Τελευταία Νέα

16/2/14

25η Aγωνιστική Super League : Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 2-1

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 2-1

Ο Αστέρας βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Κλάους, αλλά με τέρματα των Γκόιαν, Χουάνμα νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-1 στην Τρίπολη. Τέταρτη σερί ήττα για τον δικέφαλο μακρυά από την Τούμπα.

Eίναι τελικά γραφτό για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να μη μπορούν να ζήσουν ένα ήρεμο παιχνίδι της ομάδας τους τη φετινή περίοδο. Τρανή απόδειξη αυτό που συνέβη στην Τρίπολη, όπου ο "Δικέφαλος" έχασε ένα δικό του, στην κυριολεξία, παιχνίδι. 

Παρότι οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και με κινητήριο μοχλό το Νάτχο, δημιούργησαν ευκαιρίες και τελικά έφθασαν στο γκολ με τον Αθανασιάδη, κατάφεραν να χάσουν από τον Αστέρα με 2-1 και έμειναν στους 51 βαθμούς, πληρώνοντας δύο αστείες συμπεριφορές της άμυνάς τους.
Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς σίγουρα ήταν βελτιωμένη, σε επίπεδο ταχύτητας και κυκλοφορίας μπάλας σε σχέση με προηγούμενα ματς, όμως, για μία ακόμη φορά έδειξε ότι έχει ένα τρομερό κενό στο κέντρο της άμυνάς του, παρότι ο Ινσαουράλδε έδειξε να είναι κανονικός στόπερ.Από την άλλη, οι γηπεδούχοι, αν και είχαν αρκετά προβλήματα και αυτοί στην ανασταλτική λειτουργία τους, έπαιξαν με ταχύτητα την κόντρα επίθεση και με τη βοήθεια της τύχης πήραν σπουδαία νίκη.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Διαιτητές: Θάνος, Καρσιώτης, Βερρής.
Συνθέσεις:
Αστέρας Τρ. (Βεργέτης): Μπαντής, Κυριακόπουλος, Ζησόπουλος, Γκόιαν, Λούι (λ.τ. 55' Τσαμπούρης), Ουσέρο, Εντό, Ντε Μπλάσις, Μουνάφο (69'), Καράσκο (83' Κουρμπέλης), Χουάνμα.
ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Μαντούρο, Σπυρόπουλος, Κάτσε, Νάτχο, Ολίσε (80' Λίνο), Λούκας (75' Λάζαρ), Χούσεν (81' Κουλούρης), Αθανασιάδης.
Γκολ: Γκόιαν 65', Χουάνμα 78' - Αθανασιάδης 60'.
Κίτρινες: Κυριακόπουλος 68', Εντό 86', Χουάνμα 90+-Νάτχο 76', Ινσαουράλδε 85'.

Ανασκόπηση αγώνα:

Ο Χουμπ Στέφενς εμπιστεύτηκε ακριβώς την ίδια ενδεκάδα που είχε παρατάξει και στον αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα. Δίδυμο στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Μαντούρο και Ινσαουράλδε και στην επίθεση βρέθηκαν οι Χούσεν και Αθανασιάδης. Τον χορό των φάσεων άνοιξε ο Αστέρας Τρίπολης, με ένα "χλιαρό" σουτ του Ντε Μπλάσις στο 4ο λεπτό που δεν δημιούργησε προβλήματα στον Γλύκο. Ενα ακόμη σουτ από πλευράς γηπεδούχων, αυτή την φορά από τον Ουσέρο, στο 8ο λεπτό πέρασε άουτ, ενώ στο 10' ο ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Αστέρα.
Ο Νάτχο με φανταστική μπαλιά έβγαλε τον Λούκας μόνο από αριστερά, ο Ισπανός προχώρησε, σέντραρε, αλλά ο Αθανασιάδης δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή. Στο 15' ακολούθησε μία σέντρα του Λούκας με αποδέκτη τον Χούσεν, όμως, ο Ολλανδός στράικερ δεν βρήκε για λίγο την μπάλα μπροστά από τον Μπαντή.
Ο Νάτχο μοίραζε, αλλά...
Ο Νάτχο στο 20' έβγαλε πάσα πάρε βάλε στον Αθανασιάδη, αλλά ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έχασε το κοντρόλ σπαταλώντας την ευκαιρία, ενώ ένα σουτ του Καράσκο στο 28' δεν ανησύχησε τον Γλύκο. Από λάθος εκτίμηση του Μπαντή στο 30' μετά από εκτέλεση κόρνερ, παραλίγο ο ΠΑΟΚ να μπει σε θέση οδηγού, όμως, ο Ολίσε αιφνιδιάστηκε και έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω. Στο 39' ο Κάτσε έφερε την μπάλα στα καρέ του Αστέρα με καλοζυγισμένο φάουλ, αλλά την κεφαλιά του αφύλακτου Μαντούρο μπλόκαρε ο Μπαντής.
Από μία περίεργη φάση στο 48' λίγο έλειψε ο Αστέρας να πάρει το προβάδισμα. Ο Χουάνμα μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Κάτσε έβαλε την κόντρα και η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά προς την εστία του Γλύκου. Ο γκολκίπερ του "Δικεφάλου", πάντως, εκτινάχτηκε και μπλόκαρε.
Μαγική ασίστ, ξανά γκολ ο Κλάους.
Ο Αθανασιάδης διανύει περίοδο φόρμας, κάτι που απέδειξε και σήμερα σκοράροντας σε πέμπτο σερί ματς του ΠΑΟΚ. Στο 60' ο Νάτχο μοίρασε ακόμη μία μαγική ασίστ, βγάζοντας τον Κλάους απέναντι από τον Μπαντή και ο στράικερ του "Δικεφάλου" με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Αμεση απάντηση του Αστέρα.
Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, αντέδρασαν και ισοφάρισαν στο 65'. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουσέρο, ο Γκόιαν πλάσαρε πάνω στον βηματισμό του στέλνοντας την μπάλα να αναπαυτεί στην αριστερή γωνία του Γλύκου. Το συρτό σουτ του Τσαμπούρη στο 77' δεν βρήκε στόχο, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Αστέρας πήρε το προβάδισμα.
Τραγικό λάθος και 2-1.
Ο Γλύκος βγήκε στο ύψος της περιοχής, ο Μαντούρο προσπάθησε να απομακρύνει, όμως, η μπάλα κόντραρε στον Χουάνμα, ο οποίος σε κενή εστία έγραψε το 2-1. Ο ΠΑΟΚ έφτασε μία ανάσα από το 2-2 στο 80', αλλά ο Ολίσε δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Μπαντή. Ο Αστέρας έβρισκε κενά στην άμυνα του ΠΑΟΚ και στο 87' ο Χουάνμα πλάσαρε από πλεονεκτική θέση, χωρίς, όμως, να βρει στόχο.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Νάτχο, του οποίου οι μπαλιές για ακόμη μία φορά ήταν "φαρμάκι". Ο Ισραηλινός μέσος ήταν ο πραγματικός "εγκέφαλος" του ΠΑΟΚ.

Η απογοήτευση:

Ο Μαντούρο δεν είχε σωστές αντιδράσεις σαν κεντρικός αμυντικός, χωρίς αυτό, πάντως, να καλύπτει τα λάθη του Γλύκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου