Τελευταία Νέα

26/3/14

31η Aγωνιστική Super League : Βέροια - Skoda Ξάνθη 3-2

Βέροια-Ξάνθη 3-2
Η Βέροια επιβλήθηκε με 3-2 της Skoda Ξάνθης και παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της παραμονής. Με 10 παίκτες από το 42' οι φιλοξενούμενοι, ανακοίνωση διαμαρτυρίας την ώρα του αγώνα από τους Ακρίτες.
Σε ένα ματς που η νίκη ήταν μονόδρομος για την... επιβίωσή της στη Super League, η Βέροια έκαμψε με 3-2 εντός έδρας την αντίσταση της Skoda Ξάνθης και συνεχίζει να ελπίζει στην παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια, παρά το γεγονός ότιτην ίδια ώρα νίκησε και ο Πλατανιάς (2-0) τον Λεβαδειακό.
Σκόρερ για την ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς χρίστηκαν οι Όστοϊτς, Μπαργκάν και Παυλίδης ενώ για τους Ακρίτες είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 32ο λεπτό ο Βασιλακάκης, ο οποίος όμως αποβληθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 42ο λεπτό και έτσι η Βέροια είχε το πάνω χέρι στο δεύτερο ημίχρονο όπου και σημείωσε δύο γκολ με παίκτη παραπάνω.
Η φάση της αποβολής όμως του Βασιλακάκη από τον διαιτητή Σπάθα (αρκετά αυστηρή) ξεσήκωσε θύελα αντιδράσεων από τους παίκτες του Νίκου Κεχαγιά, ενώ λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση όπου διαμαρτύρεται επίσης και για μη καταλογισμό πέναλτι σε ένα χέρι παίκτη της Βέροιας μέσα στη μεγάλη περιοχή στο 49ο λεπτό (θεωρήθηκε ακούσιο).
Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η Βέροια ανέβηκε στην 15η θέση (μαζί με τον Πλατανιά) έχοντας 31 βαθμούς ενώ η Skoda Ξάνθη έμεινε στους 35 και εξακολουθεί να ψάχνει ένα "τρίποντο" στα τρία τελευταία ματς για να εξασφαλίσει την παραμονή.

H ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας.
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά).
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Γρεβένης (Χαλκιδικής).
Τέταρτος: Καλογερόπουλος (Αθηνών).
Συνθέσεις:
Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Όστοϊτς, Βέρτζος, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Ζεζίνιο (84' Τραπ), Παυλίδης, Γκονσάλβες (79' Κομόλοφ), Μπαργκάν, Καλτσάς (66' Σισοκό).
Skoda Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γούτας, Χοσέμι, Παΐτο, Ντε Γκουζμάν, Βασιλακάκης, Τριάδης (61' Κάλβο), Μάνταλος (75' Μαρίν), Σολτάνι, Σολάρι (75' Νάκας).
Γκολ: Όστοϊτς (5'), Μπαργκάν (58'), Παυλίδης (70') / Βασιλακάκης (33'), Νάκας (90+4').
Κίτρινες κάρτες: Βεργώνης (50'), Όστοϊτς (67'), Αμαραντίδης (78') /  Τριάδης (22'), Χοσέμι (74'), Μαρίν (79').
Κόκκινες κάρτες: Όστοϊτς (93' με δεύτερη κίτρινη) /  Βασιλακάκης (42' με δεύτερη κίτρινη).

Ανασκόπηση αγώνα:

Η Βέροια ήταν η ομάδα που "καιγόταν" περισσότερο για τη νίκη ούσα μία ανάσα από τη γραμμή του υποβιβασμού και το έδειξε με το... καλημέρα, καθώς βρήκε δίχτυα με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου.
Ο Μπαργκάν έριξε προειδοποιητική βολή στο 3' (το σουτ του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι) και στο 5' ο Όστοιτς έκανε το 1-0 με φάουλ-κεραυνό που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κυριακίδη.
Μετά το πρώτο δεκάλεπτο που η Βέροια είχε τον απόλυτο έλεγχο και έφτανε με άνεση στα αντίπαλα καρέ, η Skoda Ξάνθη κατάφερε να ισορροπήσει όσον αφορά στην κατοχή και να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, χωρίς πάντως να έχει τον τρόπο για να γίνει απειλητική για εστία της ομάδας της Ημαθίας.
Στην πρώτη της ωστόσο μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι ευτύχησε να βρει δίχτυα: ο Βασιλακάκης εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο κενό στο κέντρο της άμυνας της Βέροιας και αφού μπήκε κατά μέτωπο στη μεγάλη περιοχή πρόλαβε τον εξερχόμενο Καντιμοίρη και με όμορφο πλασέ έκανε το 1-1.
Δεν πρόλαβε πάντως να χαρεί πολύ το γκολ του καθώς στο 42ο λεπτό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον διαιτητή Σπάθα να εξαντλεί την αυστηρότητά του σε μαρκάρισμα που έκανε στο χώρο του κέντρου και τους Ακρίτες να ξεσπούν σε διαμαρτυρίες.
Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους (που ήταν εξαιρετικά φτωχό σε φάσεις, θέαμα και ρυθμό) ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Κυριακίδη να εκτινάσεται εντυπωσιακά και να διώχνει σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Μπαργκάν λίγο έξω από την περιοχή.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με νέες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους, ζητώντας αυτή τη φορά πέναλτι για χέρι παίκτη της Βέροιας στη μεγάλη περιοχή ενώ στο 51ο λεπτό άγγιξαν το δεύτερο γκολ όταν το χτύπημα φάουλ από τον Μάνταλο έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη (προηγουμένως είχε βρει λίγο τη μπάλα).
Λίγα λεπτά αργότερα όμως ήταν οι γηπεδούχοι που ξαναπήραν το προβάδισμα. Συγκεκριμένα στο 58', με τον Μπαργκάν να παίρνει τη μπάλα από το χώρο του κέντρου και να φτάνει με κούρσα μέχρι την περιοχή, με το πρώτο σουτ του να αποκρούεται αλλά με δεύτερο σουτ μέσα από την περιοχή να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κυριακίδη.
Με το σκορ να είναι εις βάρος τους οι παίκτες της Ξάνθης υποχρεώθηκαν να βγουν μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση με αποτέλεσμα να αφήσουν περισσότερους κενούς χώρους και τους γηπεδούχους να "χτυπούν" για τρίτη φορά στο 70'.
Οι Ζεζίνιο και Γκονσάλβες κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα μέσα στην περιοχή, με τον Παυλίδη να γίνεται ο τελικός κάτοχος και με πλασέ από το ύψος του πέναλτι να μη δυσκολεύεται να κάνει το 3-1.
Στο 75' ο Κυριακίδης απέκρουσε σε κόρνερ το καλοχτυπημένο φάουλ από τον Μπαργκάν, ενώ η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ σε 3-2 στο φινάλε με κεφαλιά του Νάκα από το ύψος της μικρής περιοχής.
Λίγα δευτερολέπτα πριν το γκολ της Ξάνθης, η Βέροια έμεινε και αυτή με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Όστοϊτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Μπαργκάν ήταν ο πλέον δραστήριος παίκτης της Βέροιας σε ένα ματς που η ομάδα της Ημαθίας δεν είχε στις τάξεις της τον πρώτο σκόρερ, Μπεν, και ταλαιπώρησε αρκετά την αντίπαλη άμυνα. Υποχρέωσε δύο φορές τον Κυριακίδη να πραγματοποιήσει εξαιρετικές επεμβάσεις για να αποκρούσει τα σουτ του ενώ πέτυχε και το πλέον σημαντικό γκολ του ματς στο 58', γράφοντας το 2-1 που έβαλε οριστικά την ομάδα του στη θέση του οδηγού.

Η απογοήτευση:

Ο Ηλίας Σπάθας. Ο διαιτητής άφησε την Skoda Ξάνθη με 10 παίκτες από το 42ο λεπτό δίνοντας "ελαφρά τη καρδία" δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βασιλακάκη (πάρα πολύ αυστηρή) και ουσιαστικά διατάραξε τις ισορροπίες του αγώνα που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν 1-1. Στο δεύτερο μέρος οι Ακρίτες δεν άντεξαν με παίκτη λιγότερο και το ματς κρίθηκε από το 70ο λεπτό όταν το σκορ είχε ήδη γίνει 3-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου