Τελευταία Νέα

22/2/14

18η Aγωνιστική Football league 2 : Θύελλα Ραφήνας - ΑΕΚ 1-0

Έπεσε… απ’ τα σύννεφα!
Η ΑΕΚ μπορεί να έχασε αρκετές ευκαιρίες, μπορεί να μην απειλήθηκε, όμως, μία φάση στο 90 αρκούσε για να ηττηθεί από τη Θύελλα Ραφήνας (1-0). Πολύ μεγάλη νίκη για τους γηπεδούχους που πήραν σημαντική βαθμολογική ανάσα.
Δεν είχαν συνέχεια οι καλές εμφανίσεις για την ΑΕΚ, η οποία γνώρισε την πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα. Η Ένωση ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Χάθηκαν ευκαιρίες για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Προβληματική η εικόνα που παρουσίασαν οι "κιτρινόμαυροι" στο δεύτερο ημίχρονο, όταν έδωσαν δικαιώματα και τελικά το πλήρωσαν.
Ιστορική νίκη για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν κυνικοί, εκμεταλλεύτηκαν τη μοναδική επί της ουσίας ευκαιρία που δημιούργησαν και κατάφεραν να πάρουν μία νίκη τεράστιας βαθμολογικής ανάσας στη μάχη που δίνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία. Παρεμπιπτόντως, αποδείχτηκε καταραμένο το Μενίδι, αφού η ΑΕΚ είχε γκελάρει εκεί και με τον Αστέρα Βάρης (1-1).

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Μενιδίου.
Διαιτητής: Μακρυπόδης (Αχαΐας).
Βοηθοί: Γκαβέρας (Αχαΐας), Γκοτσόπουλος (Αχαϊας).
Συνθέσεις:
ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ (Αρχοντάκης): Κατσούλης, Ματζίρος, Καμπάσης, Σερέτης, Τασόπουλος, Ντούνης, Χαρακτίδης (90' Μητρόπουλος), Ανδράλας (85' Πασάς), Γεραγκέλης, Κατσούγκρης, Ραμπαβήλας (69' Δημοσπύρος).
ΑΕΚ (Δέλλας): Βούρας, Τσουκαλάς, Ρόβας, Σταθάκης, Πεταυράκης (53' Πεταυράκης), Κορδέρο, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Γροντής (53 Ράμα), Ντακόλ, Μπρέσεβιτς.
Γκολ: 90' Μητρόπουλος.
Κίτρινες κάρτες: 29' Μαντζώρος, 62' Ντούνης, 65' Κατσούγκρης – 52' Σταθάκης.

Ανασκόπηση:

Ένας επιθετικός μονόλογος της ΑΕΚ ήταν το ημίχρονο, στο οποίο δημιούργησε ευκαιρίες αλλά χωρίς να σκοράρει. Η πρώτη τελική ήρθε από τον Πλατέλλα, ο οποίος δε βρήκε στόχο, ενώ το ίδιο έγινε και στο 9' με τον Γροντή. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν σε αυτό τον ρυθμό και στο 17' έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Από σέντρα του Τσουκαλά ο Μπρέσεβιτς έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Η ΑΕΚ συνέχιζε να απειλεί με κυριότερη φάση αυτή του 29', όταν ο Κατσούλης παραχώρησε κόρνερ ύστερα από απευθείας φάουλ του Πλατέλλα. Ο τερματοφύλακας της Θύελλας Ραφήνας επενέβη και στο 37' όταν απέκρουσε σουτ του Κορδέρο. Αυτή επί της ουσίας ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, αφού στα εναπομείναντα λεπτά δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο.
Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εικόνα της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες της δεν μπήκαν με την ίδια αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο και αυτό ήταν αισθητό. Οι φάσεις που δημιούργησαν ήταν σαφώς λιγότερες, ενώ οι περισσότερες τελικές ήταν άστοχα σουτ εκτός περιοχής.
Ο Κατσούλης, βέβαια, χρειάστηκε και πάλι να επέμβει σε κάποιες φάσεις, αλλά κατά κύριο λόγο απλώς παρακολουθούσε τις προσπάθειες των παικτών της ΑΕΚ να μη βρίσκουν στόχο. Πολύ καλή στιγμή ήταν αυτή του 82' όταν ο Τσουκαλάς έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Λίγο μετά επιβεβαιώθηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και λάθος του Σταθάκη ο Μητρόπουλος βρήκε την μπάλα μπροστά του και δε δυσκολεύτηκε να τη στείλει στην εστία του Βούρα. Ο παίκτης της Θύελλας είχε μπει στο παιχνίδι μόλις δύο λεπτά πριν και αναδείχτηκε στη μορφή του αγώνα, αφού με αυτό το γκολ χάρισε στην ομάδα του μία ιστορική νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου