Τελευταία Νέα

29/3/14

32η Aγωνιστική Super League : Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 3-0

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης με 3-0 και εξασφάλισε την παραμονή του στη Superleague.
Τη νίκη που έψαχνε προκειμένου να κλειδώσει την παραμονή του πήρε ο Πανιώνιος, ο οποίος και την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται στη Superleague. Οι "κυανέρυθροι" μπήκαν δυνατά, καθάρισαν το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο και στα τελευταία δύο παιχνίδια της σεζόν θα είναι πιο άνετοι.
Πολύ κακός παρουσιάστηκε στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης, μόλις τρεις μέρες μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Ολυμπιακού. Ο Στάικος Βεργέτης θέλησε να δώσει ανάσες σε κάποιους ποδοσφαιριστές του και αυτό στοίχισε γιατί φάνηκε το κενό τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, ήταν άλλο και αφορούσε την έλλειψη συγκέντρωσης των φιλοξενούμενων.
Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ο μεν Πανιώνιος έφτασε τους 38 βαθμούς, ενώ ο δε Αστέρας έμεινε στους 57. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, αυτή η ήττα να του κοστίσει στο πώς θα μπουν οι τέσσερις ομάδες στα πλέι οφ. 

Ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης.
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας).
Βοηθοί: Θανασακούδης (Μακεδονίας), Φαντόπουλος (Πειραιά).
Συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ): Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρος, Παντίδος, Κούρντι, Ντούνης, Κολοβός (65' Λάσνικ), Αραβίδης, Γιάννου (77' Καμπάνταης).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΒΕΡΓΕΤΗΣ): Μπαντής, Κοντοές (46' Λουί), Γκόιαν, Σέτι, Παπαχρήστος, Ζησόπουλος, Μουνάφο, Βάλντο (60' Ντε Μπλάσις), Ουσέρο, Χουάνμα, Καράσκο.
Γκολ: 6' Γιάννου, 29' Αραβίδης, 42' Ντούνης.
Κίτρινες κάρτες: 35' Παντίδος / 19' Γκόιαν, Μουνάφο.

Ανασκόπηση:

Το καλύτερό του πρώτο ημίχρονο στη σεζόν πραγματοποίησε ο Πανιώνιος. Μπορεί να μην ήταν ολοκληρωτικός, αλλά ήταν απόλυτα ουσιαστικός και αποφασιστικός με αποτέλεσμα  να καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο πετυχαίνοντας τρία γκολ.
Μόλις στο 6ο λεπτό ο Κολοβός εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπαντής έκανε άστοχη έξοδο και ο Γιάννου τον τιμώρησε ανοίγοντας το σκορ. Μετά το γκολ ο Αστέρας προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, όμως, στο 29' έγινε και το 2-0. Από εξαιρετική μπαλιά του Γιάννου ο Αραβίδης βγήκε μόνος του με τον Μπαντή και τελείωσε τη φάση ιδανικά.
Οι επόμενες δύο φάσεις ήταν για τους Αρκάδες. Στο 33' ο Χουάνμα έπιασε την κεφαλιά και ο Ανέστης πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση. Έξι λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης ήταν ξανά νικητής στις εναέριες μονομαχίες, αλλά δε βρήκε στόχο. Σα να μην έφτανε αυτό για τον Αστέρα, στο 42' έγινε και το 3-0. Ωραία μπαλιά από τον Κούρο κι εντυπωσιακό τελείωμα με σουτ ακριβώς στα όρια της περιοχής από τον Ντούνη, ο οποίος νίκησε τον Μπαντή.
Ελάχιστο ενδιαφέρον είχε το δεύτερο ημίχρονο με τον Πανιώνιο να κατεβάζει ρυθμό και τον Αστέρα να κυριαρχεί, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει. Στο 50' ο Καράσκο δοκίμασε το πόδι του και ο Ανέστης απέκρουσε, ενώ τρία λεπτά μετά το σουτ του Γιάννου πέρασε άουτ, όπως και αυτό του Χουάνμα στο 62'.
Για αρκετά λεπτά η υπεροχή των φιλοξενούμενων ήταν φλύαρη, όμως, στο 73' έχασαν σημαντική ευκαιρία με τον Ντε Μπλάσις από πολύ καλή θέση να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά χάθηκε μεγάλη για τους γηπεδούχους με τον Αραβίδη να συνδυάζεται ωραία με τον Κούρντι, αλλά να κάνει άψυχο τελείωμα και να μπλοκάρει ο Μπαντής.
Στο 83' ο Ανέστης μπλόκαρε το σουτ του Ουσέρο κι ένα λεπτό μετά με πιο εντυπωσιακό τρόπο απέτρεψε τον Μπαράλες από το να σκοράρει. Επόμενη ευκαιρία ήταν το σουτ του Καράσκο στο 85', το οποίο μπλόκαρε ο Ανέστης. Αυτή ήταν επί της ουσίας η τελευταία αξιόλογη φάση του παιχνιδιού.

MVP της αναμέτρησης:

Ένα γκολ και μία ασίστ για τον Απόστολο Γιάννου, ο οποίος ήταν το πρόσωπο του αγώνα. Έδιωξε το άγχος με το γρήγορο γκολ του, ενώ η πάσα του στο 2-0 ήταν εκπληκτική.

Η απογοήτευση:

Η συνολική εικόνα του Αστέρα Τρίπολης στο πρώτο ημίχρονο και ιδίως της αμυντικής γραμμής. Όλα άρχισαν πάντως από το λάθος του Μπαντή στο γκολ του Γιάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου