Τελευταία Νέα

23/4/14

4oς Αγώνας Play off Euroleague : Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 71-62

                              Η καρδιά του βασιλιά
Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ρεάλ με 71-62 και ισοφάρισε τη Ρεάλ σε 2-2. Ραντεβού πλέον την Παρασκευή (21.45, ΔΤ) για τον τελικό. Αμυντικό σεμινάριο για τους "κόκκινους". Νέο σόου του Ντάνστον.

Ο Ολυμπιακός παίζοντας... the Greek way πήρε από το πρώτο ημίχρονο τον "αέρα" της Ρεάλ και έφτασε στην τελική επικράτηση (71-62) πιο εύκολα από την Τρίτη, στέλνοντας τη σειρά στο 2-2 και τελικά στο 5ο παιχνίδι, που θα γίνει την Παρασκευή (21.45) στη Μαδρίτη.
Να σημειωθεί ότι ποτέ κάποια ομάδα δεν έχει ανατρέψει το σκορ από 0-2, ενώ μέχρι στιγμής μόλις τρεις (πέρσι η Εφές και φέτος ο Παναθηναϊκός) έχουν καταφέρει να ισοφαρίσουν από το ίδιο σκορ.
Το "κλειδί" για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν η αμυντική προσήλωση, που κράτησε ξανά τους Ισπανούς μακριά από τον καλό τους εαυτό. Επιθετικά οι Πειραιώτες επέδειξαν τον γνωστό τους πλουραλισμό, έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο νούμερο πόντων (Ντάνστον, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πρίντεζης και Μάντζαρης), αλλά και τους παίκτες του πάγκου να δίνουν πολύτιμες λύσεις. Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις του Μάρντι Κόλινς (έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στη Euroleague), αλλά και τον Γιάννη Παπαπέτρου.
Ο αγώνας:
Ο Ντάρντεν κάνει το 0-2 για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης για να ισοφαρίσει ο Μάντζαρης σε 2-2. Οι Ισπανοί δεν μπόρεσαν να σημειώσουν καλαθι, ενώ στη συνέχεια ο Ντάνστιν κέρδισε φάουλ. Ο Λοτζέσκι έκανε το 4-2 για να αστοχήσει στη συνέχεια ο Μπουρούσης. Ο Σπανούλης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, με τον Ρεγιες να μην καταφέρνει να σημειώσει καλαθι στο τρίτο λεπτό του αγώνα. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε το 6-2 για τους γηπεδούχους και ο Ντάρντεν μείωσε σε 6-5 για τη Ρεάλ. Ο Λοτζέσκι αστόχησε σε σουτ δύο πόντων και ο Ρούντι Φερνάντεθ με τρίποντο από τα επτά μέτρα έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενουμενους με 6-8.
Ο Σπανούλης δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι και ο Γιάννης Μπουρούσης με κάρφωμα έκανε το 6-10 για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ντάνστον μείωσε σε 8-10 για τον Ολυμπιακό, με τον Νίκολα Μίροτιτς να κάνει λάθος στην επόμενη φάση. Ο Σπανούλης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ο Ρούντι ανέβασε την διαφορά και πάλι στους τέσσερις πόντους (8-12). Ο Μάντζαρης ξανά μείωσε σε 10-12 για να κάνει φάουλ ο Μπουρούσης στον Ματ Λοτζέσκι, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Μάντζαρης αστόχησε σε τρίποντο και ο Ρούντι Φερνάντεθ έκανε βήματα, με τη μπάλα να επιστρέφει στα χέρια των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Μίροτιτς σημείωσε το 10-14 για τη Ρεάλ, ενώ αστόχησε στην συμπληρωματική βολή. Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να πετύχουν καλάθι, με τον Κώστα Σλούκα να περνάει στο παρκέ στη θέση του Βασίλη Σπανούλη.
Ο Σέρχιο Γιουλ ανέβασε την διαφορά στους έξι πόντους για τους φιλοξενούμενους (10-16) για να ακολουθήσει φάουλ του Μίροτιτς στον Πέτγουεϊ. Η Ρεάλ έκλεψε τη μπάλα, αλλά ο Γιουλ αστόχησε σε τρίποντο. Ο Ματ Λοτζέσκι με τρίποντο μείωσε σε 13-16 στο 9ο λεπτό για να μείνει στην επόμενη φάση η μπάλα στα χέρια των παικτών της Βασίλισσας. Ο Μάντζαρης δεν κατάφερε να πετύχει καλάθι, όπως και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ για να μειώσει στον πόντο με 2/2 βολές ο Σερμαντίνι. Στην τελευταία φάση η Ρεάλ δεν καταφερε να σημειώσει καλάθι, με τις δύο ομάδες να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο με 16-15 υπέρ της.
Δέκα λεπτά χωρίς καλάθι η Ρεάλ!
Στο πρώτο λεπτό του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Κάρολ δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι, με τον Σπανούλη να αστοχεί σε προσπάθεια δύο πόντων. Ο Πρίντεζης με εύστοχο σουτ τριών πόντων έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 18-16 για να κερδίσει φάουλ ο Μέχρι στη συνέχεια από τον Έλληνα φόργουορντ. Ο παίκτης της Ρεάλ με 2/2 βολές ισοφάρισε σε 18-18 για να αστοχήσει στη συνέχεια ο Ντάνστον. Ο Φελίπε Ρέγιες κέρδισε φάουλ, όμως δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε κάποια βολή.
Ο Κόλινς έκανε το 20-18 και ο Ντάνστον σταμάτησε τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Στην επόμενη φάση ο Ιωάννης Παπαπέτρου ευστόχησε σε τρίποντο, ανεβάζοντας την διαφορά στους πέντε πόντους για τον Ολυμπιακό (23-18) στο 14' και αναγκάζοντας τον Πάμπλο Λάσο να πάρει ταίμ αούτ. Ο Ρούντι Φερνάντεθ με 2/2 βολές μείωσε σε 23-20 για τους Πειραιώτες με τον Πρίντεζη να σημειώνει το 26-20 για τους γηπεδούχους στο 15'. Η Ρεάλ δεν κατάφερε να μειώσει, αλλά ο Πρίντεζης στη συνέχεια αστοχησε σε δυο βολές. Ο Σλότερ με 1/2 βολές μείωσε σε 26-21 για τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Παπαπέτρου πετυχε το 28-21 στο 16'. Οι Πειραιώτες έκλεψαν τη μπαλά και ο Παπαπέτρου ξανά ανέβασε την διαφορά στους εννέα πόντους για τους γηπεδούχους (30-21), αναγκάζοντας τον Λάσο να πάρει και πάλι τάιμ άουτ. Ο Φερνάντεθ αστόχησε σε τρίποντο και ο Γιώργος Πρίντεζης για ακόμα μία φορά ανέβασε την διαφορά στους 11 πόντους για τον Ολυμπιακό (32-21).
Ο Φελίπε Ρέγιες με 2/2 βολές μείωσε σε 32-23 για τους φιλοξενούμενους και ο Σλότερ πέτυχε το 32-25, πετυχαίνοντας καλάθι μετά από δέκα λεπτά για τη Ρεάλ! Ο Σέρχιο Γιουλ μείωσε σε 32-27, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να παίρνει τάιμ άουτ. Ο Σπανούλης με τρίποντο έκανε το 35-27 για να ακολουθήσει φάουλ του Παπαπέτρου στον Σλότερ. Ο τελευταίος με δύο εύστοχες βολές μείωσε σε 35-29 για να ακολουθήσει φάουλ του Σλότερ στον Σπανούλη. Ο Έλληνας γκαρντ έκανε το 37-29, με τον Παπαπέτρου στη συνέχεια να κάνει φάουλ στον Ρούντι Φερνάντεθ. Ο Ισπανός με 1/2 βολές μείωσε σε 37-30, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Ισορρόπησαν οι Ισπανοί.
Ο Ολυμπιακός έκανε λάθος στην πρωτή επίθεση του τρίτου δεκαλέπτου και ο Μίροτιτς μείωσε σε 37-32. Ο Πετγουεϊ αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, με τον Λοτζέσκι να κάνει στη συνέχεια φάουλ στον Γιάννη Μπουρούση. Στη συνέχεια, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ έκανε φαόυλ στον Μίροτιτς, ο οποίος με 1/2 βολές μείωσε σε 37-33 για τη Ρεάλ στο 21'. Ο Ρούντι Φερνάντεθ κέρδισε φαόυλ από τον Λοτζέσκι, με τον Πέτγουεϊ να κάνει ακόμα ένα φαόυλ. Ο Μπουρούσης δεν κατάφερε να πετυχέι καλάθι, με τον Λοτζέσκι να πετυχαίνει το 39-33 για τον Ολυμπιακό. Ο Σπανούλης έκανε φαόυλ στον Ντάρντεν που με 2/2 βολές έριξεε την διαφορά στους τεσσερις πόντους (39-35).
Ο Σπανούλης έκανε το 41-35 και ο Ρούντι αστόχησε σε σουτ τριών πόντων. Ο Πρίντεζης δεν σημειωσέ καλάθι, οπως και ο Μιρότιτς στη συνέχεια. Ο Έλληνας φοργουορντ ανέβασε την διαφορά στους οκτω πόντους (43-35) και ο Ρούντι μείωσε σε 43-37. Ο Πρίντεζης αστόχησε, όπως και ο Ντάρντεν. Ο Μάντζαρης έκανε λάθος, αλλα ο Μπουρούσης δεν καταφέρε να πετύχει καλάθι. Στο 26ο λεπτό ο Ντάνστον με 1/2 βολές έκανε το 44-37 για να μειώσει ο Ρούντι σε 44-40 με τρίποντο. Ο Σπανούλης με τρίποντο σημείωσε το 47-40, με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να κάνει λάθος. Ο Ολυμπιακός αστοχησε σε σουτ τριών πόντων, με τον Μίροτιτς να μην καταφέρνει να πετύχει καλάθι.
Ο Μπουρούσης μείωσε σε 47-42, με τον Ολυμπιακό να μην καταφέρνει να σημειώσει καλάθι. Ο Έλληνας σέντερ πέτυχε και το 47-44 για τη Ρεάλ στο 29'. Οι γηπεδούχοι έκαναν λάθος και ο Ρούντι ισοφάρισε σε 47-47. Ο Μάντζαρης με 2/2 βολές έκανε το 49-47, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα.
Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ισοφάρισε σε 49-49, με τον Πρίντεζη να κάνει λάθος. Ο Ρούντι αστόχησε σε τρίποντο και ο Ντάνστον σημείωσε το 51-49 για τον Ολυμπιακό. Η Ρεάλ έκανε στη συνέχεια λάθος στο 32', με τον Σλότερ να κάνει φάουλ στον Ντάνστον. Ο Αμερικανός με 2/2 βολές έκανε το 53-49 για να ακολουθήσει ακόμα ένα λάθος από τους παίκτες της Ρεάλ. Ο Ντάνστον έκανε και το 55-49 για να αστοχήσει στη συνέχεια ο Ροντρίγκεθ σε σουτ τριών πόντων.
Ο Σλούκας έκανε λάθος και ο Ρέγιες κέρδισε φάουλ. Ο αρχηγός της Ρεάλ με 2/2 βολές μείωσε σε 55-51 στο 34'. Ο Λοτζέσκι αστόχησε σε σουτ δύο πόντων, με τον Κόλινς να κάνει τέταρτο φαόυλ. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ αστόχησε σε τρίποντο και ο Κόλινς έκανε το 57-51. Ο Σπανουλης δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι, αλλά η μπάλα ήταν για τους γηπεδούχους, καθώς οι Ισπανοί δεν κατάφεραν να τη συγκρατήσουν εντος παρκέ.
Στα τελευταία λεπτά το επιθετικό ριμπάουντ του Ντάνστον (στις 2 άστοχες βολές του Σπανούλη), η πολύ καλή "ερυθρόλευκη" άμυνα και ένα τρίποντο του Ματ Λοτζέσκι ουσιαστικά έκριναν τον αγώνα. Στα 90'' ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 9 πόντους και η Ρεάλ πέταξε λευκή πετσέτα, για να φτάσουμε τελικά στο τελικό 71-62.
Τα δεκάλεπτα: 15-16, 37-30, 49-47, 71-62.

Ανά δεκάλεπτο: 15-16, 22-14, 10-17, 24-15.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 13, Σπανούλης 12 (2), Παπαπέτρου 7 (1), Σλούκας, Κόλινς 4, Σίμονς, Πρίντεζης 10 (2), Μάντζαρης 10, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13 (3).

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Φερνάντεθ 18 (3), Ρέγιες 4, Ντίεθ, Μίροτιτς 9, Ροντρίγκεθ 2, Κάρολ, Ντάρντεν 10 (2), Γιουλ 4, Μπουρούσης 8, Σλότερ 5, Μέχρι 2.

                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου