Τελευταία Νέα

23/12/13

17η Aγωνιστική Super League : ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 2-1

ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης 2-1
Με κεφαλιά του Λίλα στο 73' ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον Άρη με 2-1 σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι στο οποίο υπήρχε μία κόκκινη για κάθε ομάδα. Λανθασμένη η αποβολή του Τάτου.
Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση του Άρη σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι και μείωσε τη διαφορά του από την πέμπτη θέση στους τρεις βαθμούς.
Σε έναν αγωνιστικό χώρο που ήταν πολύ δύσκολο να παίξει κανείς μπάλα, οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν πολύ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έκαναν πολλά λάθη, έδωσαν πολλές μάχες με τους γηπεδούχους τελικά να είναι εκείνοι που χαμογελούν στο τέλος.
Επί της ουσίας σχεδόν όλες οι καλές στιγμές του αγώνα ήρθαν από στημένες φάσεις, σε ένα παιχνίδι που ήταν ισορροπημένο συνολικά, στο οποίο νίκησε αυτός που έκανε τα λιγότερα λάθη. Έτσι για τους φιλοξενούμενους η χρονιά τελείωσε με τον χειρότερο τρόπο, αφού εκτός από την ήττα ο Άρης παρέμεινε τελευταίος στην βαθμολογία.
Για μία ακόμη φορά οι Θεσσαλονικείς πλήρωσαν την αφέλειά που τους διακατέχει μεσοαμυντικά, αφού τόσο το χέρι του Παπαδόπουλου από το οποίο προέρχεται το πέναλτι όσο και το γκολ του Λίλα είναι μεμονωμένες αμυντικές στιγμές αδράνειας και έλλειψης συγκέντρωσης.
Από εκεί και πέρα, κάθε λόγο για να διαμαρτύρονται για την κόκκινη του Τάτου έχουν στον Άρη με τον Σιδηρόπουλο να είναι συνολικά πολύ κακός και να χάνει τον έλεγχο του αγώνα από τη φάση του 44ου λεπτού και μετά, όταν οι παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Ζωσιμάδων.
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).
Βοηθοί:  Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Κουλά (Ξάνθης).
Συνθέσεις:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΤΣΙΩΛΗΣ): Βελλίδης, Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Στρούνα (46' Μιχαήλ), Λίλα, Τσουκαλάς, Βίλα, Ντε Βινσέντι, Κοροβέσης (78' Μπέριος), Ίλιτς (92' Κρητικός).
ΑΡΗΣ (ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ): Διούδης, Καραγκούνης (86' Σταυρόπουλος), Ηρακλής, Κύργιας, Μαργαρίτης, Οικονομόπουλος, Παπαδόπουλος (80' Καραγιάννης), Τάτος, Τσουμάνης (91' Αγγελούδης), Μανιάς, Αγάνθο.
Γκολ:  51' Ντε Βινσέντι (πεν), Λίλα 73' / 56' Μανιάς.
Κίτρινες κάρτες: 23' Ντε Βινσέντ / 45' Αγάνθο, 50' Ηρακλής, 53' Μανιάς.
Κόκκινες κάρτες: 44' Ντάσιος, / 44' Τάτος.

Ανασκόπηση:

Πάρα πολύ κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν μόνο λάθη. Όχι μόνο δεν μπορούσαν να φτάσουν σε τελικές προσπάθειες, αλλά ούτε να κάνουν καλές επιθέσεις, αφού στην τρίτη-τέταρτη πάσα η μπάλα πήγαινε σε αντίπαλο.
Επόμενο ήταν, λοιπόν, όλες οι καλές φάσεις να βγουν από στημένα με εξαίρεση ένα σουτ του Ίλιτς που η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία. Από εκτέλεση κόρνερ του Παπαδόπουλου και αδυναμία της άμυνας του ΠΑΣ να απομακρύνει ο Οικονομόπουλος έκανε ένα σουτ και ο Βελλίδης μπλόκαρε. Οι εκτελέσεις φάουλ των Αγάνθο και Ντε Βινσέντι έφυγαν αρκετά άουτ, ενώ στο έμμεσο που κέρδισε ο Άρης και εκτέλεσε ο Αγάνθο η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Λίλα.
Ωστόσο, η φάση του ημιχρόνου έγινε ένα λεπτό μετά. Όλα άρχισαν από ένα φάουλ στον χώρο του κέντρου, απόρροια του οποίου ήταν να έρθουν οι παίκτες των δύο ομάδων στα χέρια. Ο Ντάσιος έσπρωξε τον Παπαδόπουλο, ο Τάτος του ζήτησε τον λόγο και ο άσος του ΠΑΣ τον χτύπησε. Ο πρώτος σωστά αποβλήθηκε, σε αντίθεση με τον Τάτο, ο οποίος επίσης είδε κόκκινη κάρτα. Επιπλέον, δεν τιμωρήθηκαν αρκετοί ακόμα που πήραν μέρος στον καβγά όπως οι Βίλα, Παπαδόπουλος.
Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, το οποίο άρχισε πολύ δυναμικά. Στο 50' ο ΠΑΣ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, ο Ντε Βινσέντι το εκτέλεσε, ο Παπαδόπουλος που καθόταν στο τείχος έκανε χέρι κι έτσι οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Ντε Βινσέντι ανέλαβε κι αυτή την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση. Στο 56' ο Μανιάς έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, κέρδισε τη μονομαχία με τον Μιχαήλ, στην οποία υπάρχει και υποψία επιθετικού φάουλ με το χέρι, και με ιδανικό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.
Λίγο μετά τα σουτ των Αγάνθο και Κοροβέση έφυγαν πολύ άουτ, ενώ ο Διούδης μπλόκαρε στο 60' κεφαλιά του Βίλα. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, αλλά μία στημένη φάση ακόμα αρκούσε στον ΠΑΣ για να βρεθεί και πάλι σε θέση οδηγού. Στο 73' ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε φάουλ από πλάγια, ο Λίλα σηκώθηκε ανενόχλητος στον αέρα και με ωραία κεφαλιά έκανε το 2-1. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ με τις δύο ομάδες να μην κάνουν ευκαιρίες στα εναπομείναντα λεπτά, στα οποία ο ΠΑΣ κράτησε το υπέρ του προβάδισμα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

MVP της αναμέτρησης:

Δεν υπήρξε παίκτης που συγκέντρωσε πάνω του όλα τα βλέμματα, όμως, ο Τόμας Ντε Βινσέντι, στην τελευταία του παράσταση στα Ιωάννινα έκανε ό,τι μπορούσε για να πάρει ο ΠΑΣ τη νίκη έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ.

Η απογοήτευση:

Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν αναμφίβολα ο Σιδηρόπουλος. Στο αγωνιστικό σκέλος ο Παπαδόπουλος δεν ήταν καλός, δεν μπόρεσε να πάρει τις περισσότερες μάχες που έδωσε, ενώ έκανε και χωρίς λόγο το πέναλτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου