Τελευταία Νέα

23/3/14

30η Aγωνιστική Super League : Λεβαδειακός - Βέροια 2-0

Λεβαδειακός- Βέροια 2-0
Ο Λεβαδειακός αγκάλιασε την παραμονή επικρατώντας στην έδρα του με 2-0 της Βέροιας. Πλήγμα για τους φιλοξενούμενους η αποβολή του Μπεν καθώς θα μείνει εκτός από το κρίσιμο ματς με την Ξάνθη.

Το "κάστρο" του Λεβαδειακού τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην παραμονή. Οι Βιοιωτοί επικράτησαν με 2-0 και της Βέροιας, φτάνοντας τα 11 "τρίποντα" στο σπίτι τους, και ξέφυγαν 8 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Κονέ άνοιξε το σκορ στο 56' με απευθείας φάουλ και ο Μάντζιος έγραψε το τελικό σκορ στην τελευταία φάση του αγώνα.
Από την μεριά τους φιλοξενούμενοι, όχι μόνο παρέμειναν κάτω από τη γραμμή της σωτηρίας, αλλά έχασαν και τον Μπεν για τον επόμενο κρίσιμο αγώνα με την Ξάνθη. Ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος αποβλήθηκε στο 74' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: Δημοτικό Λιβαδειάς.

Διαιτητές: Αρετόπουλος, Καρσιώτης, Βερρής.

Συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Κονέ, Πετράτσι, Βαρέλα (Βούκσεβιτς 87'), Μάντζιος, Ορτέγκα (Μάρτινς 67'), Μιλοσάβλιεβ (Μάγκας 95').

Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Μπάρμπας, Όστοϊτς (Μπαργκάν 65'), Σιόντης, Καλτσάς (Ζεζίνιο 76'), Βεργώνης, Μπεν, Γκονσάλβες, Παυλίδης (Τραπ 79').

Γκολ: Κονέ 56', Μάντζιος 96'.

Κίτρινες κάρτες: Κονέ 55', Χαραλάμπους 94'- Καλτσάς 16', Μπεν 35', Μπάρμπας 85'.

Κόκκινη: Μπεν 74' (2η κίτρ.).

Ανασκόπηση αγώνα:

Το πρώτο ημίχρονο διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του χειρότερου στο φετινό πρωτάθλημα. Η Βέροια πήρε γρήγορα τον έλεγχο του κέντρου και κράτησε μακριά από την εστία της τον Λεβαδειακό. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Βοιωτοί είχαν μόλις μία τελική σε αυτό το διάστημα με τον Κονέ και αυτή πολύ πάνω από την εστία του Καντιμοίρη. Ησυχία όμως και στη αντίπερα όχθη, με τον Στρατηλάτη να μην ανησυχεί σε καμία από τις τρεις τελικές των φιλοξενούμενων.
Η εικόνα άλλαξε στην επανάληψη καθώς ο Λεβαδειακός μπήκε με περισσότερη επιθετική διάθεση. Πήρε την κατοχή της μπάλας, είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 48' με τον Ορτέγκα και πήρε το προβάδισμα στο 55' με απευθείας φάουλ του Κονέ. Η Βέροια ανέκτησε άμεσα τον έλεγχο του αγώνα, ο Στρατηλάτης όμως δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει τόσο στο 59' όσο και στο 63'. Η πίεση των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε, ωστόσο η δεύτερη κίτρινη του Μπεν στο 74' τους άφησε με αριθμητικό μειονέκτημα. Και κάπου εκεί κρίθηκε οριστικά η αναμέτρηση αφού η Βέροια δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά τον Λεβαδειακό ο οποίος έκανε και το 2-0 με τον Μάντζιο στην τελευταία φάση του παιχνιδιού
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λεβαδειακός έβαλε 2 γκολ με μόλις 4 τελικές, όπως θα δείτε παρακάτω και στα στατιστικά.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Κονέ παραμονής! Σ' ένα κλειστό παιχνίδι με λιγοστές φάσεις, ο Κονέ άνοιξε τον δρόμο για τη σπουδαία νίκη. Φάουλ από πολύ μακριά και... 1-0!

Η απογοήτευση:

Δεν είναι τόσο το γεγονός ότι ο Μπεν δεν απείλησε την εστία του Λεβαδειακού. Αλλά κυρίως για το γεγονός ότι με την αποβολή στο κέντρο του γηπέδου, στέρησε τις πιθανότητες για ισοφάριση στην ομάδα του. Συν ότι χάνει και το επόμενο αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου