Τελευταία Νέα

23/2/14

26η Aγωνιστική Super League : Πλατανιάς - Άρης 2-1

Πλατανιάς - Άρης 2-1
Ο Πλατανιάς νίκησε με 2-1 τον Άρη στα Περιβόλια μένοντας στο κόλπο της παραμονής, αλλά το ματς σημαδεύτηκε από τα όσα ακολούθησαν μετά την απόφαση του βοηθού Γουργιώτη στο δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων.
O Πλατανιάς κέρδισε με 2-1 τον Άρη και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην Super League, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που είδαν την θηλιά στον λαιμό τους να σφίγγει κι άλλο. Ωστόσο όλο το παιχνίδι περικλείεται στην φάση του 77ου λεπτού και όσα ακολούθησαν.
Σε εκείνο το λεπτό και μετά από σουτ του Βλαχοδήμου που απέκρουσαν Διούδης και δοκάρι, ο Φαΐσκα επιχείρησε με το κεφάλι να σκοράρει, ο γκολκίπερ του Άρη αντέδρασε ενστικτωδώς αλλά ο βοηθός Γουργιώτης έδειξε σέντρα!
Τα ριπλέι της Nova δεν είναι διαφωτιστικά για το αν η μπάλα πέρασε ολόκληρη την γραμμή (υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην έχει περάσει) στην απομάκρυνση του Διούδη, ωστόσο ο πρώτος βοηθός του Μάνταλου θεώρησε πως υπήρχε γκολ για τον Πλατανιά. Γεγονός που εξόργισε τους παίκτες και τον πάγκο του Άρη, που επιτέθηκε στον Γουργιώτη, με την Αστυνομία, τον Μάνταλο και τον Σούλη Παπαδόπουλο να αναλαμβάνουν πυροσβεστικό ρόλο.
Ακολούθησε πανδαιμόνιο, η διαιτητική τριάδα έφυγε για τα αποδυτήρια και ύστερα από διαβουλεύσεις λίγων λεπτών βγήκε ξανά στο γήπεδο. Ο Μάνταλος απέβαλλε τους Μπουγαΐδη και Μπακασέτα, με τον πρώτο να ξεσπάει σε λυγμούς και τον Οικονομόπουλο να προσπαθεί να τον παρηγορήσει.
Η απόφαση του άρχοντα της αναμέτρησης έκανε έξαλλο τον Λάμπρο Σκόρδα που δεν ήθελε να συνεχίσει ο Άρης στο ματς. Ωστόσο ο Σούλης Παπαδόπουλος και η παροιμιώδης ψυχραιμία που έδειξε απέτρεψαν την "ταφόπλακα" για τους Θεσσαλονικείς.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Περιβολιών.
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας).
Βοηθοί: Σπυρ. Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Ιορ. Απτόσογλου (Αθηνών).
Συνθέσεις:
Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Περιστερίδης, Φαϊσκά, Ινκούμ, Δημήτρης (73' Σέρα), Γιαχία, Αγκιλέρα, Τετέ, Γουνδουλάκης (60' Φερνάντες), Βλαχοδήμος, Μπέλιτς, Τόρες.
Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Γιαννίτσης, Βανγκέλι, Τσουμάνης (67' Παπαδόπουλος), Μπουγαΐδης, Οικονομόπουλος, Τσιάρας (46' Αγκάνθο), Μανιάς, Κύργιας, Τάτος, Μπακασέτας.
Γκολ: 45'+1' Τόρες, 77' Φαϊσκά / 68' Μανιάς.
Κίτρινες κάρτες: - / 48' Αγκάνθο, 72' Βανγκέλι, 83' Τάτος, 83' Διούδης, 88' Παπαδόπουλος.
Κόκκινη κάρτα: 83' Μπουγαΐδης, 83' Μπακασέτας.

Ανασκόπηση αγώνα

Σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς την μεγάλη φάση μπροστά στις δύο εστίες ο Πλατανιάς ήταν εκείνος που ευτύχησε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεών του να ανοίξει το σκορ με την γυριστή κεφαλιά του Τόρες, ως αποτέλεσμα της σέντρας που έβγαλε ο Μπέλιτς από τα αριστερά.
Νωρίτερα στο 2' το σουτ του Μανιά κόντραρε σε πόδια αμυντικού και αυτό του Τάτου στο 14' μπλόκαρε την μπάλα ο Περιστερίδης. Στο 34' ο Γιαννίτσης απομάκρυνε την μπάλα από την επικίνδυνη σέντρα που έβγαλε ο Αγκιλέρα και στο 36' ο Διούδης δεν ανησύχησε από το σουτ του Βλαχοδήμου.
Απάντηση από Μανιά
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πλατανιάς μπήκε δυνατά έχοντας την πρώτη ευκαιρία στο 47΄ με τον Φαϊσκά να μην πρόλαβε την μπάλα μετά από το φάουλ που εκτέλεσε από τα αριστερά ο Μπέλιτς.
Στο 56' η μπάλα από το δυνατό σουτ του Τάτου βρήκε στην πλάτη του Αγκάνθο ενώ στο 57' θέλησε να απαντήσει ο Τόρες. Στο 64' ο Πλατανιάς δεν απείλησε από την εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη για να έρθει στο 68' η ισοφάριση για τον Άρη και το 1-1 από το μονοκόμματο σουτ του Μανιά μετά από την βαθιά μπαλιά του Τάτου.
2-1 χωρίς να περάσει την γραμμή
Στο 77' ωστόσο το παιχνίδι τινάχτηκε στην κυριολεξία στον αέρα όταν ο πρώτος βοηθός Γουργιώτης έδειξε σέντρα θεωρώντας ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή μετά από την κεφαλιά του Τόρες στην απομάκρυνση του Διούδη κάτι όμως που δεν γίνεται ξεκάθαρο σε κανένα από τα ριπλέι. Μία απόφαση που έφερε όλους τους ποδοσφαιριστές του Άρη πάνω στον πρώτο βοηθό για να χρειαστεί η παρέμβαση των ΜΑΤ για να απομακρυνθούν.
Ο Μάνταλος σε ρόλο πυροσβέστη μετά από σχεδόν πέντε λεπτά έντασης έφυγε για τα αποδυτήρια και στην επιστροφή του έχοντας δείξει σέντρα με τον Πλατανιά να προηγείται του Άρη με 2-1, απέβαλε τους Μπουγαΐδη και Μπακασέτα. Σε ένα παιχνίδι που από εκεί και πέρα δεν είχε καμία άλλη φάση μέχρι το πέρας και του ένατου λεπτού των καθυστερήσεων με εξαίρεση ένα σουτ του Βλαχοδήμου στο 95' σε κενή εστία με την μπάλα να πέρασε άουτ.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο τεχνικός του Άρη, Σούλης Παπαδόπουλος, που με την ψυχραιμία του μετά την απόφαση του Σπυρίδων Γουργιώτη στην κεφαλιά του Φαϊσκά που έφερε την ομάδα του πίσω στο σκορ με 2-1 και παρά τις δύο αποβολές των Μπουγαΐδη και Μπακασέτα προσπάθησε να κρατήσει ψύχραιμους τους ποδοσφαιριστές του.

Η απογοήτευση:

Ο Σπυρίδων Γουργιώτης, πρώτος βοηθός του διαιτητή Σταύρου Μάνταλου, που με την απόφασή του στην κεφαλιά του Φαϊσκά στο 77' κρίνοντας ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή της εστίας του Άρη στην απομάκρυνση του Διούδη ουσιαστικά έκρινε το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου