Τελευταία Νέα

23/3/14

30η Aγωνιστική Super League : Skoda Ξάνθη - Πανιώνιος 2-0

                                                  Ξάνθη-Πανιώνιος 2-0
Με τον Τριάδη να μπαίνει στο 55' και να αλλάζει όλη την εικόνα της Ξάνθης, η ακριτική ομάδα πήρε τη νίκη με 2-0 επί του Πανιωνίου και θα βρίσκεται εκτός απροόπτου και τη νέα σεζόν στη Super League.
Eπιστροφή στις νίκες για την Ξάνθη, η οποία μετά από δύο σερί ήττες μπήκε και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή που είχαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πήραν τη νίκη που χρειάζονταν προκειμένου να μην έχουν άγχος ως το τέλος της σεζόν.
Κλειδί ήταν η είσοδος του Τριάδη στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο 21χρονος συνέβαλε τα μέγιστα δημιουργώντας το πρώτο γκολ και σκοράροντας το δεύτερο. Οι Ξανιθώτες είχαν κάποιες καλές στιγμές και στο πρώτο ημίχρονο, όμως, τότε δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Από την άλλη, ο Πανιώνιος παρουσίασε το εκτός έδρας πρόσωπο που έχει εμφανίσει ούτως ή άλλως τις περισσότερες φορές φέτος. Σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων και στο κράτημα μπάλας. Επί της ουσίας έκανε μόνο μία καλή ευκαιρία σε όλο το 90λεπτο και μοιραία γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα. Έτσι έμεινε στους 34 βαθμούς με την Ξάνθη να τον προσπερνάει και να πηγαίνει στους 35.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Πηγαδίων.

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας).

Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Κωσταράς (Αιτωλ/νιας).

Συνθέσεις:

SKODA ΞΑΝΘΗ (ΚΕΧΑΓΙΑΣ): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Χοσέμι, Παΐτο, Ντε Γκουζμάν, Βασιλακάκης (85' Νάκας), Μαρίν (55' Τριάδης), Μάνταλος, Σολτάνι, Σολάρι (80' Ράνος).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ): Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρος, Παντίδος (88' Παναγιωτούδης), Κούρντι, , Κολοβός, Αραβίδης, Γιάννου, Καμπάνταης (73' Λάσνικ).
Γκολ: 60' Σολτάνι, 72' Τριάδης.
Κίτρινες κάρτες: 70' Σολτάνι / 71' Αυλωνίτης.
Κόκκινες κάρτες: 90' Αυλωνίτης.

Ανασκόπηση:

Πολύ κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο στο οποίο οι δύο ομάδες έκαναν ελάχιστες τελικές, ενώ υπέπεσαν σε πολλά λάθη. Η Ξάνθη ήταν ελαφρώς καλύτερη, έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις. Οι "κυανέρυθροι" από την πλευρά τους δεν κρατούσαν την μπάλα όσο θα ήθελαν.
Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή ήρθε στο 18' όταν ο Ντε Γκουζμάν σούταρε εκτός περιοχής και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη. Οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν γενικά να απειλήσουν με σουτ εκτός περιοχής, γιατί αφενός έβρισκαν χώρο και αφετέρου αδυνατούσαν να πατήσουν εύκολα περιοχή. Ο Ντε Γκουζμάν προσπάθησε και στο 27' να σκοράρει με τον ίδιο τρόπο, αλλά δε βρήκε στόχο.
Η μοναδική καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήταν στο 34', όταν από σέντρα του Κούρου ο Γιάννου έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Αμέσως μετά η Ξάνθη έκανε άλλη μία τελική με τον Μάνταλο από πλάγια να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα άουτ. Αυτή ήταν επί της ουσίας και η τελευταία καλή στιγμή του 45λεπτου.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και έκαναν την πρώτη τελική στο 52' με άστοχο σουτ του Μάνταλου. Τρία λεπτά μετά ο Τριάδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και έκανε άμεσα αισθητή την παρουσία του. Από δική του σέντρα ο Σολτάνι βρέθηκε αμαρκάριστος εντός της περιοχής και εκτέλεσε τον Ανέστη ανοίγοντας το σκορ.
Το γκολ δεν άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού, το οποίο περίμενε υποτονικό. Η Ξάνθη εξακολουθούσε να έχει την υπεροχή και στο 72' διπλασίασε τα τέρματα της. Ο Σολάρι έκανε απευθείας φάουλ, ο Ανέστης απέκρουσε, η μπάλα πήγε και στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τριάδης από κοντά την έστειλε στα δίχτυα.
Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν διαδικαστικά με τους παίκτες των δύο ομάδων να μην καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για να αλλάξει κάτι. Μόνο αξιοσημείωτο η αποβολή του Αυλωνίτη στο 90'. Ο 24χρονος επεδίωξε να πάρει δεύτερη κίτρινη, αφού είχε συμπληρώσει κάρτες και θα έχανε δύο από τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας του.

MVP της αναμέτρησης:

Δε χωράει αμφιβολία πως ήταν ο Παναγιώτης Τριάδης, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο και είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ δίνοντας μία ασίστ και πετυχαίνοντας ένα γκολ.

Η απογοήτευση:

Δεν υπήρξε παίκτης του Πανιωνίου που να στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ούτε βοήθησε ο σχηματισμός με τον οποίο παρατάχθηκε η ομάδα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν στον χώρο του κέντρου γι' αυτό κανείς θα μπορούσε να σταθεί περισσότερο στον Νίκο Παντίδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου