Τελευταία Νέα

21/12/13

17η Aγωνιστική Super League : Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 0-5

Ο Ολυμπιακός πέρασε με το εκκωφαντικό 0-5 από το "Γεώργιος Καμάρας", ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.
Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην αυλαία του πρώτου γύρου της Super League ο Ολυμπιακός, επικρατώντας με σκορ του Απόλλωνα Σμύρνης στο "Γεώργιος Καμάρας".
Παράλληλα οι "ερυθρόλευκοι" κατέρριψαν το αήττητο εκτός έδρας ρεκόρ τους που κρατούσε από το 1974, φτάνοντας τα 30 παιχνίδια δίχως ήττα μακριά από το "Γ. Καραϊσκάκης", μετρώντας σε αυτό το σερί 26 νίκες και 4 ισοπαλίες.
Ο Λόρι Σάντσες ξεκίνησε με τους Τζόρβα, Χατζηζήση, Δεληζήση, Άλβαρες, Κανακούδη, Κόρμπο, Τσοκάνη, Αργυρόπουλο, Γκουέλα, Μπάρκογλου και Πετρόπουλο στην βασική ενδεκάδα του Απόλλωνα Σμύρνης, προτιμώντας μια διάταξη 4-4-1-1.
Ο Μίτσελ από την πλευρά του είχε στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού τους  Ρομπέρτο, Τόρες, Μανωλά, Σιόβα, Μπονγκ, Μασάντο, Σαμάρη, Φουστέρ, Κάμπελ, Ντομίνγκες και Ολαϊτάν, σε διάταξη 4-2-3-1.
Μετά από ένα στείρο πρώτο 25λεπτο, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο τις στημένες φάσεις και πέτυχε τρία γκολ στο 26', το 31' και το 41', με σκόρερ κατά σειρά τους Φουστέρ, Μανωλά και Σάμαρη, διαμορφώνοντας το 0-3 του πρώτου ημιχρόνου.
Οι ελάχιστες ελπίδες των γηπεδούχων για κάτι καλό στο ματς εξανεμίστηκαν με την αποβολή του Κανακούδη στο 53' και ο Σαβιόλα, που στην ανάπαυλα είχε αντικαταστήσει τον Ντομίνγκες, σημείωσε ακόμη δύο γκολ για τον Ολυμπιακό φτάνοντας το σκορ στο τελικό 0-5.

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας".
Διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου).
Α' Βοηθός: Γεώργιος Σταυρουλάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου).
Β' Βοηθός: Κωνσταντίνος Ποντίκης (ΕΠΣ Πρεβέζης).
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (ΕΠΣ Θεπρωτίας).
Παρατηρητής: Ηλίας Μαζαράκης (ΕΠΣ Άρτας).
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Άλβαρες, Κανακούδης, Κόρμπος (84' Τσεμπερίδης), Τσοκάνης, Αργυρόπουλος, Γκουέλα (66' Έγκον), Μπάρκογλου (57' Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ, Μασάντο (65' Ιμπαγάσα), Σαμάρης (58' Μανιάτης), Φουστέρ, Κάμπελ, Ντομίνγκες (46' Σαβιόλα), Ολαϊτάν.
Γκολ: - / 26' Φουστέρ, 31' Μανωλάς, 41' Σάμαρης, 63' και 80' Σαβιόλα.
Κίτρινες: 27' Κανακούδης, 29' Πετρόπουλος, 53' Κόρμπος, 68' Χατζηζήσης / 36' Τόρες, 70' Φουστέρ.
Κόκκινες: 53' Κανακούδης (2η κίτρινη) / -.

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του αγώνα, με τους γηπεδούχους ωστόσο να πρεσάρουν σωστά λίγα μέτρα κάτω από την σέντρα, απορροφώντας δίχως κόπο την πίεση των "ερυθρολεύκων". Ο Σάντσες είχε δώσει εντολή στον Μπάρκογλου να ακολουθεί την κίνηση του Σάμαρη, προκειμένου να δυσκολέψει την πρώτη πάσα για τους φιλοξενούμενους.
Τα λάθη στην μεσαία γραμμή ήταν αρκετά, ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε επιθετικές λύσεις στα άκρα, την ίδια στιγμή που και ο Απόλλωνας δεν μπορούσε να φανεί απειλητικός όταν είχε την κατοχή της μπάλας.
Πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα αυτή του 17ου λεπτού, όταν ο Ολαϊτάν κινήθηκε ωραία από δεξιά και γύρισε στον Ντομίνγκες, που μέσα από την μικρή περιοχή βρήκε πολλά σώματα μπροστά του με μοναδικό κέρδος ένα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Βρήκε την λύση στα στημένα.
Αντίθετα με το 26ο λεπτό της αναμέτρησης, όπου ένα στημένο του Μασάντο είχε συνέπεια να ανοίξει το σκορ στο "Γ. Καμάρας". Ο Πορτογάλος εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά, ο Σιόβας πιεζόμενος δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε, με την μπάλα να καταλήξει στον Φουστέρ που με πλασέ πάνω στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής και δεξιά, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Τζόρβα για το 0-1 υπέρ του Ολυμπιακού.
Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν και δεύτερο τέρμα στο 31'. Ο Ντομίνγκες από δεξιά εκτέλεσε ένα φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, με τον Μανωλά να γίνεται κάτοχος της μπάλας μετά από την αναμπουμπούλα στην περιοχή του Απόλλωνα και με αριστερό σουτ να την στέλνει στα δίχτυα για το 0-2.
Η... α λα Ζαρντίμ τριλογία των γκολ από στημένες φάσεις για τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε στο 41', όταν από νέα εκτέλεση κόρνερ του Ντομίγκες από δεξιά, ο Σάμαρης έκανε την κίνηση στο πρώτο δοκάρι και με εντυπωσιακό σουτ πάνω στην κίνηση έδωσε στην μπάλα πορεία προς το απέναντι παραθυράκι του Τζόρβα για το 0-3 του πρώτου ημιχρόνου.
Με δέκα από νωρίς οι γηπεδούχοι, κεφάτος ο Σαβιόλα.
Με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου, ο Σαβιόλα πήρε την θέση του Ντομίνγκες και στο 47' λίγο έλειψε να σκοράρει αλλά η προβολή του Άλβαρες ήταν σωτήρια για τους γηπεδούχους. ο παιχνίδι για τον Απόλλωνα τελείωσε ουσιαστικά στο 53', όταν ο Κανακούδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για έντονη διαμαρτυρία. Επτά λεπτά αργότερα ο νεοεισελθών (αντί του Σάμαρη) στο ματς Μανιάτης, σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Τζόρβα με σουτ εντός περιοχής και ο Κάμπελ στην επαναφορά έστειλε την μπάλα άουτ.
Το τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού δεν άργησε να έρθει, με τον Σαβιόλα δράστη στο 63'. Μανιάτης και Ολαϊτάν άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο πρώτος την γύρισε στον Αργεντίνο που εκτέλεσε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων παρά την προσπάθεια του να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την ομάδα του.
Άρωμα... Αργεντινής είχε το 5ο τέρμα των Πειραιωτών στο ματς στο 80ο λεπτό. Ο Ιμπαγάσα ξεκίνησε την φάση, Ολαϊτάν και Κάμπελ έβαλαν τις πινελιές τους και ο Σαβιόλα με δυνατό αριστερό σουτ τέλειωσε την φάση, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.
Ο Ολυμπιακός έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο τον πρώτο γύρο της Super League, που τον βρήκε στην κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Ο Απόλλων αντίθετα παρέμεινε στα χαμηλά πατώματα και συνεχίζει την μάχη για την παραμονή του στην κατηγορία.

MVP της αναμέτρησης:

Δεν ήταν λίγοι οι διακριθέντες για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι, ωστόσο ο Σαβιόλα με δύο γκολ σε 45 λεπτά συμμετοχής και την εν γένει παρουσία του ήταν ο πρώτος μεταξύ ίσων.

Η απογοήτευση:

Ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων Κανακούδης βρήκε τον μπελά του με τον Κάμπελ, τον οποίο μετά βίας σταμάτησε μια δύο φορές στο ματς. Συν τοις άλλοις άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες από πολύ νωρίς βάζοντας "ταφόπλακα" στις όποιες ελπίδες του Απόλλωνα να διεκδικήσει κάτι στην αναμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου