Τελευταία Νέα

16/2/14

25η Aγωνιστική Super League : Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Επιστροφή στις νίκες για τον Πανιώνιο, ο οποίος με γκολ των Κολοβού και Ντούνη επιβλήθηκε του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα.
Tη χαρά της νίκης για πρώτη φορά μετά από έξι συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα γεύτηκε ο Πανιώνιος στο παρθενικό παιχνίδι των "κυανέρυθρων" μετά την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου. Η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα έμοιαζε με τελικό για τους Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και πήραν έτσι μία νίκη με πολλαπλά οφέλη.
Καλός ο ΠΑΣ για ένα ημίχρονο, όμως, η συνέχεια ήταν ιδιαίτερα προβληματική για τους Γιαννιώτες. Στο δεύτερο ημίχρονο τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά, ο ΠΑΣ δέχτηκε πολλές φάσεις και εν τέλει γνώρισε την πρώτη του ήττα με τον Γιάννη Πετράκη στον πάγκο.
Εξαιρετικό παιχνίδι από τους Κολοβό και Ντούνη, πολύ καλός και ο Παπαδόπουλος, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο κράτησε τον Πανιώνιο όταν ο ΠΑΣ έχασε ευκαιρίες. Από την άλλη πλευρά, κόστισαν στους φιλοξενούμενους οι χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου και κυρίως η χαλαρότητα με την οποία μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο. Να σημειωθεί ότι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 λόγω αποβολής του Τζημόπουλου.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης.
Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας).
Βοηθοί: Θανασακούδης (Μακεδονίας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας).
Συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΤΕΡΕΖΟΠΟΥΛΟΣ): Παπαδόπουλος, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Παντίδος, Κούρος, Μητρόπουλος, Κούρντι (92' Ζαχαράκης), Κολοβός, Ντούνης (90' Παναγιωτούδης), Γιάννου, Καμπάνταης (67' Σταυροθανασόπουλος).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΠΕΤΡΑΚΗΣ): Σωτηρίου, Λεάντρο (67' Κίτσου), Κολοβέτσιος, Στρούνα, Τσουκαλάς, Λίλα, Τζημόπουλος, Ακόστα (59' Βίλα), Κοροβέσης, Γιάκος (78' Κρητικός), Ίλιτς.
Γκολ: 22' Κολοβός, 77' Ντούνης.
Κίτρινες κάρτες: 61' Μητρόπουλος, Σταυροθανασόπουλος / 45' Λίλα, 64' Τζημόπουλος, 79' Κοροβέσης.
Κόκκινες κάρτες: 86' Τζημόπουλος.

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και πολύ γρήγορα απείλησε τον Παπαδόπουλου. Στο 1ο λεπτό ο Τσουκαλάς δοκίμασε το πόδι του από μακριά και δε βρήκε στόχο, ενώ στο 3' ο Παπαδόπουλος πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση, όταν ο Κούρντι στην προσπάθειά του να διώξει σημάδεψε την εστία της ομάδας του. Στο 6' ο Παπαδόπουλος χρειάστηκε ξανά, ενώ έξι λεπτά μετά το σουτ του Ίλιτς πέρασε άουτ.
Μετά τα πρώτα 15 λεπτά ο Πανιώνιος άρχισε να πατάει καλά στα πόδια του και στο 22' ευτύχισε να ανοίξει το σκορ με ωραία εκτέλεση φάουλ του Κολοβού. Αυτή ήταν, μάλιστα, η πρώτη τελική προσπάθεια των γηπεδούχων, οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν να χτίσουν πάνω στο προβάδισμά τους, αφού συνέχισαν να δέχονται φάσεις. Στο 31' ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε σουτ του Ίλιτς, ενώ στο 40' ο Έλληνας τερματοφύλακας πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση σε πλασέ του Γιάκου.
Τίποτα αξιοσημείωτο δε συνέβη στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου με εξαίρεση τη φάση του 45', όταν ο Πανιώνιος απείλησε ξανά από στημένη φάση. Ο Κούρος από πλάγια δοκίμασε να νικήσει τον Σωτηρίου, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.
Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εικόνα του δεύτερο ημιχρόνου, στο οποίο ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά και έψαξε να βρει το γκολ με το οποίο θα κλείδωνε τη νίκη. Στο 47' το σουτ του Κολοβού έφυγε άουτ, ενώ στο 53' ο ίδιος παίκτης υποχρέωσε τον Σωτηρίου να κάνει εντυπωσιακή εκτίναξη και να παραχωρήσει κόρνερ. Από την εκτέλεσή του ο Παντίδος πήρε την κεφαλιά, αλλά δε βρήκε στόχο.
Οι "κυανέρυθροι" συνέχισαν να πιέζουν, αλλά για περίπου 15 λεπτά δεν υπήρχε τελική προσπάθεια για καμία από τις δύο ομάδες από τη στιγμή που γίνονταν λάθη επί λαθών. Ούτε ο Πανιώνιος ούτε ο ΠΑΣ έκαναν ολοκληρωμένες επιθέσεις, όμως, μία καλή ενέργεια ήταν αρκετή για να έρθει και το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους. Από πολύ ωραία μπαλιά του Κούρου ο Ντούνης κατέβασε υποδειγματικά την μπάλα, ξεμαρκαρίστηκε και με ωραίο σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.
Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με Ντούνη και Σταυροθανασόπουλο για το 3-0. Το κακό βράδυ για τον ΠΑΣ ολοκληρώθηκε στο 86', όταν ο Γιάννου με εξαιρετική ενέργεια πήρε από τον Τζημόπουλο τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

MVP της αναμέτρησης:

Παπαδόπουλος, Παντίδος και Ντούνης ήταν πάρα πολύ καλοί, αλλά αυτός που έκανε το κάτι παραπάνω ήταν ο Κολοβός. Άνοιξε το σκορ, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΣ και πέρασε και μία εντυπωσιακή κάθετη προς το τέλος του παιχνιδιού στον Ντούνη, ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία.

Η απογοήτευση:

Ο Τζημόπουλος, ο οποίος είχε πολλά προβλήματα στο δεύτερο ημίχρονο και στο τέλος αποβλήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου