Τελευταία Νέα

23/2/14

26η Aγωνιστική Super League : Ατρόμητος - Skoda Ξάνθη 2-0

Ατρόμητος - Ξάνθη 2-0

Με σκόρερ τους Λαζαρίδη και Νάστο ο Ατρόμητος πήρε τη νίκη επί της Ξάνθης με 2-0 στο γήπεδο του Περιστερίου. Καλύτερη η ομάδα του Παράσχου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Το αήττητο στην εδρα του διατηρησε ο Ατρόμητος ο οποίος εφτασε τις 10 νίκες στο Περιστερι. Η ομάδα του Παράσχου επιβλήθηκε με 2-0 επί της Ξάνθης και ταυτόχρονα κατάφερε να αποσπαστεί με πέντε βαθμούς από τον Παναθηναϊκό ο οποίος έμεινε στο 1-1 με τον Εργοτέλη στη Λεωφόρο.
Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η ομάδα του Περιστερίου είχε την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες και πήρε δίκαια την αναμέτρηση.
Τα τέρματα από τους Λαζαρίδη και Νάστο ήταν αυτά που έκριναν την αναμέτρηση και χάρισαν στον Ατρόμητο τη νίκη. Έπειτα από αυτό το τρίποντο η ομάδα του Παράσχου έφτασε στους 52 βαθμούς και αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από τον Παναθηναϊκό που έχει 47. 
Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών).
Βοηθοί: Νίκος Γεωργαράκος (Αθηνών), Πάνος Σταθόπουλος (Ηλείας).
Συνθέσεις:
Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Δημούτσος, Ούμπιδες, Πίτου Γκαρσία, Ναπολεόνι (84' Μπάλλας), Παπαδόπουλος (66' Μπρίτο), Καραμάνος
SKODA Ξάνθη (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπέρτος, Βασιλακάκης (65' Σουάρες), Βάλλας, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Μάνταλος, Ντε Γκούζμαν, Ράνος (70' Σολαρι), Τριάδης (55' Μαρίν), Κάλβο
Κίτρινες κάρτες: 45' Φυτανίδης / 25' Ντε Γκούζμαν.
Γκολ: 34' Λαζαρίδης, 90' Νάστος.

Ανασκόπηση αγώνα:

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα των δύο ομάδων στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς ωστόσο να καταφέρει να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις μπροστά στην περιοχή της Ξάνθης.
Το πρώτο σουτ στον αγώνα το έκαναν οι φιλοξενούμενοι με τον Κάλβο στο 7' με τον Τσενάμο να μπλοκάρει σταθερά. Η ομάδα του Κεχαγιά κάλυπτε χώρους πιέζοντας ψηλά κάτι που δυσκόλευε τους γηπεδούχους στο να δημιουργήσουν ευκαιρίες.
Πολλά λάθη...
Ο Ατρόμητος κυκλοφορούσε την μπάλα έξω από την περιοχή του Κυριακίδη. Προσπαθούσε να σπάσει την άμυνα της Ξάνθης παίζοντας κυρίως από τα πλάγια. Ο Ούμπιδες ήταν ασφυκτικά κλεισμένος, η μπάλα δεν έφτανε στους επιθετικούς, ενώ κάποια σουτ που επιχείρησαν οι γηπεδούχοι έφυγαν άουτ.
Χαρακτηριστικό της νευρικότητας των δύο ομάδων ήταν τα πολλά λάθη τα οποία έγιναν στο χώρο του κέντρου. Σύμφωνα με τα στατιστικά στην πρώτη μισή ώρα του αγώνα είχαν γίνει 40 λάθη συνολικά κάτι που είναι ενδεικτικό και της ποιότητας του αγώνα.
Ένα πεντάλεπτο ήταν αρκετό.
Από το 30 μέχρι το 35 ο Ατρόμητος κατάφερε να βρει τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της Ξάνθης και να δημιουργήσει ευκαιρίες.
Στην πρώτη ο Κυριακίδης ήταν εκείνος που έσωσε την Ξάνθη. Έπειτα από σέντρα από τα δεξιά ο Ναπολεόνι ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι σούταρε και έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Ξάνθης. Το κόρνερ εκτέλεσε εξαιρετικά ο Ούμπιδες, ο Φυτανίδης πήρε την κεφαλιά, με τον Κυριακίδη να διώχνει και πάλι εντυπωσιακά.
Οι συμπαίκτες του ωστόσο αδράνησαν και ο Λαζαρίδης από κοντά πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε ανοίγοντας το σκορ για τον Ατρόμητο στο 34'.
Συνέχισε να πιέζει.
Παρά το τέρμα που πέτυχε ο Ατρόμητος παρέμεινε ψηλά στον αγωνιστικό χώρο και συνέχισε να πιέζει. Το επιθετικό του πλάνο δεν άλλαξε με την ομάδα του Παράσχου να συνεχίζει να πιέζει από τα πλάγια.
Μάλιστα, στο 43' ο Καραμάνος έχασε μια σημαντική ευκαιρία για να κάνει το 2-0. Έπειτα από σέντρα από τα δεξιά ο άσος του Ατρόμητου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.
Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.
Γρήγορος ρυθμός.
Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου το παιχνίδι είχε έναν πιο γρήγορο ρυθμό. Η Ξάνθη προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα, με τον Ατρόμητο να πιέζει για το δεύτερο γκολ.
Στο 48' ο Παπαδόπουλος βρέθηκε σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά ο Βάλλας έβαλε σωστά την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα η Ξάνθη βγήκε στην κόντρα, ο Μάνταλος βρήκε ωραία τον Τριάδη με το σουτ του τελευταίου να καταλήγει άουτ.
Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στο 2-0. Ο Γιαννούλης με εξαιρετική κίνηση βρέθηκε απέναντι από τον Κυριακίδη, με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να κάνει ακόμα μία σωτήρια επέμβαση διώχνοντας σε κόρνερ.
Ο Ατρόμητος χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά για να δημιουργήσει νέα καλή στιγμή μπροστά στην εστία της Ξάνθης. Ο Παπαδόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, έστρωσε στον Ούμπιδες ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση.
Τον απόλυτο έλεγχο ο Ατρόμητος.
Ο Κεχαγιάς προχώρησε σε αλλαγές προσπαθώντας να φρεσκάρει την ομάδα του προχωρώντας σε τρεις αλλαγές. Αυτό δεν βοήθησε την Ξάνθη η οποία παρέμεινε ακίνδυνη.
Στην αντίπερα όχθη ο Ατρόμητος είχε τον έλεγχο της μπάλας και προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες για να φτάσει στο 2-0. Στο 77΄ έπειτα από κόρνερ του Ούμπιδες ο Νάστος πήρε την κεφαλιά από καλή θέση αλλά αστόχησε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γκαρσία να σουτάρει και να αστοχήσει.
Στο 83' η Ξάνθη έγινε και πάλι απειλητική μετά από σχεδόν μισή ώρα. Ο Κάλβο σούταρε από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Το τελείωσε ο Νάστος.
Το τελικό 2-0 ήρθε στο τέλος της αναμέτρησης. Σε μία αντεπίθεση οι παίκτες του Ατρομητου βρήκαν άδειο γήπεδο με την μπάλα να φτάνει στον Βαγγέλη Νάστο ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κυριακίδη σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του.

MVP της αναμέτρησης:

Εξαιρετική εμφάνιση έκαναν τόσο ο Κώστας Γιαννούλης όσο και ο Βαγγέλης Νάστος οι οποίοι δημιούργησαν πολλές φάσεις από τα πλάγια και ο δεύτερος μάλιστα κατάφερε να χριστεί και σκόρερ στις καθυστερήσεις.

Η απογοήτευση:

Δίχως αμφιβολία εκείνο που απογοήτευσε ήταν η επιθετική λειτουργία της Ξάνθης. Η ομάδα του Κεχαγιά ήταν κακή στο επιθετικό κομμάτι και δεν κατάφερε να δημιουργήσει καμία ευκαιρία και ο Τσενάμο ήταν ουσιαστικά θεατής στον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου