Τελευταία Νέα

31/1/14

5η Aγωνιστική Top-16 Euroleague E' Όμιλος : Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 56-63


Ο Παναθηναϊκός πάλεψε για μία ακόμα φορά με όπλο την άμυνα του, αλλά η κακή του επιθετική του εικόνα έφταιξε για την ήττα από την Μπαρτσελόνα με σκορ 63-56 στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τον Παναθηναϊκό στο TOP-16, ο οποίος δεν τα κατάφερε κόντρα στην Μπαρτσελόνα και έχασε μέσα στο ΟΑΚΑ με σκορ 63-56 για την 5η αγωνιστική.
Οι "πράσινοι" δεν έπαιξαν καθόλου καλά, ήταν νευρικοί στην επίθεση, έκαναν τραγικά λάθη και τελικά δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το αήττητος της έδρας τους.
Ακόμα και στο τελευταίο πεντάλεπτο που η Μπαρτσελόνα ήταν άστοχη, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί και να απειλήσει περισσότερο. Τα 20 λάθη λένε πολλά καθώς οι "πράσινοι" πούλησαν πολλές φορές την μπάλα και δεν κατάφεραν να ελέγξουν σε κανένα σημείο του αγώνα το ρυθμό, όντας υποχρεωμένοι να ακολουθούν συνεχώς στο σκορ.
Ο Ναβάρο έμεινε στον 1 πόντο, αλλά η Μπαρτσελόνα πήρε σημαντικές βοήθειες από τους Χουέρτας, Παπανικολάου οι οποίοι και οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη με 17 και 14 πόντους αντίστοιχα. Έτσι, οι Καταλανοί κατάφεραν να παραμείνουν η μοναδική αήττητη ομάδα στο TOP-16 και έφτασαν τις 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.
Την ερχόμενη εβδομάδα στη Μάλαγα κόντρα στη Ουνικάχα μοιάζει πλέον με επιβλητική ανάγκη, καθώς τα πράγματα δυσκολεύουν και μπερδεύονται στον όμιλο των δύο ελληνικών ομάδων.
Ο αγώνας
Με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και και Λάσμε ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός... Από την άλλη, Ναβάρο, Χουέρτας, Παπανικολάου, Λόρμπεκ και Τόμιτς. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 8-2 στο 3' με τον Έλληνα φόργουορντ να αποδοκιμάζεται έντονα επειδή κρεμάστηκε από το καλάθι του Παναθηναϊκού. Στο τετράλεπτο μετά το τζάμπολ ο Πεδουλάκης υποχρεώθηκε να πάρει τάιμ άουτ, καθώς οι ψηλοί της Μπαρτσελόνα έκαναν πάρτι μέσα στη ρακέτα και έχτισαν από νωρίς διαφορά 8 πόντων (10-2, 4-12).
Με τρίποντο του Ματσιούλις, οι "πράσινοι" αντέδρασαν μειώνοντας από το 15-4 σε 15-11, αλλά ο Χουέρτας απάντησε αμέσως φτάνοντας τους 8 πόντους στο ματς (14-18). Όσους πόντους δηλαδή δεν είχε δεχτεί ο Παναθηναϊκός από τον Ναβάρο, τους δέχτηκε από τον Χουέρτας. Στα 17,6'' για το τέλος του α' δεκαλέπτου, ο Κάρι με τρίποντη βόμβα έγραψε το 23-22 και έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.
Τους αιφνιδίασε η Μπαρτσελόνα
Με ένα γρήγορο σερί 8-0 από τους Χουέρτας, Νάχμπαρ και Ντόρσϊ, η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 32-23, μόλις στα 2.20'' μετά την έναρξη του β' δεκαλέπτου, υποχρεώνοντας έτσι τον Πεδουλάκη να πάρει άμεσα τάιμ άουτ. Στο 13' ο Μαυροκεφαλίδης πέρασε στο παρκέ, με σαφή εντολή να κοντράρει τους ψηλούς των Καταλανών, ωστόσο αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα.
Έτσι, στα 6.37'' πριν το τέλος του ημιχρόνου, ισοφαρίστηκε η μέγιστη τιμή της διαφοράς με τον Αμπρίνες να γράφει το 23-34. Με τον Ντόρσι στο "5" οι Καταλανοί ήταν καλύτεροι, ολοκληρώνοντας το ημίχρονο στο +12 (32-44).
Αντέδρασε αλλά δεν είχε συνέχεια
Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να κοντράρει την Μπαρτσελόνα και τα κατάφερε μέχρι ενός σημείου. Οι "πράσινοι" μείωσαν σε 39-44 ωστόσο οι Καταλανοί βρήκαν λύσεις για να απαντήσουν και ξέφυγαν πολύ γρήγορα με 9 (39-48) στο 26'.
Με τα σουτ τριών πόντων οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά, αλλά σε κάποια ήταν και άτυχοι, καθώς η μπάλα σε δύο περιπτώσεις δεν τους έκανε το χατίρι σε σουτ έξω από τα 6.75μ.
Μεγάλα σουτ από τους Ισπανούς και δεύτερη ήττα
Με ένα τρίποντο από το... σπίτι του ο Όλεσον έγραψε το 47-55 στο 31' και έδωσε και πάλι ψυχολογία στην Μπαρτσελόνα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν και τα κατάφεραν με τον Διαμαντίδη, ωστόσο ο Χουέρτας μίλησε σε καίριο σημείο του αγώνα μετά απο πολλή ώρα και έγραψε το 51-59 στο 33'.
Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να παίξει καλή άμυνα για να διεκδικήσει τη νίκη και το έκανε σε μία δύο περιπτώσεις, όχι όμως και στο 35' όταν δέχτηκε καθοριστικό τρίποντο από τον Παπανικολάου που έγραψε το 54-62, φτάνοντας τους 14 πόντους. Οι "πράσινοι" προσπάθησαν με τα τρίποντα να μειώσουν, αλλά δεν ήταν εφικτό. Έτσι, το 54-62 έμεινε μέχρι το 38' που ο Ματσιούλις πήγε στις βολές και μείωσε σε 56-62. Οι "πράσινοι" έπαιξαν καλή άμυνα, αλλά τα σουτ των Ματσιούλις και Διαμαντίδη έξω από τα 6.75μ. για άλλη μία φορά δεν βρήκαν στόχο.
Τα δεκάλεπτα: 23-24, 32-44, 47-52, 56-63.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5(1), Κάρι 3(1), Μπατίστ, Φώτσης 9(3), Ούκιτς 2, Λάσμε 13, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 13(1), Γκιστ, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 11(3)
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Πιούλεν, Ντόρσει 4, Σάδα 4, Χουέρτας 17(2), Αμπρίνες 2, Ναβάρρο 1, Τοντόροβιτς, Παπανικολάου 14(2), Όλεσον 5(1), Λόρμπεκ 7(1), Νάχμπαρ 5(1), Τόμιτς 4
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου