Τελευταία Νέα

25/4/14

5oς Αγώνας Play off Euroleague : ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκό 74-44


Ολικό μπλακ άουτ για τον Παναθηναϊκό μετά το 17ο λεπτό του αγώνα και βαριά ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 74-44, σε ένα παιχνίδι που ήταν απελπιστικά κακός επιθετικά.

Ο Παναθηναϊκός μετά από ένα κακό επιθετικά παιχνίδι, ηττήθηκε με σκορ 74-44 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία και κατέκτησε το εισιτήριο για το Final-4 του Μιλάνου.
Στο πέμπτο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε χωρίς ενέργεια και με απελπιστική αστοχία σε δίποντα (15/46) και τρίποντα (3/12).
Οι "πράσινοι" μετά το 17ο λεπτό του αγώνα (26-21) υπέστησαν ολική κατάρρευση σε όλους τους τομείς και έδωσαν την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ να κάνει το παιχνίδι της.
Ο Σάσα Καούν έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και τελείωσε με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ σε 27 λεπτά αγώνα. Από το ναυάγιο του Παναθηναϊκού, ο Τζέιμς Γκιστ τελείωσε το παιχνίδι με 11 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ.
Οι 44 πόντοι των "πράσινων" ήταν αρνητικό επιθετικό ρεκόρ για τον Παναθηναϊκό στην ιστορία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Ο αγώνας:
Με την κλασική του πεντάδα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός επί Αλβέρτη (Ούκιτς, Διαμαντίδης, Ματσιούλις, Φώτσης, Λάσμε), ενώ ο Μεσίνα έβαλε στο παρκέ τους Τζάκσον, Ουίμς, Βοροντσέβιτς, Κριάπα και Καούν. Ο τελευταίος με 4 από τους 5 πόντους, έγραψε το 5-2 στο 3' ενώ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 1/7 σουτ εντός πεδιάς, έχοντας σαφέστατο επιθετικό πρόβλημα. Οι Βοροντσέβιτς και Καούν (8π.) έγραψαν το 11-4, σε ένα παιχνίδι που οι Ρώσοι ήθελαν να παίξουν πάση θυσία με τους ψηλούς τους.
Άλλωστε, ο Μεσίνα είχε δώσει σαφέστατες οδηγίες στους παίκτες του να ρίξουν το βάρος εκεί και να μην παίξουν με περιφερειακά σουτ. Στο 7' ο Λάσμε χρεώθηκε με 2ο φάουλ και ο Μεσίνα πέρασε στο παρκέ τον Μίλος Τεόντοσιτς για πρώτη φορά στη σειρά των πλέι οφ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 13-10 με τον Ράιτ να έχει 1/2 βολές. Οι Ρώσοι με κοντό σχήμα κατάφεραν να ξεφύγουν στο τέλος του α' δεκαλέπτου με 18-10, με τον Παναθηναϊκό να είναι εξαιρετικά άστοχος έχοντας 3/16 σουτ!
Κακός επιθετικά, ξέφυγε η ΤΣΣΚΑ.
Με τρίποντο του Τεόντοσιτς στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 11 (21-10) και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης πέρασε στο παρκέ τους Γκιστ και Μαυροκεφαλίδη, οι οποίοι έδωσαν σημαντική επιθετική βοήθεια με 8 διαδοχικούς πόντους. Στο 13' ο Παναθηναϊκός πλησίασε στους 3 πόντους (21-18), ωστόσο οι γηπεδούχοι απάντησαν με μία τρίποντη βόμβα του Φριντζόν που έγραψε το 24-18.
Ένα σερί 7-0 έστειλε τους γηπεδούχους, στο +12 για πρώτη φορά στο παιχνίδι, χτίζοντας μία ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο επιθετικό πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Μπράμος, Κάρι και Ούκιτς έχασαν λέι απ, απόδειξη ότι η επιθετική αστοχία των "πράσινων" ήταν δισεπίλυτη, τουλάχιστον σε εκείνο το χρονικό σημείο. Στα τελευταία 3.30'' για το τέλος του ημιχρόνου, οι παίκτες του Αλβέρτη έμειναν άποντοι κι έτσι οι Ρώσοι κατάφεραν να μετατρέψουν το 26-21 σε 35-21, τρέχοντας ένα 9-0. Χαρακτηριστικό της αστοχίας του ήταν το 26% στα δίποντα (6/23) και το 28% στα τρίποντα (2/7), ενώ και οι Ρώσοι είχαν βελτιώσει την άμυνα τους.
Ολικό μπλακ άουτ.
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έδειξε κάποια σημάδια αντίδρασης, μειώνοντας στους 10 πόντους, μετά από ωραία συνεργασία Διαμαντίδη-Λάσμε, με τον δεύτερο να γράφει το 37-27 στο 13'. Ακολούθησε ένα επιμέρους 13-2 από πλευράς Ρώσων που έδωσε την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ να ξεφύγει ακόμα περισσότερο και να αγωνιστεί με μεγαλύτερη ψυχολογία στη συνέχεια.
Πλέον, το μομέντουμ του αγώνα ήταν μόνο υπέρ της ΤΣΣΚΑ, η οποία ό,τι κι αν επιχειρούσε το έβαζε. Ακόμα και ο Τζάκσον με τον Κρστιτς έβαλαν δύσκολα σουτ, υποχρεώνοντας τον Παναθηναϊκό σε ρόλο κομπάρσου, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε την εξέλιξη που θα ήθελαν οι "πράσινοι". Έτσι, το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 54-33 και τους "πράσινους" να έχουν πετύχει 33 πόντους σε 30 λεπτά αγώνα.
Όσο ο χρόνος περνούσε, η ΤΣΣΚΑ ξέφευγε ακόμα περισσότερο... Ο Σόνι Ουίμς με το πρώτο του εύστοχο δίποντο στο παιχνίδι, έστειλε τη διαφορά στους 25 πόντους (58-33). Έκτοτε, υπήρξε ολική καθίζηση στο παιχνίδι των "πράσινων", οι οποίοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό των Ρώσων.
Άστοχα σουτ, κακή κυκλοφορία της μπάλας (απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος δεν είχε πλέον λόγο να βρίσκεται στο παρκέ) και πολλά χαμένα ριμπάουντ, συνετέλεσαν το σκηνικό μέχρι το φινάλε του αγώνα.
Τα δεκάλεπτα: 18-10, 35-21, 54-33, 74-44.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 7(1), Μίτσοβ 8(2), Φριτζόν 9(1), Τζάκσον 9, Πάργκο, Κρστιτς 5, Ουίμς 5, Ζαζούλιν, Βορόντσεβιτς 3, Καούν 18, Κριάπα 10(1), Χάινς.
Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 5(1), Κάρι 2, Μπατίστ, Φώτσης 3(1), Ούκιτς 2, Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης, Γκιστ 11(1), Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 2, Ράιτ 3.
                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου