Τελευταία Νέα

16/2/14

25η Aγωνιστική Super League : Άρης-Βέροια 0-0

Άρης - Βέροια 0-0
Ισόπαλος χωρίς τέρματα έληξε ο τελικός της παραμονής ανάμεσα σε Άρη και Βέροια με τις δυο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο και να παίρνουν από έναν βαθμό.
Eνα ματς που τα είχε όλα, ένταση, πάθος, ευκαιρίες, αλλά όχι γκολ διεξήχθη στο "Κλ. Βικελίδης" με τον Άρη και την Βέροια να αναδεικνύονται ισόπαλοι 0-0 και να μην μπορούν να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο με την Βέροια να είναι καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και τον Άρη να ανεβάζει την απόδοση του στο δεύτερο μέρος και να χάνει κάποιες κλασικές ευκαιρίες.
Μετά από αυτή την ισοπαλία ο Άρης δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την τελευταία θέση αλλά μείωσε την διαφορά από τον Πλατανιά που είναι στην 16η θέση στους τέσσερις ενώ η Βέροια παρέμεινε και αυτή στην 17η θέση με 20 βαθμούς.
Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του "Κλ. Βικελίδης" γνωρίζοντας ότι αυτό το ματς είναι ένας τελικός και για τους δυο και ήξεραν πως όποιος έχανε, χανόταν. Για αυτό και έδωσαν περισσότερη βάση στο αμυντικό κομμάτι και πως θα διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Άρης που αγωνιζόταν και ως γηπεδούχους να φοβάται λίγο παραπάνω και να προσέχει περισσότερο την άμυνα του στο πρώτο ημίχρονο δείχνοντας χώρο στην Βέροια που έφτασε σε κάποιες τελικές προσπάθειες.
Στο δεύτερο μέρος όμως οι πράσινοι πήραν τα ηνία του αγώνα, δημιούργησαν φάσεις και έφτασαν κοντά στο γκολ χωρίς όμως να το βρουν στις προσπάθειες των Αγκάνθο, Τάτου και Μπουγαίδη.
Δεν έλειψε και η ένταση όταν στο 84' αντικείμενα από την εξέδρα χτύπησαν τον Γεωργιάδη με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η αναμέτρηση και να έχουμε και την είσοδο του Λάμπρου Σκόρδα εντός του αγωνιστικού χώρου.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Κλ. Βικελίδης".
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου).
Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης (Ηπείρου), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς).
Συνθέσεις:
Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Βανγέλι, Μπουγαίδης, Γιαννίτσης, Τσουμάνης, Τσιάρας (84' Κουσίδης), Καμινιώτης (70' Οικονομόπουλος), Μανιάς, Τάτος, Μπακασέτας, Αγκάνθο.
Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης. Γεωργιάδης (84' Σιόντης), Σισοκό, Βέρτζος, Αμαραντίδης, Όστοιτς, Βεργώνης, Παυλίδης (78' Τραπ), Καλτσάς (72' Γκονσάλβες), Μπαργκάν, Μπεν.
Κίτρινες κάρτες: 57' Όστοιτς, 65' Τσιάρας, 68' Αγκάνθο, 89' Σιόντης.

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο Άρης αντί να μπει δυνατά στο ματς και να πιάσει από τα μαλλιά την Βέροια έχοντας και την συμπαράσταση του κόσμου του που γέμισε το "Κλ. Βικελίδης" μπήκε νωθρά στην αναμέτρηση.
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την υπεροχή και την κατοχή στο πρώτο μέρος και έγιναν μάλιστα και απειλητικοί για την εστία του Διούδη. Αρχικά στο 8' εγινε το κόρνερ από τα δεξιά με τον Μπαργκάν στο δεύτερο δοκάρι να παίρνει την κεφαλιά και η μπάλα να φεύγει έξω.
Στο 10' ο Μπεν έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και αριστερά αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Διούδης μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. 
Νέα ευκαιρία για την Βέροια στο 17΄ αυτή τη φορά μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά του Καλτσά και κεφαλιά του Παυλίδη στο δεύτερο δοκάρι αλλά και πάλι η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του Άρη.
Στη συνέχεια της αναμέτρησης και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους κυριάρχησαν τα λάθη εκατέρωθεν αλλά και τα φάουλ από τις δυο πλευρές με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα και να μην υπάρξει κάποια άλλη αξιόλογη στιγμή.
Το πρώτο μέρος έκλεισε με την Βέροια να έχει καταγράψει έξι τελικές και τον Άρη μια ενδεικτικό της εικόνας του πρώτου μέρους.
Μπήκε πιο δυνατά ο Άρης.
Στο δεύτερο μέρος ο Άρης βγήκε από το καβούκι του, μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και έψαξε το γκολ που θα του έδινε το τρίποντο. Στο 50' ο Τσουμάνης από τα αριστερά έκανε την σέντρα ο Αγκάνθο από το ύψος του πέναλτι πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο. 
Στο 64' ο Άρης έχασε την καλύτερη του στιγμή όταν ο Τσουμάνης και πάλι έβγαλε την σέντρα ο Τάτος έπιασε το βολ πλανέ αλλά και πάλι το σουτ του έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Καντιμίρη. 
Η Βέροια απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 67' με τον Αμαραντίδη να δίνει στον Καλτσά αλλά το σουτ του επιθετικού των φιλοξενούμενων έπιασε ο Διούδης.
Πίεσαν και άλλο οι γηπεδούχοι.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση τους προς την εστία του Καντιμοίρη και στο 73' ο Μπουγαίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή, με μια τρίπλα βγήκε προς τα πλάγια επιχείρησε το σουτ το οποίο απομάκρυνε ο γκολκίπερ της Βέροιας και εν συνεχεία απομάκρυνε ο Γεωργιάδης. 
Προς τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και μετά την προσωρινή διακοπή στο 89' ο Μπουγαίδης μετά από κόρνερ από τα αριστερά έκανε την κεφαλιά η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Τραπ αλλά ο Μήτσιος το θεώρησε ακούσιο και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.
Η τελευταία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 95' όταν ο Κουσίδης που είχε περάσει ως αλλαγή βγήκε στην επίθεση από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα προς τον Αγκάνθο ο οποίος έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. 

MVP της αναμέτρησης:

Ο Μπαργκάν από πλευράς Βέροιας και ο Τσουμάνης από πλευράς Άρη ήταν οι καλύτεροι της αναμέτρησης για τους δυο συλλόγους. Οι δυο άσοι προσπάθησαν από την πλευρά τους να κάνουν ότι ήταν καλύτερο δυνατό αλλά δεν βρήκαν άξιους συμπαραστάτες.

Η απογοήτευση:

Ο Τάτος εξακολουθεί να απογοητεύει καθώς στον Άρη περιμένουν πολλά περισσότερα από εκείνον και πλην μια καλής ενέργειας δεν είχε τίποτα άλλο αξιόλογο να παρουσιάσει. Αντίθετα είχε και πάλι νεύρα και ένταση στο παιχνίδι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου