Τελευταία Νέα

23/2/14

26η Aγωνιστική Super League : ΠΑΟΚ - Πανθρακικός 3-0

ΠΑΟΚ - Πανθρακικός 3-0
Με ένα γκολ από τον Κάτσε (63') και άλλα δύο από τον Βούκιτς (85', 87'), ο ΠΑΟΚ "καθάρισε" στο δεύτερο ημίχρονο τον Πανθρακικό και επέστρεψε στις νίκες για την 26η αγωνιστική της Super League.

O Αλβανός μέσος με φωτοβολία στο 62' έβαλε "φρένο" στα όνειρα των Κομοτηναίων για θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, όμως ο Βούκιτς με δύο γκολ σε δύο λεπτά του έκλεψε τη δόξα.
Πέτυχε το διπλό στόχο του ο ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Πανθρακικό, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με την Μπενφίκα. Ο "Δικέφαλος" κατάφερε να κερδίσει τους τρεις βαθμούς σχετικά εύκολα (ας όψεται ο κεραυνός του Κάτσε στο 62') και παράλληλα να ξεκουράσει και παίκτες στη διάρκεια του αγώνα (Λίνο).
Βέβαια, η εικόνα του αγώνα δεν δικαιολογεί το τελικό 3-0, έλα όμως που ο Ζβόνιμρ Βούκιτς είχε κέφια και σημείωσε δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά.
Ο Σέρβος ήταν αυτός που άλλαξε την μεσοεπιθετική εικόνα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος (στο πρώτο αδυνατούσε να επιτεθεί κάθετα) και έβγαλε την ομάδα του από τη... βαρεμάρα των πρώτων 45 λεπτών.
Ο "Δικέφαλος είχε, εξάλλου, πολύ καλή αμυντικά εικόνα, απέναντι όμως σε μία ομάδα που δεν έδειχνε ιδιαίτερη σπουδή να παίξει επίθεση και αρκέστηκε στις καλές εντυπώσεις μέχρι το γκολ του Κάτσε.
Ο αγώνας έκλεισε με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στην κερκίδα να απαιτούν διπλό στο "Εστάντιο Ντα Λουζ"!

Ταυτότητα αγώνα:

Γήπεδο: Τούμπας.
Καιρός: Αίθριος.
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου).
Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Βλάσσης (Λασιθίου).
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Λίνο (66' Ινσαουράλδε), Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Σκόνδρας, Κάτσε, Λάζαρ (46' Βούκιτς), Νάτχο, Λούκας, Στοχ (61' Σαλπιγγίδης), Χούσεν
Πανθρακικός (Ακης Μάντζιος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Τζάνης, Χρήστου, Καθάριος (71' Χασομέρης), Ρομέου, Σαμπάτ (82' Μολίνα), Μακρυδημήτρης, Σαρακατσάνος, Ιγκόρ
Γκολ: Κάτσε 62', Βούκιτς 85', 86'.
Κίτρινες κάρτες: Σκόνδρας 54'-Καθάριος 40', Σαμπάτ 55'.

Ανασκόπηση:

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Πανθρακικός παρουσιάστηκε επικίνδυνος όταν σε αντεπίθεση η μπάλα έφτασε αριστερά στον Ντιόγκο, ο οποίος σούταρε, ο Ιγκόρ που ήταν σε θέση οφσάιντ στη μικρή περιοχή έβαλε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή στο ξεκίνημα του αγώνα, κυκλοφορούσε την μπάλα αλλά χωρίς να βρίσκει διαδρόμους προς την εστία του Αθανασιάδη. Στο 16' ένα σουτ του Λούκας δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ του Πανθρακικού, ενώ στο 23' ήταν η σειρά του Χούσεν να προσποιηθεί και να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, όμως, η μπάλα κόντραρε και έφυγε ελάχιστα έξω από την εστία του Αθανασιάδη.
Προσπαθούσε ο ΠΑΟΚ αλλά...
Ο Λίνο στο 29' σέντραρε με στόχο τα πόδια του Χούσεν, αλλά για λίγο ο Ολλανδός δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή. Ο Βραζιλιάνος στο 30' βρέθηκε μέσα στα καρέ των φιλοξενουμένων, όμως, το δυνατό σουτ του αριστερού μπακ του ΠΑΟΚ απέκρουσε με υπερένταση ο Αθανασιάδης.
Ο Στοχ πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο στο 33', όταν εξαπέλυσε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη. Ο "Δικέφαλος" παρόλο που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν κατάφερνε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Πανθρακικού.
Ο Κάτσε έλυσε τον γόρδιο δεσμό.
Γι' αυτό ο Στέφενς με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους πέρασε στη θέση του Λάζαρ τον Βούκιτς. Ο Σέρβος άσος έκανε κατευθείαν αισθητή την παρουσία του, με εκτέλεση φάουλ στο 52' που απέκρουσε δύσκολα ο Αθανασιάδης. Στο 53' ο Λούκας επιτάχυνε από δεξιά, σέντραρε, αλλά η κοντινή κεφαλιά του Χούσεν κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο του Πανθρακικού.
Με αυτά και με αυτά φτάσαμε στο 59', όπου ο Ντιόγκο βρέθηκε σε θέση βολής πλάγια μέσα στην περιοχή, όμως, δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 62' ο Κάτσε λύτρωσε τον ΠΑΟΚ με μακρινό σουτ που αιφνιδίασε τον Αθανασιάδη, γράφοντας το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του νεαρού μέσου μετά την επιστροφή του στην ενεργό δράση.
Στο 74' ο Βούκιτς έβγαλε τον Χούσεν στον αιφνιδιασμό, ο Ολλανδός επιτάχυνε προσπερνώντας τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά το πλασέ του ήταν τελείως άστοχο και στο 76' ο Χασομέρης βρήκε ελεύθερο πεδίο, σούταρε, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ.
Ο ΠΑΟΚ απείλησε δις στο 79' αρχικά μετά από παράλληλη σέντρα του Σαλπιγγίδη που δεν πρόλαβε ο Χούσεν και στην εξέλιξη της φάσης, όταν ο Νάτχο πλάσαρε, αλλά η μπάλα κόντραρε, έγλυψε το δοκάρι και έφυγε έξω.
Ελαμψε ο Βούκιτς.
Ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς σημείωσε δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών και έδωσε πανηγυρικό τόνο στη νίκη του ΠΑΟΚ. Αρχικά, στο 85' ο Σέρβος άσος νίκησε τον Αθανασιάδη σε τετ α τετ, μετά από προσποίηση του Χούσεν που άδειασε όλη την άμυνα του Πανθρακικού, ενώ στο 86' μετά από σέντρα του Λούκας και ασταθή απόκρουση του πορτιέρο των φιλοξενουμένων ο Βούκιτς πήρε το ριμπάουντ και έγραψε από κοντά το 3-0.

Ο MVP:

Μπορεί ο Βούκιτς να πέτυχε δύο γκολ αλλά ο Κάτσε είχε καθοριστική συμβολή στην επιτυχία του ΠΑΟΚ, με το τέρμα που άνοιξε στον "Δικέφαλο" το δρόμο για τη νίκη.

Η Απογοήτευση:

Ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού, Αθανασιάδης, που φέρει ευθύνη στο πρώτο και στο τρίτο γκολ που δέχτηκε η ομάδα της Κομοτηνής. Στο τέρμα (σ.σ. το πρώτο του ΠΑΟΚ) που πετυχαίνει ο Κάτσε, πάντως, τον μπερδεύουν τα φάλτσα που έχει πάρει η μπάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου