Τελευταία Νέα

30/3/14

32η Aγωνιστική Super League : Λεβαδειακός - ΟΦΗ 2-1

Γίνεται, γίνεται…
Ο Λεβαδειακός επικράτησε εντός έδρας με σκορ 2-1 του ΟΦΗ, χάρη σε τέρματα των Κονέ (8') και Μάντζιου (32'). Για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μακρής (30').
Παιχνίδι όχι ιδιαίτερης κρισιμότητας αλλά με εκατέρωθεν βαθμολογικό ενδιαφέρον ήταν αυτό στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς ανάμεσα σε Λεβαδειακό και ΟΦΗ. Με τρίποντο οι γηπεδούχοι ξεμπέρδευαν οριστικά (όχι πως είχαν ιδιαίτερο άγχος) με την υπόθεση παραμονής στην μεγάλη κατηγορία, ενώ η ομάδα της Κρήτης ήθελε τους βαθμούς προκειμένου να μείνει στο κυνήγι της 6ης θέσης.
Το πρώτο ημίχρονο είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς σημειώθηκαν όλα τα τέρματα της αναμέτρησης. Ο Κονέ στο 8' άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ο Μακρής απάντησε με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και στο 32' ο Μάντζιος έγραψε το τελικό 2-1 για τον Λεβαδειακό.
Στην επανάληψη ο ΟΦΗ δεν βρήκε τρόπο να αντιδράσει και οι παίκτες του Παντελίδη δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ από το πρώτο 45λεπτο.

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς.
Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (ΕΠΣ Χίου).
Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς (ΕΠΣ Αχαΐας), Χρήστος Σωτηρόπουλος (ΕΠΣ Αχαΐας).
Τέταρτος: Αναστάσιος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών).
Συνθέσεις:
Λεβαδειακός (Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Ιντζίδης, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Πετράτσι, Βαρέλα, Μιλοσάβλιεφ (90+3' Μάγκας), Ορτέγκα (72' Μάρτινς), Κονέ, Μάντζιος.
ΟΦΗ (Σα Πίντο): Αγριμάκης, Φερνάντες, Μπούρμπος (46' Στάθης), Μπαρέιρο, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Κάλαϊτζιτς (80' Νούνιες), Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Ντουντού (63' Κουτσιανικούλης), Ροβίθης, Παπάζογλου.
Γκολ: 8' Κονέ, 32' Μάντζιος / 30' Μακρής.
Κίτρινες κάρτες: 41' Πετράτσι, 90+4' Στρατηλάτης, 90+4' Γεωργίου / 14' Παπάζογλου, 41' Τριποτσέρης, 57' Ροβίθης, 89' Μπαρέιρο.

Ανασκόπηση αγώνα:

Μπορεί ο ΟΦΗ να έδειχνε πιο κεφάτος στο ξεκίνημα, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8'. Ο Μιλοσάβλιεφ σέντραρε ωραία από αριστερά και ο Κονέ εκμεταλλεύθηκε ιδανικά το σάστισμα της αντίπαλης άμυνας, σκοράροντας με καρφωτή κεφαλιά χαμηλά στην αριστερή γωνία του Αγριμάκη.
Ο ρυθμός του αγώνα άνοιξε, ο ΟΦΗ προσπαθούσε να ισορροπήσει αλλά τα λάθη στην μεσαία γραμμή ήταν πολλά. Ο Λεβαδειακός παρέμενε επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 30'. Κόρνερ από αριστερά, κεφαλιά-γύρισμα του Παπάζογλου στο δεύτερο δοκάρι και ο Μακρής αφύλακτος με διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-1.
Άμεση ήταν η αντίδραση των γηπεδούχων και δύο λεπτά αργότερα πήραν ξανά το προβάδισμα. Φάουλ του Ορτέγκα από δεξιά, παραλήπτης ο Μάντζιος, που αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι με υπέροχο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Αγριμάκη για το 2-1. Με αυτό το σκορ οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια μετά τα πρώτα 45 λεπτά.
Ο ρυθμός στο ξεκίνημα της επανάληψης δεν ήταν καλός, με τους παίκτες του ΟΦΗ βιαστικούς να συνεχίζουν τα επιπόλαια λάθη και τον Λεβαδειακό δίχως κόπο να κρατά τους κινδύνους μακριά από την εστία του. Στο 64' ο Σα Πίντο αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες στον Γιάχο, ενώ ο Αγριμάκης απογειώθηκε διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ το απευθείας χτύπημα φάουλ του Κονέ στο 74'.
Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν έως το τέλος το τέρμα της ισοφάρισης, ωστόσο δεν είχαν την μεγάλη φάση και ο Λεβαδειακός πανηγύρισε την νίκη με το σφύριγμα της λήξης από τον Γιάχο.

Ο MVP της αναμέτρησης:

Ο Κονέ για τον Λεβαδειακό ήταν πολύτιμος, κερδίζοντας τις περισσότερες μάχες από τους αντίπαλους χαφ στην μεσαία γραμμή, ενώ πέτυχε με πολύ ωραία κεφαλιά το πρώτο τέρμα των γηπεδούχων.

Η απογοήτευση:

Πολλά περισσότερα θα περίμενε από τον Ντουντού ο Σα Πίντο. Ο Βραζιλιάνος μέσος έχει δεδομένη ποιότητα, έχει προσφέρει αρκετά στον ΟΦΗ από την στιγμή που πήγε στην Κρήτη, ωστόσο απέναντι στον Λεβαδειακό δεν κατάφερε να δώσει τις απαραίτητες βοήθειες στην ομάδα του. Ορθώς αντικαταστάθηκε από τον Κουτσιανικούλη στα μέσα του δεύτερου μέρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου