
Γκολ με τακουνάκι.
Το γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 32' με τον Μπεργκ και τακουνάκι του Σουηδού. Ο Πράνιτς από τα δεξιά πέρασε τον αντίπαλο του σούταρε από το ύψος της περιοχής και ο Βελλίδης δύσκολα μπλόκαρε αρχικά και έστειλε την μπάλα στον στον Μπεργκ ο οποίος με τακουνάκι έβαλε το γκολ. 
Στο 43' οι πράσινοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να κάνουν το 2-0 όταν ο Μπεργκ από τα δεξιά πέρασε τον Τζημόπουλο πολύ όμορφα αλλά το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε έξω.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και πάλι κοντά στο γκολ όταν στο 46' ο Μαρινάκης έκανε την σέντρα από τα δεξιά ο Ντάσιος βρήκε την μπάλα με το γόνατο και την έστειλε σύριζα έξω.
Ισοφάρισε με Ντε Βινσέντι.
Στο 50' ο ΠΑΣ έφερε το ματς στα ίσια όταν ο Ίλιτς πέρασε τον Τριανταφυλλόπουλο από τα αριστερά και γύρισε προς τον Ντε Βινσέντι ο οποίος βγήκε μπροστά από τον Μαρινάκη και σκόραρε από το ύψος του πέναλτι.
Για τα επόμενα είκοσι λεπτά δεν υπήρχε φάση εκατέρωθεν παρά μόνο κάποιες αψιμαχίες με την πιο σοβαρή στο 60' όταν ο Ντε Βινσέντι έσπρωξε τον Σίλντενφελντ αυτός βρήκε τον Καπίνο με τον γκολκίπερ του τριφυλλιού να ζαλίζεται και τους δυο παίκτες να παίρνουν κίτρινη κάρτα.
Οι δυο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους με τον Καρέλη αντί του Φιγκερόα και τον Ατζαγκούν αντί του Λαγού και ο Παναθηναϊκός πήρε πνοή.
Στο 74' οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι και ο Κουτρουμπής έσωσε σωτήρια με τάκλιν σουτ του Ίλιτς μέσα από την περιοχή. 
Στο επόμενο λεπτό ο Ατζαγκούν έκανε την μπαλιά προς τον Μπεργκ αλλά η κεφαλιά του Σουηδού ήταν εύκολη λεία για τον Βελλίδη.
Δυο γκολ από τον Καρέλη. 
Ο Παναθηναϊκός αύξανε ολοένα την πίεση του και στο 80' ο Μπεργκ πίεσε έκλεψε την μπάλα αλλά ο Ατζαγκούν που έγινε αποδέκτης της μπάλας μπήκε στην περιοχή και σούταρε αλλά έπιασε ο Βελλίδης. Στο αμέσως επόμενο λεπτό νέο σουτ του Ατζαγκούν η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. 
Στο 84' οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν όταν ο Καρέλης πήρε όμορφα την μπάλα από τον Πράνιτς με ωραία κίνηση γύρισε και απέφυγε δυο αντίπαλους και με σουτ καθώς έπεφτε νίκησε τον Βελλίδη.
Στο 90' ο Κουτρουμπής έκανε την μπαλιά προς τον Καρέλη ο οποίος την άφησε κάτω από τα πόδια, ο Μπεργκ έφυγε πίσω από την πλάτη της άμυνας τετ α τετ με τον Βελλίδη αλλά δεν θέλησε να τελειώσει ο ίδιος την φάση δίνοντας σίγουρο γκολ στον επερχομενο Καρέλη που έκανε το 3-1.
Φάσεις και στις καθυστερήσεις.
Οι πράσινοι και μετά το 3-1 είχαν άλλη μια καλή στιγμή στο 92' όταν ο Ζέκα έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ τετ α τετ με τον Βελλίδη πλάσαρε αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έπιασε την μπάλα.
Στο 94 και ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε μια καλή στιγμή με τον Ίλιτς όταν μπήκε στην περιοχή πλάσαρε αλλά ο Καπίνο έπεσε και μπλόκαρε κρατώντας το 3-1. 

MVP:

Χωρίς αμφιβολία ο Νίκος Καρέλης. Ο 20χρονος άσος πέτυχε τα δυο του πρώτα γκολ με την πράσινη φανέλα και έδειξε ότι αξίζει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Απογοήτευση:

Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Φιγκερόα ο οποίος δεν βοήθησε όσο χρειάστηκε τους πράσινους ενώ έδειξε να έχει και νεύρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου