Τελευταία Νέα

17/2/14

25η Aγωνιστική Super League : Εργοτέλης-ΟΦΗ 0-1

Ο ΟΦΗ με γκολάρα του Ντουντού, τρία στα τρία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, νίκησε τον Εργοτέλη με 1-0 στο Παγκρήτιο και έδειξε ότι είναι το αφεντικό της Κρήτης. Με δέκα ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Ρομένο.
O OΦΗ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Κρήτης με αντίπαλο τον Εργοτέλη καθώς επικράτησε στο Παγκρήτιο με 0-1 χάρη σε γκολάρα από τον Ντουντού και κάλλιστα μπορεί να πει ότι είναι το αφεντικό της Κρήτης. Οι παίκτες του Σα Πίντο δεν έχουν χάσει κανένα ματς κόντρα σε Εργοτέλη και Πλατανιά έχοντας πετύχει και τις δυο τους νίκες εκτός έδρας ενώ έχουν και δυο ισοπαλίες.
Ο ΟΦΗ με τους τρεις βαθμούς που πήρε έφτασε τους 33 βαθμούς και σταθεροποιήθηκε στην 8η θέση ξεπερνώντας και τον Εργοτέλη στην σχετική κατάταξη ενώ η έτερη ομάδα του Ηρακλείου έμεινε στην 10η θέση. Οι γηπεδούχοι που είχαν δυο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ρομάνο, την κέρδισε ο Ντούντου, και δικαιολογημένα έχουν παράπονα από την διαιτησία του Παππά τόσο για την φάση της κόκκινης στο 71' όσο και για ένα φάουλ πάνω στον Μονακέλο στο 92' που δεν δόθηκε λίγα εκατοστά έξω από την περιοχή. 
Οι γηπεδούχοι είχαν να αντιμετωπίσουν κάποιες σημαντικές απουσίες καθώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είχε στην διάθεση του τον Διαμαντάκο αλλά και τον Σαρρή. Δυο βασικούς ποδοσφαιριστές του στην διάρκεια της σεζόν και ιδίως ο Μονακέλο που έπαιξε στην θέση του Έλληνα φορ δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό.
Από την άλλη ο Σα Πίντο έδωσε φανέλα βασικού στους Ντούντου και Σίσιτς και δικαιώθηκε απόλυτα με την παρουσία κυρίως του πρώτου. Ο Βραζιλιάνος έδινε ηρεμία στον χώρο του κέντρου, έκοβε στην άμυνα και πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ που έδωσε το προβάδισμα και τελικά την νίκη στον ΟΦΗ.
Παράλληλα ήταν και ένας εκ των πρωταγωνιστών στην φάση του 71' καθώς κέρδισε την αποβολή του Ρομένο ο οποίος ναι μεν έκανε κίνηση προς το μέρος του και τον ακούμπησε αλλά ο Βραζιλιάνος άσος του ΟΦΗ έπεσε στο έδαφος λες και τον χτύπησε "κεραυνός" κερδίζοντας ουσιαστικά την αποβολή.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Παγκρήτιο Στάδιο".
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών).
Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών), Στυλιανός Τσοκλάνης (Αθηνών).
Συνθέσεις:
Εργοτέλης (Ουζουνίδης): Στοϊκοβιτς, Τζανακάκης, Μεχία, Γιοβάνοβιτς, Πίτσος (78' Αζίκ), Κοζορώνης, Ιμπραίμ (56' Χαντί), Μπαντιμπαγκά, Ρομάνο, Κούμπικ (69' Μπουχαλάκης), Μονακέλο.
ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Μπούρμπος (27 Στάθης), Τριποτσέρης, Ζορό, Μιλιάζες, Μακρής, Ντουντού (73' Καλάιτζιτς), Ζε Εντουάρντο, Σίσιτς (62' Κουτσιανικούλης), Παπάζογλου, Περογαμβράκης.
Κίτρινες κάρτες: 17' Μεχία, 63' Στάθης, 90+ Φερνάντες.
Κόκκινες κάρτες: 70' Ρομάνο.
Γκολ:

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο Εργοτέλης ξεκίνησε καλύτερα στην αναμέτρηση και στο 16' είχε την ευκαιρία να βρεθεί μπροστά στο σκορ. Σε σέντρα από τα αριστερά ο Φερνάντες έκανε λάθος υπολογισμό και έχασε την μπάλα, ο Μονακέλο προσπάθησε να πλασάρει αλλά ο Πορτογάλος έδιωξε με το πόδι και η μπάλα έφτασε τον Μπαντιμπαγκά έξω από την περιοχή. Ο επιθετικός του Εργοτέλη έπιασε ένα βολ πλανέ αλλά ο γκολκίπερ του ΟΦΗ έπεσε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 29' ο Ρομάνο στάθηκε άτυχος καθώς έκλεψε όμορφα την μπάλα αλλά το σουτ που επιχείρησε έξω από την εστία του ΟΦΗ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντες και κατέληξε έξω.
Δεύτερο δοκάρι για τους γηπεδούχους σε μια περίεργη φάση στο 36'. Η μπάλα έφτασε αριστερά στον Κούμπικ ο οποίος έκανε ωραία ενέργεια και προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα, αυτή πήρε περίεργη τροχιά, βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία στο κεφάλι του Φερνάντες και έφυγε κόρνερ. 
"Οβίδα" και γκολάρα Ντουντού.
Ο ΟΦΗ απείλησε μια και καλή στο πρώτο ημίχρονο καθώς μια "οβίδα" του Ντουντού από τα 30' μέτρα με το αριστερό ήταν αρκετή για να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ήταν το 42'' όταν η μπάλα στρώθηκε στον Βραζιλιάνο άσο ο οποίος έπιασε ένα "κεραυνό" και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στοίκοβιτς.
Ο Βραζιλιάνος πανηγύρισε έξαλλα μαζί με τους συμπαίκτες του και τον Σα Πίντο την επίτευξη του τέρματος ενώ οι οπαδοί του ΟΦΗ στις εξέδρες του Παγκρητίου είχαν τρελαθεί από το σπάνιας ομορφιάς γκολ το οποίο χειροκρότησαν και οι οπαδοί του Εργοτέλη.
Πιο δυνατά ο ΟΦΗ.
Ο ΟΦΗ με το υπέρ του 1-0 μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και στο 49' ο Σίσιτς απείλησε την εστία του Εργοτέλη αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε.
Η καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 66' όταν ο Στάθης έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά μετά από πάσα του Παπάζογλου ο Περογαμβράκης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Στοίκοβιτς με ωραία εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ. 
Στο επόμενο λεπτό ο Μπαντιμπαγκά αποδέκτης της μπάλεσα μέσα στην περιοχή περνάει τον Στάθη σουτ άστοχο.
Η αποβολή του Ρομάνο.
Στο 71' σε μια φάση που ο Εργοτέλης κέρδισε φάουλ ο Ρομάνο προσπάθησε να το εκτελέσει και ο Ντουντού ήταν πάνω από την μπάλα, ο παίκτης των γηπεδούχων των έσπρωξε και ο σκόρερ του ΟΦΗ έπεσε κάτω με τον Παππά να δείχνει χωρίς δισταγμό την απευθείας κόκκινη στον ποδοσφαιριστή του Εργοτέλη. 
Ο ΟΦΗ έχοντας και την αριθμητική υπεροχή απείλησε στο 75' με σουτ του Μακρή από πολύ μακριά αλλά ήταν άστοχο και δεν απείλησε τον γκολκίπερ του Εργοτέλη.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση με την πιο αξιόλογη φάση να είναι στο 79' μετά από κεφαλιά του Μονακέλο που έφυγε άουτ. 
Στο 90+ ο επιθετικός του Εργοτέλη ανατράπηκε από τον Μακρή εκατοστά έξω από την περιοχή αλλά ο Παππάς έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι προκαλώντας τον εκνευρισμό του Μαρίνου Ουζουνίδη.

MVP της αναμέτρησης:

Με διαφορά του δεύτερου ο Ντουντού. Ο Βραζιλιάνος άσος πρώτη φορά βασικός, σκόραρε σε τρίτο συνεχόμενο ματς πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ ενώ κέρδισε και την αποβολή του Ρομάνο.

Η απογοήτευση:

Ναι μεν η αντίδραση του Ντουντού ήταν υπερβολική στην φάση της αποβολής αλλά ο Ρομάνο δεν έπρεπε να τσιμπήσει. Ο αρχηγός του Εργοτέλη έχει την εμπειρία και έπρεπε να παραμείνει ψύχραιμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου