Τελευταία Νέα

29/3/14

32η Aγωνιστική Super League : Παναιτωλικός - Βέροια 0-0

Ό,τι μαζεύεις καλό είναι…
Σε ένα ματς που "άναψε" προς το φινάλε, Παναιτωλικός και Βέροια έμειναν χωρίς σκορ, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Μετά την επικράτησή της μεσοβδόμαδα με 3-2 επί της Skoda Ξάνθης, η Βέροια πήρε δεύτερο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα καθώς έφυγε από το Αγρίνιο με τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον Παναιτωλικό (0-0).
Με το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς έφτασε τους 32 πόντους και είναι πλέον έναν πάνω από την ομάδα που θα διεκδικήσει μέσω μπαράζ την παραμονή της ενώ στον αντίποδα ο Παναιτωλικός έφτασε τους 39 βαθμούς και συνεχίζει να ελπίζει στην κατάληψη της 6ης θέσης.

H ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Παναιτωλικού.
Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών).
Βοηθοί: Κοσμάς Χαρίσης (Γρεβενών), Γεώργιος Πασχάλης (Ηπείρου).
Τέταρτος: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας).
Συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Πόι (57' Μπακάκης), Κούσας, Μπικέ, Ανέν, Ζούνιορ (68' Σφακιανάκης), Γοδόι, Γκάλο, Μαρτίνες, Καμαρά, Μπόγιοβιτς (65' Μπούντιμιρ).
Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Τζημογιάννης, Σισοκό, Βέρτζος, Ζεζίνιο, Βεργώνης, Παυλίδης (59' Τραπ), Μπεν, Μπαργκάν (88' Κομόλοφ), Γκονσάλβες (90' Μάνος).
Κίτρινες κάρτες: Καμαρά (32'), Κούσας (55').

Η ανασκόπηση:

Ο Παναιτωλικός είχε τον έλεγχο της κυκλοφορία της μπάλας στο ξεκίνημα χωρίς όμως αυτό να μεταφράζεται σε πίεση στην αντίπαλη περιοχή και παραγωγή ευκαιριών, με την πρώτη καλή στιγμή του ματς να έρχεται μάλιστα στο 25' και να ανήκει στους φιλοξενούμενους.
Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπεν ο Βεργώνης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, ψηλότερα από όλους, όμως η κεφαλιά του έστειλε τη μπάλα να φύγει άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα (28') ήταν η σειρά των παικτών του Χάβου να έχουν την πρώτη τους τελική στο ματς με το σουτ του Γκάλο να μπλοκάρεται από τον Καντιμοίρη, ενώ στο 35' η ομάδα του Αγρινίου είχε την καλύτερη ευκαιρία για κάποια από τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο.
Πρωταγωνιστής στη φάση ήταν ο Καμαρά ο οποίος ελίχτηκε από τα δεξιά και έκανε επικίνδυνη σέντρα-σουτ, αναγκάζοντας τον γκολκίπερ της Βέροιας να εκτιναχτεί και να διώξει εντυπωσιακά με τις γροθιές του σε κόρνερ.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του 45λεπτου, σε ένα ματς το οποίο μόνο συγκινήσεις δεν πρόσφερε σε όσους το παρακολούθησαν είτε διά ζώσης είτε από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες, καθώς υστέρησε τόσο σε φάσεις αλλά κυρίως σε ρυθμό και ένταση.
Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα δεν άλλαξαν δραματικά όσον αφορά στο τέμπο (παρέμεινε απελπιστικά αργό), με την ειδοποιό διαφορά να εντοπίζεται πάντως στον Μπεν, με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας της Βέροιας να κάνει ό,τι περνάει από τα πόδια του για να αναστατώσει την άμυνα των γηπεδούχων.
Στο 52' πέρασε τρεις αντιπάλους του για να δει την προσπάθειά του να κόβεται τελικά σε κόρνερ, στο 55' "ανάγκασε" τον Κούσα να τον ανατρέψει λίγο πριν μπει στη μεγάλη περιοχή και στο 62' φλέρταρε με το γκολ όταν το διαγώνιο σουτ του με το αριστερό έφυγε λίγο έξω από το αριστερο δοκάρι του Μπρακάλι.
Μετά το πρώτο 20λεπτο όπου η ομάδα της Βέροιας είχε τον απόλυτο έλεγχο ο Μάκης Χάβος φρέσκαρε την ομάδα του κάνοντας όλες τις αλλαγές του μέχρι το 68ο λεπτό (Μπακάκης, Μπούντιμιρ και Σφακιανάκης τα νέα πρόσωπα) και η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και να απειλούν εκείνοι με τη σειρά τους.
Στο 74' ο Ανέν βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή μετά από χτύπημα κόρνερ αλλά δεν έπιασε όπως θα ήθελε το μονοκόμματο πλασέ του, στο 82' ο  Πόι είδε το σουτ του μέσα από την περιοχή να φεύγει κόρνερ ενώ στο 85' ο Μπούντιμιρ κέρδισε την κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας αλλά αυτή πήρε ύψος και έφυγε πάνω από το δοκάρι.
Ο Μπεν πάντως συνέχισε να είναι η κινητήριος δύναμη για τους φιλοξενούμενους και στο 87' έβγαλε εξαιρετική σέντρα για τον Γκονσάλβες, με το πλασέ του στο δεύτερο δοκάρι να περνάει άουτ.
Από την πλευρά του, ο Παναιτωλικός είχε μία εξαιρετική ευκαιρία στο 92' όταν μετά από παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά του Ανέν, Σισοκό και Καντιμοίρης πρόλαβαν την τελευταία στιγμή τον Καμαρά πριν σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.
Η κορυφαία ευκαιρία πάντως του αγώνα σημειώθηκε στο τελευταίο λεπτό, με τον Καμαρά να βρίσκεται σε θέση βολής (και πάλι μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ανέν από τα αριστερά) αλλά το πλασέ του από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε σύριζα από το δεξί δοκάρι του Καντιμοίρη.
Ο MVP της αναμέτρησης:
Μπορεί η ομάδα του να μην πήρε το "τρίποντο" που ήθελε για να κάνει άλμα παραμονής όμως ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει πως ο Μπεν ήταν το σημείο αναφοράς της στο παιχνίδι. Ο πρώτος σκόρερ της στο πρωτάθλημα (14 γκολ) επέστρεψε μετά από την τιμωρία του και ήταν εντυπωσιακός, δημιουργώντας με την ποιότητά του αρκετούς κινδύνους στα καρέ του Παναιτωλικού.
Η απογοήτευση:
Ο Καμαρά είχε δύο ευκαιρίες στις καθυστερήσεις του ματς να χαρίσει το τρίποντο στον Παναιτωλικό αλλά δεν ήταν συνεπής στο ραντεβού του με τα δίχτυα. Την πρώτη φορά ο επιθετικός των γηπεδούχων έφτασε τελευταίος στη μπάλα και δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα από κοντά ενώ στην τελευταία φάση του ματς επέλεξε ένα τακουνάκι από το ύψος της μικρής περιοχής με αποτέλεσμα να στείλει τη μπάλα άουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου