Τελευταία Νέα

26/1/14

21η Aγωνιστική Super League : Skoda Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-2


Χάρη σε τέρματα των Ολαϊτάν (24') και Ιμπαγάσα (89'), ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τα Πηγάδια, σε ένα επεισοδιακό ματς με δύο αποβολές, μια για κάθε ομάδα.

Με αυτή την επιτυχία του, ο Ολυμπιακός συνέχισε αήττητος την πορεία του στην Super League και παράλληλα διατήρησε το +11 από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ.
Το παιχνίδι ήταν καλό στο πρώτο ημίχρονο, με εκατέρωθεν σημαντικές φάσεις για τους δύο αντιπάλους και τον Ολυμπιακό να στέκεται πιο αποτελεσματικός ανοίγοντας το σκορ με τον Ολαϊτάν. Στις αρχές της επανάληψης τα πράγματα έγιναν εξαιρετικά δύσκολα για τους γηπεδούχους εξαιτίας της ανόητης αποβολής του Ντε Γκούζμαν με 2η κίτρινη κάρτα.
Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το γεγονός και στο 73' έμεινε επίσης με 10 παίκτες στο παιχνίδι μετά την αποβολή του Χολέμπας με απευθείας κόκκινη για χτύπημα σε αντίπαλο. Ο Ιμπαγάσα ήταν αυτός που "κλείδωσε" την νίκη για τους φιλοξενούμενους με το γκολ που πέτυχε στο 89'.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Skoda Ξάνθη Arena".
Διαιτητές: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων).
Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης (ΕΠΣ Κορινθίας), Πολυχρόνης Κωστάρας (ΕΠΣ Αιτ/νίας).
Τέταρτος: Δημήτρης Θάνος (ΕΠΣ Γρεβενών).
Παρατηρητής: Ιωάννης Σπυρόπουλος (ΕΠΣ Φθιώτιδος).
Συνθέσεις:
Skoda Ξάνθη (Ράιαν Μάουρερ): Τσέμα, Μπέρτος, Γούτας, Βάλλας, Ντε Γκούζμαν, Φλίσκας (83' Ράνος), Βασιλακάκης, Τριάδης (61' Σολτάνι), Μάνταλος, Κάλβο, Σολάρι (61' Κομεσίδης).
Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ (77' Μπονγκ), Ντομίνγκες (68' Ιμπαγάσα), Φουστέρ (86' Εντινγκά), Ολαϊτάν.
Γκολ: -/ 24' Ολαϊτάν, 89' Ιμπαγάσα.
Κίτρινες κάρτες: 43' Ντε Γκούζμαν / 38' Φουστέρ, 79' Μπονγκ.
Κόκκινες κάρτες: 48' Ντε Γκούζμαν (2η κίτρινη) / 73' Χολέμπας.

Ανασκόπηση αγώνα:

Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο τέταρτο αγώνα για τις δύο ομάδες, με την αναμέτρηση σταδιακά να αποκτά ρυθμό και φάσεις μπροστά από τα δύο καρέ. Από κάθετη μεταβίβαση του Φουστέρ στο 18', ο Ολαϊτάν ξεχύθηκε μόνος του απέναντι στον Τσέμα αλλά το τελείωμα του με το αριστερό ήταν πολύ κακό.
Η Ξάνθη απάντησε αμέσως μετά με την μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Τριάδη που "κυνήγησε" αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί ιδανικά το λάθος του Ρομπέρτο. Στο 24' οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν το γκολ που ζητούσαν, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Ντομίνγκες ο Ολαϊτάν πήρε το αίμα του πίσω και με κοντινό σουτ μετά από αναμπουμπούλα στην μικρή περιοχή της Ξάνθης, άνοιξε το σκορ.
Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι τρία λεπτά αργότερα, με τον Βάλλα να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι με κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Κάλβο! Ο Τσέμα στο 37' αντέδρασε σωτήρια στο σουτ του Μανιάτη, φάση που ήταν και η τελευταία σημαντική του πρώτου ημιχρόνου.
Από νωρίς με 10 η Ξάνθη, ακολούθησε ο Χολέμπας.
Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η Ξάνθη αναγκάστηκε να συνεχίσει με αριθμητικό μειονέκτημα στο παιχνίδι εξαιτίας της ανόητης αποβολής του Ντε Γκούζμαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μοιραία το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του πρώτου μέρους, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν έναν παίκτη λιγότερο στο γήπεδο και οι φιλοξενούμενοι αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις τους με συνέπεια να μην φτάνουν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή.
Στο 73', ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε επίσης να μείνει με 10 παίκτες στο γήπεδο καθώς αποβλήθηκε ο Χολέμπας για χτύπημα στον Σολτάνι. Ένα σουτ του Μάνταλου στο 87' πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο και από ασίστ του Ολαϊτάν δύο λεπτά αργότερα, ο Ιμπαγάσα σε κενή εστία "σκότωσε" το παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με 2-0 για τον Ολυμπιακό. Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα του Αργεντίνου σε επίπεδο πρωταθλήματος με την φανέλα των "ερυθρολεύκων".

Ο MVP της αναμέτρησης:

Αναμφισβήτητα ο Μάικλ Ολαϊτάν. Ορεξάτος και με μπόλικη ενέργεια ο Νιγηριανός άσος, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στα Πηγάδια και έδωσε την ασίστ στον Ιμπαγάσα για το τελικό 2-0.

Η απογοήτευση:

Χωρίς... αντίπαλο ο Ντε Γκούζμαν. Πήρε μια εντελώς αχρείαστη δεύτερη κίτρινη κάρτα - αποβολή στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο την ώρα που ήδη βρισκόταν πίσω στο σκορ με 1-0. Εκεί ουσιαστικά χάθηκαν και οι όποιες ελπίδες της Ξάνθης να πάρει κάτι από το ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου